سامانه تولید و اجراي محتواي الکترونيکي با هدف تبديل محتوا به محتواي آموزشي استاندارد ازسوي شورايعالي اطلاعرساني تهيه و اجرا شد. سازمانها و افراد ميتوانند با مراجعه به سامانه ساخت و اجراي محتواي الکترونيکي به صورت آزمايشي ثبتنام كرده و محتواي نمونه خود را بدون پرداخت هزينه، استانداردسازي و در قالب درس و محتواي آموزشي اجرا كنند.
حتما ببینید: ارزش آفرینی با کلمات حرفه ما است.
بهروز مينايي، قائممقام دبير شورايعالي اطلاعرساني، با اشاره به سامانه ساخت و اجراي محتواي الکترونيکي كه چندي است راهاندازي شده و يكي از اهداف آن پاسخگويي به نيازهاي سازمانها است، گفت: اين سامانه دو کاربرد اصلي و بنيادي دارد، اول استانداردسازي محتوا و دوم اجراي محتواي استانداردسازي شده كه هر سازمان بنا به نياز خود ميتواند از آن استفاده كند.
مينايي ادامه داد: سازمانهاي استفادهکننده از اين سامانه را ميتوان به دو گروه تقسيم کرد: گروه اول که نيازشان به آموزش الکترونيکي بهتنهايي توسط سامانه اسکرم پاسخ داده ميشود. در اين حالت، سازمانها با مراجعه به سايت و انتخاب کاربري مورد نظر، ثبتنام كرده و محتواي خود را استانداردسازي ميكنند. سپس جهت اجراي محتوا، کاربران خود را براي گذراندن درس با ارسال يك رايانامه حاوي لينك درس مربوطه دعوت ميکنند.
وي گروه دوم را سازمانهايي دانست که پس از ثبتنام و توليد محتوا، يک نسخه LMS (سيستم مديريت آموزش) تمامعيار اختصاصي نيز دريافت ميکنند که ميتوانند محتواي خود را در آن بارگذاري و اجرا كنند. نرمافزار يادشده در واقع نسخه فارسي و بوميسازي شده نرمافزار متن باز «مودل» (Moodle) است كه با سامانه استانداردسازي مورد اشاره يکپارچه است.
قائممقام شورايعالي اطلاعرساني افزود: با توجه به اينكه اين نرمافزار مودل در داخل مركز داده اختصاصي سامانه اسكرم ميزباني ميشود، سازمانها ديگر نياز به توسعه زيرساخت و پهناي باند خود جهت راهاندازي آموزش الكترونيكي ندارند و از بستر موجود ميتوانند استفاده كنند. تعريف دانشجو، كلاس، مديريت ثبتنام در كلاس و غيره از قابليتهاي سيستم مديريت آموزش است كه بهطبع در اختيار گروه اول قرار نميگيرد.
مينايي تاكيد كرد: طبيعتا اگر استفاده از سامانه خدماتي استانداردسازي به همراه LMS مدنظر باشد، مبلغ بيشتري قابل پرداخت خواهد بود، وليکن در مقايسه با خريد نرمافزار LMS (شامل هزينههاي زيرساخت، پهناي باند، نصب، راهاندازي و پشتيباني) اين رويکرد خدماتي فوقالعاده مقرونبهصرفه است.
وي درخصوص تفاوت سامانه اسکرم با سامانه آموزش مجازي رايج در سازمانها گفت: اين سامانه در واقع مکمل آنها محسوب ميشود، زیرا هريک از آنها کاربرد و حوزه عملکردي خاص خود را دارا هستند. رکن اصلي اين سامانه، تبديل مستقيم محتوا با قالب PDF به قالب اسکرم است که با توجه به پيچيدگيهاي مطابقت فني با اين استاندارد، دردسري بزرگ از ميان برداشته ميشود.
قائممقام دبير شورايعالي اطلاعرساني در پاسخ به اين سوال كه آيا ميتوان از اين سامانه به صورت آزمايشي و بدون پرداخت هزينه استفاده كرد، اظهار داشت: علاقهمندان ميتوانند با مراجعه به سامانه و انتخاب نوع کاربري، به صورت آزمايشي ثبتنام كرده و محتواي نمونه خود را بدون پرداخت هزينه استانداردسازي كنند، البته طبيعي است که استفاده از اين نوع کاربري داراي محدوديتهايي است. در نهايت سازمانهايي که قصد استفاده از سامانه را دارند ميتوانند به بخش «تماس با ما» در وبگاه scormmakers.scict.ir مراجعه و با مشخص شدن نوع کاربري درخواستي و پرداخت هزينههاي آن، کاربري مورد نظر را فعال كنند.