باتوجه به اینکه در سال حدود 900 نفر دانشجوی رشته دندانپزشکی از سوی دانشکدههای دندانپزشکی پذیرفته میشود، اما میزان پوسیدگی دندان درکشور به همان اندازه بیشتر شده است. پوشش صددرصدی بیمه و تغذیه سالم در سلامت دندان و لثه نقش مهم و اساسی دارند، به همین دلیل هر دوی این مباحث درخصوص بهداشت و پیشگیری از بیماریهای لثه و دندان باید از سوی مسئولان ذیربط مورد توجه جدی و مدون قرار گیرد.
در همین راستا رسول خضری، عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با «فرصت امروز»، درخصوص ضرورت اجرای بیمه دندانپزشکی در کشور گفت: مبحث بیمه دندانپزشکی در طرح تحول نظام سلامت محفوظ مانده بود که اکنون از سوی وزیر بهداشت و درمان کشور بهصورت جدی و مدون درحال پیگیری است.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر بحث خدمات درمانی دندانپزشکی را از ابتدای کودکی تحت پوشش کامل بیمه قرار میدادیم، بیشک بسیاری از هزینهها درخصوص پوسیدگی و خرابی دندان کاهش پیدا میکرد، زیرا از ابتدای کودکی از روند پوسیدگی و تخریب دندان جلوگیری میشد که این امر کاهش هزینههای درمان را در سالهای آتی در پیداشت.
وی با بیان اینکه دولت درخصوص بهداشت و پیشگیری از بیماریهای لثه و دندان نقش اساسی دارد، تصریح کرد: پوشش بیمهای با کیفیت و بخش تغذیه کودکان در بهداشت و پیشگیری از بیماریهای لثه و دندان میتواند جلوی بسیاری از هزینههای دندانپزشکی را در سنین بزرگسالی بگیرد، به همین دلیل بیمه و تغذیه سالم هر دو در سلامت دندان نقش مهم و اساسی دارند.
عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: تغذیه سالم هم به اندازه بهداشت و پیشگیری از بیماریهای لثه و دندان در سلامت و طول عمر دندان اثرگذار است، زیرا افرادی که شیر و لبنیات مصرف میکنند مینای دندان بسیار بادوام و قویتری دارند و همچنین بحث فلوراید هم درخصوص پیشگیری و بهداشت فردی دندان بسیار موثر است.
خضری افزود: پیشگیری از بیماریهای دندان علاوه بر حوزه بهداشت و درمان به بهداشت فردی هم بستگی دارد، به طوری که افراد باید علاوه بر مسواک زدن، تغذیه سالم هم در برنامه غذایی خود داشته باشند، بهگونهای که پوسیدگی دندان در افرادی که کربوهیدرات و موادغذایی با اسیدیته بالا مصرف میکنند بسیار بیشتر است.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: انجام ایمپلنت و دیگر مباحث دندانپزشکی بسیار هزینهبر است، به طوری که انجام اینگونه عملها بر دوش خانوادهها بسیار سنگینی میکند، به همین دلیل میتوان با راهکارهایی هزینه بسیار کمتری برای درمان بیماری دندان پرداخت.
این نماینده مردم در مجلس نهم گفت: در 10 سال اخیر تعداد دندانپزشکان کشور دو برابر شده است، به طوری که در سال حدود 900 نفر دانشجوی رشته دندانپزشکی از سوی دانشکدههای این رشته پذیرفته میشوند، اما میزان پوسیدگی دندان در کشور به همان اندازه افزایش پیدا کرده است.
خضری افزود: متاسفانه به همان میزان که تعداد دندانپزشکان کشور بیشتر شده است، آمار پوسیدگی دندان هم افزایش پیدا کرده که این امر بسیار جای تعجب و سوال دارد.
وی ادامه داد: چنانچه درخصوص بهداشت و پیشگیری از بیماریهای لثه و دندان در روستاها، حاشیه شهرها و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت ورود بهتری داشته باشیم، به طور حتم دیگر مردم نیازمند پول بیشتر برای پرداخت هزینههای سنگین درمان درسالهای آتی نخواهند بود.
خضری تاکید کرد: سه هزار واحد دندانپزشکی درخصوص بهداشت و پیشگیری از بیماریهای لثه و دندان در شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت و روستاها وجود دارد اما به دلیل عدم وجود نیروی متخصص تاکنون فقط هزار واحد فعال هستند. وی ادامه داد: متاسفانه در حالی نیروی متخصص و کارآمد در شهرهای محروم ناکافی است که طی 10 سال اخیر تعداد دندانپزشکان کشور دوبرابر شده است و این امر نیازمند بررسی و پیگیری هر چه سریعتر دولت و مسئولان ذی ربط است.
این نماینده مردم در مجلس نهم گفت: دولت باید هرچه سریعتر مباحث بهداشت و پیشگیری در حوزه سلامت پزشکی و دندانپزشکی را در مناطق محروم، روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر اجرایی کند تا مردم هزینههای گزاف دندانپزشکی را در سالهای آتی به اجبار پرداخت نکنند.
این نماینده مردم در مجلس نهم گفت: هر چقدر در بحث بهداشت و پیشگیری از بیماریهای لثه و دندان سرمایهگذاری کنیم، بین هفت تا 10 برابر در بحث هزینههای درمان صرفهجویی میشود، به همین دلیل بیمههای دندانپزشکی باید بحث بهداشت و پیشگیری از بیماریهای لثه و دندان را پوشش صددرصدی دهند.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بحث درمان کامل به غیر از بیمه پایه، بیمه تکمیلی هم وجود دارد، به طوری که متولی اصلی بحث بیمه پایه براساس اصل 29 قانون اساسی دولت است، اما هزینه بیمه تکمیلی را باید سازمان یا شخص بهصورت آزاد پرداخت کند و تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گیرد.
عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: دو بیمه پایه و تکمیلی میتواند بسیار کارآمد و مفید در بحث بهداشت و پیشگیری از بیماریهای لثه و دندان باشد، به همین دلیل اجرای این امر ازسوی مسئولان ذی ربط بسیار ضرورت دارد.