بسیاری از ما روزهای خود را به نحوی سپری می کنیم كه ابدا نمی توان ادعا كرد كه بهترین استفاده را از آن داریم. این مسئله در محیط های كاری به مراتب فاجعه بارتر خواهد بود. درواقع بدون راندمان كاری مناسب، عملكرد خوبی را نخواهید داشت كه این امر به معنای عدم امكان پیشرفت و حتی حفظ موقعیت شغلی خواهد بود. در این راستا اگرچه اقداماتی نظیر استفاده از ابزارها و تکنیك های مدیریت زمان كاملا هوشمندانه محسوب می شود، با این حال روانشناس ها عقیده دارند كه با تغییر برخی از عادت ها نیز می توان راندمان كاری خود را متحول كرد كه در ادامه این 8 مورد را بررسی می کنیم.
1-استراحت های متعدد داشته باشید
به صورت كلی اگر بخواهید برای زمانی بیشتر از نیم ساعت به یك اقدام بپردازید، بیش از حد خسته خواهید شد. درواقع این عادت بسیار نادرست در بسیاری از افراد وجود دارد كه می خواهند یك اقدام را سریعا به پایان برسانند، با این حال آیا به حس خود در این زمان فشرده فكر كرده اید؟ تا زمانی كه حس خوبی نسبت به كاری كه انجام می دهید نداشته باشید، بدون شك نتیجه ای را نیز به دست نخواهید آورد. در این راستا توصیه می شود كه خود را به فواصل زمانی كوتاه متعهد نمایید. برای مثال روزی نیم ساعت مطالعه بدون شك برای تمامی افراد امکان پذیر است. این امر به چند ساعت در هفته تبدیل می شود، با این حال اگر بخواهید خود را یك روز كامل به مطالعه كتاب متعهد نمایید، بدون شك كیفیت آموزش به پایین ترین حد ممكن خواهد رسید و شما ابدا نمی توانید از اقدامی كه انجام می دهید، احساس رضایت داشته باشید. در این راستا یك واقعیت وجود دارد كه افراد معمولا شروع یك كار را به تاخیر می اندازند. در این راستا تنها كافی است تا خود را به یك شروع كوچك متعهد نمایید. برای مثال با خود بگویید كه تنها 5 دقیقه این اقدام را انجام خواهید داد، پس از آن مشاهده خواهید كرد كه تمایل شما برای ادامه آن افزایشی شدید را پیدا كرده و این موضوع خود مشكل به تاخیر انداختن اقدامات را برطرف خواهد كرد.
مطلب مرتبط: چگونه راندمان کاری خود را افزایش دهیم
2-اقدامات را خرد نمایید
هرچه اقدام بزرگ تر باشد، سخت تر نیز به نظر می رسد. در این راستا اقدامی كه باید انجام دهید این است كه یك مورد بزرگ را به چند اقدام كوچك تقسیم نمایید. این امر باعث می شود تا تمایل شما و سرعت انجام آن نیز افزایشی شدید را پیدا كند. در این راستا فراموش نكنید كه یك ترتیب درست را داشته باشید. در غیر این صورت مشكلاتی را خواهید داشت.
3-از موارد کوچک تر شروع كنید
اگر می خواهید كه در مسابقات ماراتن شركت نمایید، ابتدا باید بتوانید برای یك ساعت به صورت مداوم كمی آهسته تر از راه رفتن را تجربه نمایید. در رابطه با پروژه ها نیز اگر از موارد ساده تر شروع كنید، آمادگی لازم برای رسیدن به مرحله اصلی را به دست آورده و روحیه شما افزایش پیدا خواهد كرد. به همین خاطر نیز توصیه ما به همه افراد این است كه اهدافی كوچك را در نظر بگیرند كه با رسیدن سریع به آنها، جسارت دستیابی به موارد بزرگتر نیز ایجاد شود.
4-تمركز خود را حفظ كنید
در این راستا شما باید تمامی مواردی كه باعث می شود تا تمركز خود را از دست بدهید شناسایی كرده و اجازه ندهید كه آنها باعث شود تا تمركز شما به صورت مداوم نابود گردد. در این راستا یكی از نمونه های رایج، نوتیفیکیشن های گوشی های هوشمند محسوب می شود. درواقع حضور در انواع شبکه های اجتماعی، خود باعث خواهد شد تا به صورت مداوم، با یك نوتیفیكیشن مواجه شوید. در این راستا ضروری است تا تلفن همراه خود را از دسترس خارج كرده و تمركز خود را بر روی كاری كه مشغول آن هستید، حفظ كنید. فراموش نكنید كه تاخیرهای مداوم، هر فردی را كسل خواهد كرد.
5-از موسیقی درمانی استفاده كنید
اگر بتوانید به درستی از موسیقی استفاده كنید، بیش از نیمی از مشكلات شما برطرف خواهد شد. در این راستا فراموش نكنید كه هر سبك از موسیقی، تاثیر خاصی را به همراه داشته و شما باید با توجه به نیاز خود، اقدام نمایید. برای مثال یك موسیقی ریتم تند ابدا مناسب زمانی نیست كه شما به آرامش نیاز دارید، با این حال این موارد بهترین گزینه برای رفع خستگی هستند. درواقع هر فردی لازم است تا یك آلبوم از موسیقی های گلچین شده و مورد علاقه خود را داشته باشد. این امر كمك خواهد كرد تا وضعیت راندمان كاری شما نیز بهبود پیدا كند.
6-برای خود یك روتین داشته باشید
هر فردی لازم است تا یك روتین كاری داشته باشد. این مسئله باعث خواهد شد تا به این موضوع عادت نمایید. تحت این شرایط پس از مدتی دیگر احساس فشار نخواهید داشت. در این راستا فراموش نكنید كه تا حد امكان، اقدامات خود را كم نمایید. این امر باعث خواهد شد تا تاثیر اقدام شما نیز افزایش پیدا كند. درواقع هر فردی باید به دنبال خلاقیت در شیوه انجام كارهای خود باشد.
7-بی نقص بودن را فراموش كنید
این مسئله باعث خواهد شد تا فشار بیش از حدی را بر روی خود وارد نمایید. درواقع ایده آل گرایی اگر به یك وسواس فكری تبدیل شود، نه تنها شما بلكه اطرافیان را نیز آزار خواهد داد. در این راستا فراموش نكنید كه ابدا دلیلی برای عالی بودن در تمامی زمینه ها وجود نداشته و تنها كافی است تا یك حد استانداردی را برای خود تعیین نمایید. در نهایت ایده آل گرایی ممكن است باعث شود تا توهم بهترین بودن نیز در شما شكل گیرد، با این حال یك فرد واقع گرا، به ضعف های خود آگاه بوده و به جای انتقادهای كوبنده از خود، به دنبال بهبود مداوم است.
مطلب مرتبط: 5 اقدامی که به افزایش راندمان و تحرک تیم کاری شرکت کمک خواهد کرد
8-با همكاران خود ارتباط خوبی را داشته باشید
هیچ دلیلی برای وجود یك محیط كار خشك وجود ندارد. درواقع بهترین حالت این است كه كارمندان با یكدیگر شوخی داشته و جوی شاد حاكم باشد. تحت این شرایط همدلی به معنای واقعی شكل خواهد گرفت. در این راستا فراموش نكنید كه لازمه تفكر خلاق، روحیه شاد و سرزنده است. در این راستا حتی توصیه می شود كه با یكدیگر كلیپ های خنده دار نگاه كرده و جوك تعریف نمایید.
در نهایت اگر تمامی این 8 مورد را رعایت نمایید، بدون شك شاهد تغییرات فوق العاده ای خواهید بود، با این حال فراموش نكنید كه همواره فضا برای بهتر شدن نیز وجود دارد.