بیش از 85 سال است که شرکت کاترپیلار روند پیشرفت و رشد پایدار خود را حفظ کرده و دامنه فعالیت گستردهای در جهان دارد. با توجه به آمار فروش و درآمدی برابر با 60.138 میلیارد دلار در سال 2011، کاترپیلار بهعنوان یکی از تولیدکنندگان برتر جهان در زمینه تجهیزات ساختوساز و معدنکاوی، موتورهای گاز طبیعی و دیزل، توربینهای گازی صنعتی و لکوموتیوهای دیزلالکتریک شناخته میشود. تاریخچه کاترپیلار که به نام «کت» نیز شناخته میشود، به اواخر قرن نوزدهم میلادی و دو شرکت تولیدی هولت و سی. ال. بست تراکتور به ترتیب با مدیریت چارلز هولت و دنیل بست بازمیگردد.
در سالهای 1890 میلادی هر دو شرکت به تولید تراکتورها و کمباینهایی که از بخار نیرو میگرفتند، مشغول بودند. در سال 1906، بنجامین هولت که یکی از چندین برادر هولت در شرکت تولیدی هولت بود، تراکتور کاترپیلار را اختراع کرد. این تراکتور به جای چرخ، روی تسمههای فلزی حرکت میکرد و این وسیله کشاورزی سنگین دیگر در زمینهای گلآلود گرفتار نمیشد. این تراکتور همانند یک کرم صدپا در زمینهای کشاورزی میخزید و از این رو هولت نام کاترپیلار را برای آن در نظر گرفت. این نام در سال 1910 به نشان تجاری رسمی شرکت مبدل شد.
در سال 1925، شرکت تولیدی هولت با دیگر تولیدکننده تراکتور به نام سی.ال.بست تراکتور ادغام شد. شرکت جدید کاترپیلار تراکتور نام گرفت و مقر اصلی آن به «پوریا» در ایالت ایلینوی منتقل شد. با گسترش دامنه محصولات تولیدی، ماشینآلات کاترپیلار در سالهای 1930 نقش چشمگیری در ساختوساز پل گلدن گیت، سد گرند کولی و پروژه ساختوساز «میسیسیپی لوی» ایفا کردند. در سال 1931، کاترپیلار تراکتور جدید خود را که به جای موتور بنزینی از موتور دیزلی بهره میبرد تولید کرد. موتورهای دیزلی خیلی زود به موتور استاندارد ماشینآلات سنگین مبدل شدند.
ماشینآلات سنگین کاترپیلار طی جنگ جهانی دوم پشتیبان ارتش آمریکا بودند و این شرکت تولید بیپس از پایان جنگ و با توجه به افزایش چشمگیر تقاضا برای بازسازی زیرساختها، کاترپیلار فعالیتهای خود را به بازارهای مختلف در سراسر جهان گسترش داد. نام کاترپیلار در آن دوران مترادف با بولدوزرها بود. در سالهای 1950، ماشینآلات کت در ساخت بزرگراهی به طول 5/10 مایل که حملونقل در رشته کوههای آند واقع در ونزوئلا را تسهیل میکرد، به کار گرفته شدند. در سال 1953، دولت هند 93 نمونه از ماشینآلات کت را برای کمک به پروژههای توسعه جاده در این کشور خریداری کرد. در سال 1956، از محصولات کت برای تکمیل پروژههای المپیک ملبورن استفاده شد. کیفیت بالای محصولات کاترپیلار موجب شد تا ارتش آمریکا طی عملیات «دیپ فریز 3» در قطب جنوب از آنها استفاده کند.
در سال 1965، کاترپیلار خط تولید لودر خود را با خرید شرکت «منتور» گسترش داد. در سال 1981، کاترپیلار با خرید بخش خورشیدی و توربومک شرکت «اینترنشنال هاروستر» وارد حوزه تولید توربینهای گازی صنعتی شد. از خریدهای قابلتوجه بینالمللی کاترپیلار نیز میتوان به خرید شرکت «پرکینز لیمیتد»، تولیدکننده انگلیسی موتورهای دیزل کوچک در سال 1998 و «ام دبلیو ام هلدینگ»، تولیدکننده آلمانی ژنراتورهای دیزلی و گازی در سال 2010 اشاره کرد.
درحالحاضر، کاترپیلار به تولید کامیون، لودر، بیل مکانیکی، گریدر و دیگر ماشینآلات سنگین که در کشاورزی، ساختوساز، معدنکاوی و انبارداری صنعتی استفاده میشوند، میپردازد. همچنین، تولید موتورهای دیزل و بنزینی برای استفاده در کامیون، لکوموتیو، کشتی و قایق و سیستمهای تولید برق در دستور کار این شرکت قرار دارد. کاترپیلار در حوزههای جدیدی مانند تولید کفش، ساعت، امور مالی و بیمه نیز فعال است.