در گــــرمـــای تابستان آب شدن سریع بستنی و فرصت کم برای استفاده از طعم و خنکی آن خیلیها را ناراحت میکند. محققان اسکاتلندی ترکیبی را کشف کردهاند که این مشکل را حل خواهد کرد. محققان دانشگاههای ادینبورگ و داندی اسکاتلند پروتئینی طبیعی کشف کردهاند که با استفاده از آن هم روند آب شدن بستنی کندتر میشود و هم بافت و ترکیب بستنی نرمتر و یکدستتر خواهد شد.
به گفته محققان استفاده از پروتئینی که بهعنوان BsIA شناخته میشود باعث میشود بهویژه در گرمای تابستان دیگر کسی غصه ریختن بستنی روی لباسش را نداشته باشد. البته قرار نیست با استفاده از این فرآیند طبیعی، بستنیها آب نشوند اما به گفته محققان باعث میشود بستنیها دوام بیشتری داشته باشند و دیگر قطره قطره روی زمین و لباستان نریزند.
این پروتئین، آب، چربی و هوا را در کنار هم نگه میدارد و با جلوگیری از خروج هوا، بلورهای یخ را در بستنی حفظ میکند. این مسئله مانع از آب شدن سریع بستنی میشود. این پروتئین جایگزین مولکولهای چربی میشود که در حال حاضر برای ثبات مخلوط آب و روغن به کار میرود. به این ترتیب چربی بستنی هم کاهش پیدا میکند البته طعم بستنی هم تغییر نخواهد کرد. این گروه تحقیقاتی روشی برای تهیه این پروتئین که بهصورت طبیعی در بعضی از غذاها وجود دارد، پیدا کردهاند.