پنجشنبه, ۸ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Thu, 28 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
گزارش «فرصت امروز» از سرمایه‌گذاری در کشت کینوا

کینوا؛ فرصتی اقتصادی در بخش کشاورزی

9 سال پیش ( 1394/1/18 )
پدیدآورنده : عباس نعیم امینی  

بحران آب و شرایط آب و هوایی کشور این ضرورت را به وجود آورده تا در مباحث سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی توجه بیشتری به کشت گیاهانی که میزان آب بری کمتری دارند صورت گیرد. از این رو یافتن گونه‌های گیاهی سازگار با شرایط آب و هوایی کشور در سطوح مختلف مورد توجه قرار گرفته است. گروه سرمایه‌گذاری «فرصت امروز» نیز با توجه به اهمیت مباحث مرتبط با امنیت غذایی سعی در شناساندن این‌ گونه‌های گیاهی برای سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی دارد.

در سال‌های اخیرگیاه کینوا به‌عنوان محصولی ارزشمند در ایران مورد توجه قرار گرفت و کشت آزمایشی آن نیز با موفقیت به انجام رسید. محصولی که می‌تواند با توجه به محدودیت‌های منابع آبی در کشور به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای محصولاتی نظیر برنج مطرح باشد. در این گزارش به معرفی گیاه کینوا و جنبه‌های مختلف سرمایه‌گذاری در آن می‌پردازیم که در ادامه پیش‌رو دارید.

***

مزیت‌های کشت کینوا

گیاه کینوا از خانواده غلات است که میزان پروتئین بیشتری نسبت به هم خانواده‌های خود دارد. این گیاه سرشار از فیبر، ویتامینB، مس، منیزیم و منگنز است که می‌تواند جایگزین مناسبی برای برنج محسوب شود به‌علاوه می‌توان آن را به‌صورت مخلوط با برنج مصرف کرد. از مزیت‌های دیگر کینوا این است که این گیاه فاقد گلوتن است بنابراین افرادی که به گلوتن حساسیت دارند می‌توانند از این ماده مغذی استفاده کنند. خاستگاه اصلی این گیاه آمریکای جنوبی است و در کشور‌های اکوادور، شیلی، پرو و بولیوی به‌عنوان گیاه بومی شناخته می‌شود.

کینوا به‌صورت گسترده در آفریقا و آمریکای جنوبی کشت می‌شود و در ایران همچنان به‌صورت گیاهی ناشناخته باقی مانده البته در سال‌های اخیر تلاش‌هایی در زمینه تحقیقات روی این غله ارزشمند در کشور صورت گرفته به‌طوری که در سال 92 کشت آزمایشی کینوا برای نخستین بار در گرگان انجام شد.

کشت کینوا به لحاظ اقتصادی به صرفه است

در حال حاضر 25 گونه مختلف کینوا در جهان کشت می‌شود که تقاضای مناسبی هم در بازار‌های جهانی دارد و به لحاظ قیمتی هم در بازار‌های جهانی حدود سه تا چهار برابر گندم قیمت دارد. در فرآیند تولید این محصول بیشتر دانه گیاه مورد توجه قرار می‌گیرد در صورتی که سایر قسمت‌های گیاه نیز هم به لحاظ مصرف انسانی و هم در بخش دامپروری در تولید خوراک دام قابل استفاده است. این گیاه به دلیل سازگاری بسیار بالا با شرایط آب و هوایی مختلف و نیاز کم به آب، قابلیت کشت گسترده در کشور را داراست و در مناطق با میزان بارش 80 تا 600 میلی‌متر قابل کشت است. از این رو می‌تواند به‌عنوان جایگزینی برای برنج محسوب شود و نیاز کشور به واردات برنج را کمتر کند. در سال گذشته کشت آزمایشی این گیاه در برخی از شهر‌های ایران نظیر کرج، ایرانشهر، اهواز و ... انجام شد.

هزینه‌های پایین کشت کینوا و قیمت به نسبت بالای آن از یکسو و نیاز به آب کم و سازگاری با شرایط دشوار آب ‌و هوایی از سوی دیگر باعث شده تا کشت این محصول به لحاظ اقتصادی بسیار به‌صرفه باشد. دوره کشت این گیاه حدود پنج ماه است وبه‌طور میانگین می‌توان انتظار برداشت سه تا پنج تن محصول در هکتار را داشت. به دلیل مزیت‌های فراوانی که کشت این گیاه را به لحاظ اقتصادی به‌صرفه می‌کند سازمان خواربار جهانی (فائو) سال 2013 را سال کینوا نام‌گذاری کرد.

وضعیت کشت کینوا در ایران

کینوا در ایران برای نخستین بار در سال 92 در دانشکده کشاورزی دانشگاه گرگان به‌صورت گلخانه‌ای کشت شد. در سال گذشته نیز کشت آزمایشی آن در چند نقطه از کشور صورت گرفت. دکتر نیازعلی سپهوند، عضو هیات علمی و رییس مرکز تحقیقات کشــاورزی استان تهران درخصوص شرایط فعلی کشت کینوا در کشور به «فرصت امروز» می‌گوید: در کشت آزمایشی این گیاه مناطق جیرفت، کرج، اهواز و ایرانشهر مساعد کشت کینوا ارزیابی شده است. وی ادامه می‌دهد: در برخی از شهر‌ها هم نتیجه مطلوب حاصل نشد و در حال حاضر هم بحث‌های توسعه‌ای و ترویجی کشت آن در حال پیگیری است.

سپهوند ادامه می‌دهد: ورود کینوا به الگوی کشت و زراعت کشور می‌تواند تاحدودی کشور را از واردات برنج بی‌نیاز کند و به‌صورت مکمل در کنار سایر محصولات جای خود را در محصولات کشاورزی کشور باز کند. این کارشناس کشاورزی عنوان می‌کند: بحث‌های تحقیقاتی کینوا در حال پیگیری است و با توجه به تقاضای بالایی که در دنیا برای این ماده ارزشمند وجود دارد می‌توان روی توسعه کشت این گیاه در کشور سرمایه‌گذاری کرد. چرا که اگر تقاضای داخلی برای خرید آن وجود نداشته باشد تقاضای بین‌المللی آن به قدری است که می‌توان به بازار‌های صادراتی فکر کرد.

وی درخصوص بازار گسترده مصرف کینوا در جهان می‌گوید: با توجه به بحران غذا در جهان استقبال خوبی از مصرف این محصول صورت گرفته و در حال حاضر هم به لحاظ مصرف و هم به لحاظ میزان تولید رشد خوبی داشته است. کشور آمریکا، کشور‌های اروپایی و ژاپن بیشترین واردات این محصول را دارند. سپهوند در پایان با اشاره به آخرین وضعیت توسعه این محصول در کشور می‌گوید: در کارگاه آموزشی و ترویجی که در اواخر سال گذشته برگزار شد استقبال خوبی از سوی کشاورزان و مسئولان صورت گرفت بنابراین سیاست‌های اصلی ما در بحث ترویج این محصول ادامه دارد.

امیدواریم که در سال‌های آتی روند رو به رشدی در تولید این محصول شاهد باشیم و هم کشاورزان در بخش تولید، سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشند و هم در بحث مصرف به لحاظ فرهنگ‌سازی فعالیت‌هایی انجام شود که هر دو جنبه عرضه و تقاضا به‌صورت همزمان رشد داشته باشند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/hPRNWI26
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
mehran :
9 سال پیش
با سلام لطفا راهنمایی کنید بذر کینوا و بذر چیا از کجا تهیه کنم خیلی گشت Khosrokiani. Mehran3@gmail. Com
بهمن :
9 سال پیش
لطفا درکاشت وتهیه کردن بذر راهنمایی بفرمایید
نادر :
9 سال پیش
با سلام لطفا برای تهیه بذر کینوا راهنمایی بفرمایید؟ آیا میشه این گیاه رو در استان کرمانشاه کشت کرد؟
gasem asadi :
9 سال پیش
با سلام و عرض ادب آیا این گیاه در استان مرکزی، بخش فراهان قابل کشت است؟ بذر آن را از کجا میتوانم تهیه کنم؟
مهران محمدنوری :
8 سال پیش
سلام ابنحانب قصد خرید عمده این دانه را دارم هم بذر آن و هم دانه خوراکی لطفا راهنمایی بفرمایید
مهران محمدنوری :
8 سال پیش
بل سلام لطفا اینحانب را جهت خرید دانه کینوا راهنمایی بفرمایید
محمدرضا کاوسی :
8 سال پیش
تو سایت "مای کینوا" هم در مورد خواصش زیاد نوشته، نمی دونم فروش هم دارن یا نه
علی لطیفی :
8 سال پیش
سلام وقت بخیر خواهش میکنم راهنمای کنید که بذ رکنیوا از کجا باید تهیه کنم من الان تهرانم. ممنون میشم اگر راهنمایم کنی
سمانه :
8 سال پیش
سلام این بذر در حال حاضر فقط در بخش پژوهشی موجود هست و جهت کار های تحقیقاتی میشه از موسسه تحقیقات اصلاح بذر و نهال کرج تهیه کرد .
سوسن :
7 سال پیش
کینوا واقعا جالبه
محمودرضا نوروزط :
6 سال پیش
ضمن عرض سلام خواهشمندم در رابطه با طریقه کشت و برداشت راهنمایی کنید چون من در گلستان شهرستان ازادشهر هستم و قصد کاشت کینوا را دارم
مسعود :
6 سال پیش
با سلام.بنده کارشناس ارشد مهندسی اب هستم و مطالعات فراوانی هم در بحث کشاورزی و اکولوژی گیاهی و .... در کل برادرانه خدمت شما عرض کنم که تغییر الگوی کشت با رویکرد راندمان ابی بسیار حیاتی و مهم است..کینوا هم جایگزین مناسبی است البته نه جایگزین برنج بلکه به جای سیب زمینی و محصولات بی ارزش دیگر......اما تولید کینوا تنها در صورت تامین بازار صادراتی توجیه دارد و فروش داخل و تامین بازار های کوچک محلی و استانی بسیار غیر محتمل است....بهتر است به تولید گیاه دارویی توج بیشتری شود با اورده ی کم و بازده اقتصادی بالا وو ودر اکثر موارد اب بسیار ناچیز صرف دارو ها گیاهی میشود...با تشکر
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتامحاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه