گفته میشود به دلیل برخی مشکلات در بازار سرمایه و عدم اهتمام مدیران بورس برای رفع این مشکلات، روزگذشته نامهای در فضای مجازی در شبکههایی چون وایبر و تلگرام دست به دست میشد که در آن از محمد علی پورمختار، رییس کمیسیون اصل 90 خواسته شده بود که به این وضعیت رسیدگی کند. به گزارش اقتصادنیوز؛ فعالان بازار سرمایه در اعتراض به عملکرد مسئولان بورس اقدام به نوشتن نامهای به مراجع ذیربط کردند که مقصد ابتدایی این نامه، کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی است. بورس اوراق بهادار از ابتدای امسال و پس از امضای تفاهمنامه لوزان چند روز خوب و رو به رشد را تجربه کرد و تحلیل همه فعالان از بازار آن روزها این بود که بورس از رکودی که از بهمن سال 1392، گریبانگیرش شده بود، خارج شده است و روزهای خوبی در پیش است. اما این روزهای خوب تداوم نداشت و بازار سرمایه دوباره در مسیر کژدار و مریز ریزش شاخص قرار گرفت.
این درحالیاست که ریزشهای بازار سهام ادامه دارد و حتی مشکلات نرمافزاری هم بر آن افزوده است. بهطوریکه روزگذشته سهام شرکت پتروشیمی مبین در سومین روز حضور خود در بورس تهران با حاشیههایی همراه شد که به ابطال معامله وتوقف نماد شرکت منجر شد. به همین دلیل مدیر بازار شرکت بورس اعلام کرد در راستای فراهم کردن شرایط یکسان برای کلیه فعالان بازار، سفارشگیری در این نماد معاملاتی در ساعت 9 و 15 دقیقه و با محدودیت حجمی هر سفارش 100 هزار سهم انجام میشود. اما به دلیل بروز مشکلی فنی در سامانه معاملات، داد وستد سهام این شرکت تا ساعت 10 صبح امکانپذیر نبود. البته با وقوع این مسئله شائبههایی درباره رانتی عمل کردن در این بازار مطرح شد که باعث ایجاد نگرانیهایی در بازارسرمایه شد.
از سوی دیگر گلایهها از مدیریت مدیران بازار سرمایه افزایش یافته است بهطوری که شب گذشته حسن قالیباف اصل، مدیرعامل شرکت بورس به همراه محمدرضا پورابراهیمی، عضوشورای عالی بورس و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما حضور یافتند و اما سخنان آنها هم درخصوص دلایل ریزشهای بازارسهام به زعم فعالان این بازار چندان قانعکننده نبود. قالیباف اصل گفته بود که درحالی ما در دورهگذار قرار گرفتهایم که خبرهای سیاسی بینالمللی به دلیل اهمیتی که دارند بر بازار سهام اثرگذار هستند. بهگونهای که در محدوده زمانی امضای بیانیه لوزان و پس از آن بورس مثبت بود ولی پس از آن به علت مجموعهای از خریدوفروشها، دوباره برگشتی را شاهد بودیم. مدیرعامل شرکت بورس با این همه وضعیت بازار را برای سرمایهگذاری مثبت دانست و گفت: مردم بازار سرمایه را بهعنوان واقعیتی اقتصادی پذیرفتهاند و ما باید به آنها خوشامد بگوییم.
پورابراهیمی هم در این برنامه درباره وضعیت بازارسهام تصریح کرد: متاسفانه بورس ما به دلیل فراواکنشی عمل کردن، فراتر از آن چیزی که در حوزههای سیاسی باید اثر بگیرد اثرات خود را میگذارد. به نظر میرسد رویکردی که در بازار وجود دارد از واقعیتهای حوزه بحث هستهای بهمراتب فراتر است. چرا که حدود 70 تا 80 درصد مسائل بازار سرمایه مرتبط با مسائل داخلی کشور است. بههرشکل امروز نیز ریزشهای بازار ادامه دارد و این مسئله نگرانیها نسبت به وضعیت بورس را افزایش داده است.