طبق تحقیقات به عمل آمده توسط دانشگاه Nantes Audencia، تنها 40 درصد افراد شرکتکننده در نظرسنجی توانسته بودند در سالجاری پسانداز انجام دهند. دلایلی که مشکلات مالی فرانسویها، بین بیکاری (تزلزلی که رو به افزایش است) و هزینههای اجباری و سنگین در بودجه خانوار را توضیح میدهند، فراوان هستند. تحقیق منتشر شده در ماه ژوئن توسط «بانک پپولر» به نام «آسیبپذیری مالی و قرضههای کوچک» نشان داده است که این موقعیت تنها محدود به نوسانات اقتصادی نمیشود.
«نیلس پوسیلگ، مسئول تحقیقات این موضوع را اعلام کرد که آسیبپذیری مالی توسط فرهنگ اقتصادی نامناسب و رفتارهایی مثل پسانداز، قرضهای پشتسرهم و عدم برنامهریزی مناسب، به وجود میآید که میتوانند منجر به پیچیدهتر شدن وضعیت یا حادتر شدن آن شوند. سال گذشته، تحقیقی با موضوع «تنها شناخت مالی فرانسویها» انجام شده است. نتیجه بد این تحقیق امسال در پرتو چند پرسش مطرح شده بهسختی توانست بهبود یابد.
موضوع نگرانکننده:نیلس وسیلگ همچنین یادآوری کرد: «این موضوع به اندازه کافی نگرانکننده است که این بار نظرخواهی بهصورت اینترنتی انجام شده بود و پاسخدهندگان زمان کافی برای پاسخگویی داشتهاند. اما این فرهنگ اقتصادی زیربنایی برای مدیریت بودجه بسیار ضروری و لازم است.» برای نمونه یکی از سوالات این نظرخواهی را میخوانیم: تصور کنید که شما یک حساب پسانداز با سود سالانه 2 درصد به مبلغ 100 یورو (بدون احتساب هزینه) دارید در این صورت اگر هیچ دریافت یا واریزی نداشته باشید در پایان سال و با احتساب سود حاصله چقدر موجودی خواهید داشت؟ بیش از یکچهارم پاسخدهندگان گزینه غلط را انتخاب کرده بودند که این میزان ناتوانی در محاسبه اگر در یک دوره پنجساله انجام گرفته بود به 45 درصد هم میرسید. در سالجاری، این تحقیق به مطالعه دیگر عاملهای مرتبط با این آسیبپذیری مالی فرانسویها ضمیمه شده است، مانند چگونگی مدیریت بودجه فرانسویها. «با انجام این کار همه چیز رو به راه خواهد شد.» بیشتر افراد پاسخدهنده اظهار کردهاند که رفتار مالی صحیح و با برنامهای دارند و هزینههای خود را پیشبینی میکنند اما به محض اینکه این مطالعه بیشتر وارد جزییات میشود داستان تغییر میکند؛ تنها یک نفر از هر چهار نفر پاسخدهنده بهطور دقیق و جزئی مقدار تخمینی دخل و خرج خود را میدانست و 20 درصد اظهار کردهاند که ترجیح میدهند پول خود را در لحظه خرج کنند تا اینکه آن را پسانداز کنند.
مصائب صرفهجویی:نیلس پوسیلگ اظهار داشت: «دست بالا گرفتن تواناییها موجب میشود فرانسویها درک جامعی نسبت به پیامدهای فعالیتهایشان، بهویژه در حوزه اعتبار نداشته باشند که این میتواند موجب به دردسر افتادن آنها شود بهخصوص در مواقعی که وضعیت معیشت با محدودیتهای شدید مالی روبهروست.» اما این تحقیق نشان میدهد که فرانسویها مشکل بزرگی در پسانداز کردن دارند (تنها 40 درصد افراد تحت مطالعه توانسته بودند در سالجاری پول خود را پسانداز کنند) همچنین سطح پایین پسانداز آنها حتی در موقعیتهای سخت را نشان میدهد. افزون بر این 53 درصد توضیح دادهاند که در صورت از دست دادن شغل خود نمیتوانند بیش از شش ماه از عهده هزینه مخارج خود برآیند و 18 درصد، این مهلت را تا یک ماه پیشبینی کردهاند. بنابراین شگفتانگیز نیست که 58 درصد افراد تحت مطالعه اظهار کردهاند که هنگام اندیشیدن به وضع مالیشان دچار نگرانی میشوند.