وزیرصنعت، معدن و تجارت در شانزدهمین همایش صنایعدریایی در بندرعباس گفت: اجازه نخواهیم داد چیزی که در داخل میتوانیم بسازیم به خارجیها سفارش داده شود. به گزارش ایرنا، محمدرضا نعمتزاده افزود: سفارشدهندگان، شرکتهای سازنده و سرمایهگذاران باید در این زمینه یکپارچه باشند.
وی با اشاره به اهمیت صنعت و خدمات دریایی در کشوری که هزاران کیلومتر ساحل و دهها جزیره دارد افزود: آنچه که داریم و وضع موجودمان رضایت بخش نیست. وزیرصنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: باداشتن این همه ظرفیت بالقوه و طبیعی نمیتوانیم ارزیابی کنیم و نمره خوبی به وضع فعلی (صنایع دریایی)بدهیم. نعمتزاده گفت: البته این گلهگذاری از گذشته نیست، بلکه باید تلاش کنیم با جبران بخشی از کمبودهای گذشته آنچه که باید انجام بپذیرد هر چه زودتر انجام دهیم.
وی با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای بسیار بالای کشور در زمینه صنایع دریایی از جمله ساخت و تعمیرکشتی و صنایع فراساحل در زمینه نفت و گاز تصریح کرد: هنر ما این است که بتوانیم از آنها به خوبی استفاده کنیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اگر مشکلاتمان را بگوییم وادار به رفع آنها میشویم، افزود: اینها بهعنوان انتقاد بیمورد نیست و باید قبول کنیم که هم ما دولتیها و هم شما عملیاتیها کمکاری کردهاید.
وی با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی مدیر عامل ایزوایکو در خصوص جذب مشتریان جدید ابراز خوشحالی کرد که کارها تا حدودی روی غلطک افتاده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وضعیت موجود تصریح کرد: باید با تصمیم جدی وارد کار شد و نسبت به فعالکردن بخش تعمیرات و راهاندازی یا رد کشتیسازی مصممتر از گذشته باشیم.
نعمتزاده گفت: این کشور مال خودمان است، چرا باید بین خریدار، سازنده و فروشنده اختلاف وجود داشته باشد، بیاییم یکی شویم تا در لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب با راهاندازی و فعال کردن صنایع دریایی و فراساحل نسبت به آباد کردن و ایجاد اشتغال در طول هزاران کیلومتر از نوار ساحلی در جنوب کشور بهویژه سواحل مکران (از میناب تا چابهار) کارهای اساسی انجام دهیم.
وزیرصنعت، معدن و تجارت در ادامه افزود: چرا باید صدها کیلومتر از سواحل جنوب کشوربلا استفاده بماند تا رهبرمعظم انقلاب مجبور شوند دخالت کنند که سواحل مکران ما چرا رها است و اقدامی برای عمران و آبادانی و افزایش سکنه در آن انجام نمیشود.
نعمتزاده گفت: موقعیت جغرافیایی کشور و قرارگرفتن در خلیج فارس و منطقهای که بیشترین ذخایر نفتی و گازی جهان، معادن و سواحل گستردهای دارد که میتوان برای نقل و انتقال کالا و مسافر مورد استفاده قرار گیرد. وی با تاکید بر جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی افزود: اگر بتوانیم منافع دیگران را با منافع خودمان گره بزنیم، میتوانیم با تامین منابع مالی در زمینه راهاندازی و توسعه صنایع دریایی موفقتر عمل کنیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به محدودیت منابع مالی عمومی و اینکه این کارها با پول دولت شدنی نیست از تجربه موفق پتروشیمیها بهعنوان بهترین راهکار در زمینه استفاده از منابع پولی خارجی بهخصوص دریافت وام از بانکهای خارجی نام برد.
وی از مدیران دستگاههای اجرایی و بهخصوص صنایع خواست ضمن توجیه پذیرکردن طرحها دنبال پیدا کردن راهکارهای جدید در زمینه استفاده از منابع پولی خارجی باشند. نعمتزاده با اشاره به اهمیت برگزاری همایش صنایع دریایی تاکید کرد: اگر از دل این همایش راهکاری مناسب در زمینه توسعه همه جانبه صنایع دریایی و ایجاد اشتغال در نوار ساحلی در بیاید میتوانیم آنرا موفق بدانیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در زمینه قبول کشتیهای ساخته شده در صنایع داخلی بهعنوان وثیقه از سوی بانکها اقداماتی انجام شده که مراحل نهایی آن سپری میشود. وی همچنین با اشاره به مشکلات صنایع دریایی صدرا و شرکت در جلسات بررسی مسائل و مشکلات آن خاطرنشان کرد: هر چند خراب کردن راحت و درست کردن مشکل است، اما وظیفه داریم که در زمینه راهاندازی این حوزه بهعنوان دارایی و سرمایه عمومی اقدام کنیم.