در خودپرداز امروز به بررسی بیکاری در میان زنان خواهیم پرداخت. نیم میلیون از بیکاران مطلق کشور را زنان عموما تحصیلکرده تشکیل میدهند و هماکنون نرخ بیکاری زنان زیر ۳۰ سال کشور ۴۳ درصد است. ۴۰۳ هزار زن اضافه کاری میکنند و تعداد شاغلین زن فعلا ۳ میلیون نفر است. به نظر شما دلیل این میزان بیکاری در میان زنان چیست؟
خودپرداز به سراغ اسکندر بیغم، رییس NGO امور بیکاری زنان رفت تا نظر ایشان را در این مورد جویا شود.
خودپرداز- جناب بیغم در خبرها داشتیم که نرخ بیکاری زنان زیر 30 سال کشور 43 درصد است. شما این موضوع رو چطور ارزیابی میکنید؟
اسکندر بیغم- نه خیلی هم اینطوری نیست که میگن، طبق آماری که ما در دست داریم بیش از 99درصد زنانی که قصد شغول (شاغل شدن) دارند، در جایی مشغول به کارند و آنهایی که بیکارند در واقع قصدی برای کار کردن و شاغل شدن ندارند.
خودپرداز- جناب بیغم الان در همین NGO شما چند زن مشغول به کار هستند؟
اسکندر بیغم- عرضم به حضورتون که در مجموعه ما 110 نفر مشغول به کارند که خدا رو شکر میکنیم، 3 نفر از اونها خانم هستند که یکیشون خانم خود بنده و دیگری دختر بنده و نفر سوم هم خواهر بنده هست. ما تمام تلاشمون رو کردیم که بتونیم خانمها رو نیز در این مجموعه بزرگ استخدام کنیم و خب خداروشکر تونستیم به این هدف دست پیدا کنیم.
خودپرداز- اسکندر جان شما مجموعهتون در مورد زنانه! چطور تو این مجموعه فقط سه نفر خانم رو استخدام کردید؟
اسکندر بیغم- نگاه کن! عزیزم! دلبندم! ما که از خدامونه بتونیم تعداد خانمهای مجموعهمون رو افزایش بدیم، منتها قصه اونجاست که خیلی از آقایون اجازه کار رو نمیدن به خانومها!
خودپرداز- اسی جان به نظر شما دلیل درصد بالای بیکاری در زنان چیه؟
اسکندر بیغم- دلایل زیادی برای این موضوع وجود داره ولی تعدادی از اونها به قرار زیرند:
1- خانوادهها اجازه کار به خانمها نمیدهند. هنوز بسیاری از خانوادهها وجود دارند که همسران یا پدر و مادرها اجازه کار به خانمها نمیدهند و مایلند که در خانه کار کنند تا در بیرون!
2- مشاغلی وجود دارند که زنان در آن نمیتوانند کار کنند. هنوز زمینههایی که نیاز است تا خانمها در برخی از مشاغل کار کنند فراهم نشده، مثلا خانمها در تعویضروغنی، بنایی، گچ کاری و بسیاری از مشاغل دیگر نمیتوانند کار کنند.
3- تخصصهای نادرست و بدرد نخور توسعهیافته است. باید حواسمان باشد که بسیاری از تخصصهایی که آموزش داده میشود مشخص نیست دقیقا به درد چه کسی میخورد؟ مثلا رشته کتابداری صنعتی واقعا چقدر میتواند نیاز فرد برای کارو برطرف کنه؟
با تشکر از اسکندر عزیز که تا این میزان به ما کمک کرد.