دوشنبه, ۵ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Mon, 25 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
زمزمه‌های ضد و نقیض درباره بزرگ‌ترین پروژه فراگیر پالایشی کشور

آیا سیراف به کما رفته است؟

8 سال پیش ( 1394/12/4 )
پدیدآورنده : الهه ابراهیمی  

ساخت پالایشگاه سیراف می‌تواند توانمندی بخش‌خصوصی در صنعت بالادستی نفت را اثبات کند، از این رو توقف آن در دوران پساتحریم خوشایند نیست. اگرچه یکی از مدیران دولتی نفتی توقف ساخت پالایشگاه را رد می‌کند و از علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در این طرح خبر می‌دهد. کلنگ ساخت «فراگیر پالایشی سیراف» در قالب هشت پالایشگاه میعانات گازی مستقل به ظرفیت 60 هزار بشکه در روز توسط بخش خصوصی و عمومی کشور در نیمه نخست سال به زمین زده شد. اخیرا یکی از سهامداران این طرح با انتقاد از طرح توسعه‌ای پالایشگاهی سیراف به «فرصت امروز» اعلام کرد، این طرح خوب بنا به دلایلی به کما رفته و متوقف شده و با مشکل جدی مواجه شده است.

3462462335315135131351351235123123123623

منصور معظمی، معاون برنامه‌ریزی سابق وزارت نفت که طرح سیراف در زمان وی به مرحله اجرایی رسید و مشاور کنونی وزیر نفت از وضعیت سیراف اظهار بی‌اطلاعی کرد و به «فرصت امروز» گفت: «باید وزیر نفت در این باره پاسخگو باشد.» با توجه به اهمیت طرح پالایشگاهی سیراف از بعد حضور بخش خصوصی با علیرضا صادق‌آبادی، مدیرعامل شرکت زیرساخت فراگیر پالایشگاهی سیراف به گفت و گو نشستیم.

***

به تازگی توسط یکی از سرمایه‌گذاران مطلع شدیم که طرح پالایشگاه‌های سیراف به کما رفته و در حال حاضر متوقف مانده است. حتی دولت به تعهدات خود در اجرای طرح پالایشگاه عمل کرده است؟

تمامی سهامداران طرح پالایشگاه سیراف در طرح افزایش سرمایه شرکت کرده‌اند و اگر سهامداران این طرح را سودمند نمی‌دانند و بر این باورند که بازگشت سرمایه خوبی ندارد، چرا باید در طرح افزایش سرمایه حضور یابند؟ تقریبا یک ماه پیش جلسه مجمع حقوقی صاحبان سهامداران برگزار شد و تمامی سهامداران سهم مشترک‌شان را پرداخت کرده‌اند. تاکید می‌کنم در این میان دولت به تعهدات خود عمل کرده و طرح در حال اجرا است.

هم‌اکنون کارگاه سیراف با 600 خودرو و 2000 کارگر بیمه شده با کد پروژه سیراف مشغول کار هستند و نمی‌توان طرحی را با این تعداد خودرو و کارگر فعال به کما رفته تلقی کرد. متاسفانه تاکنون در چند مرحله شایعاتی مبنی بر تعطیلی و معلق شدن طرح شنیده‌ایم و حتی اعلام شد که دو شرکت از ادامه همکاری صرف‌نظر کرده‌اند، این در حالی‌است که طرح با جدیت در حال انجام است.

میزان سهام پرداختی صاحبان سهام در طرح پالایشگاه سیراف چه میزان است؟

سهم اول پرداختی 7میلیارد تومان بود که توسط تمامی سهامداران پرداخت شده است. سهم دوم نیز 12.8میلیارد تومان است که قرار شد در دو مرحله پرداخت شود که سهامداران تاکنون 5.5 میلیارد آن را پرداخت کرده‌اند و مابقی را در نخستین فرصت پرداخت خواهند کرد. البته صـنـدوق‌های بازنشستگی صنعت نفت نیزسهم 4 درصد خود را پرداخت کرده‌اند. پول شرط لازم اجرای طرح است و تمامی سهامداران درآن مشارکت داشته‌اند.

در صورتی که هر یک از سهامداران طرح سیراف تمایل به ادامه همکاری نداشته باشند، آیا در اجرای طرح اختلال ایجاد خواهد شد؟

هیچ سرمایه‌گذاری را برای انجام کاری نمی‌توان مجبور کرد. سرمایه‌گذاران با مطالعه و آگاهی از روند سرمایه‌گذاری وارد کار می‌شوند سهامداران طرح پالایشگاهی سیراف نیز از چند و چون موضوع مطلع بودند و هستند و با علم به میزان بازگشت سرمایه در مناقصات شرکت کردند و برنده شدند. اگر شرکت یا سهامداران کنونی طرح تمایلی برای ادامه همکاری نداشته باشند، با هماهنگی با وزارت و سهامداران این کار شدنی است. اما مسئله اینجاست که با لغو تحریم‌ها بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در طرح سیراف هستند.

این سرمایه‌گذاران خارجی متعلق به چه شرکت و کشوری هستند؟ آیا این سرمایه‌گذاران از اروپا هستند؟

نمی‌توان رسما اسامی شرکت‌ها را اعلام کرد اما شرکت‌های معتبر علاقه‌مند به فرآورده‌های نفتی هستند که از اروپا و آسیا هستند. برای نمونه دو کشور ژاپن و کره جنوبی از آسیا علاقه‌مند برای سرمایه‌گذاری هستند. بدون شک به محض خروج هر کدام از سهامداران از طرح کنونی با هماهنگی وزارت نفت سهامدار خارجی به سرعت جایگزین خواهد شد. البته، هنوز معتقدم که این صحبت‌ها شایعه است. هدف از این طرح رشد و توسعه سهامداران خصوصی است و اگر تمایلی برای ادامه همکاری وجود نداشته باشد حتما سهامدار خارجی جایگزین خواهد شد.

براساس گفته شما، آیا طرح پالایشگاه‌های سیراف متناسب با برنامه از پیش تعیین شده است یا با عقب ماندگی مواجه است؟

در عملیات خاکی 2 صدم درصد عقب‌ماندگی داشتیم اما تلاش‌ها بر این است که عقب‌ماندگی اندک جبران شود. به تازگی نیز فعالیت عمرانی و اولیه طرح با سرعت بیشتری در حال پیگیری است. بر این اساس می‌توانیم اعلام کنیم که درمجموع از برنامه‌ریزی کلان جلو افتاده‌ایم.

در حال حاضر، توسعه پالایشگاه سیراف در چه مرحله‌ای است؟

مطالعات اولیه واحدها تمام شده و قراردادهای واحدهای تحت لیسانس نهایی شده است. تا پیش از اتمام سال جاری زمین سه پالایشگاه تحویل داده می‌شود و تا خردادماه سال 95 نیز زمین پنج پالایشگاه دیگر به سهامداران تحویل داده می‌شود. فاز اول پروژه توسعه است که مجوزهای لازم صادر شده است. در حال حاضر خرید لیسانس‌ها و تکنولوژی در حال انجام است، همچنین انشعاب گاز، برق، مجوز برداشت آب از دریا و مطالعات زیست محیطی انجام شده است.

با لغو تحریم‌ها چه مـیـزان از روند کار در پالایـشـگاه‌های سیراف سرعت خواهد گرفت؟

عـمـلـیات آماده‌سازی و اخذمجوزهای قانونی برای توسعه اولیه پروژه ارتباطی با تحریم ندارد، اما تامین منابع مالی ارزان قیمت از طریق فاینانس با لغو تحریم‌ها سرعت می‌یابد. دسترسی به منابع مالی ارزان قیمت نتیجه مهم رفع تحریم‌ها است تا پروژه زودتر به اتمام برسد و نرخ بازگشت سرمایه نیز افزایش یابد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/83JyHUkD
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه