ترس از دست دادن پول بسیاری را در جهان از سرمایهگذاری باز میدارد. در واقع این ریسک ناپذیری میتواند یک انسان، یک صنعت، یک نوع خدمات یا حتی یک کشور را از سرمایهگذاری پولهای سرگردان محروم کند. یکی از بهترینها راهها برای غلبه بر این ترس آموختن نکاتی چند درباره سرمایهگذاریهای کم خطر است. با استفاده از نکات پیشرو میتوانید پول هایتان را در امنترین حالت ممکن سرمایهگذاری کنید:
نکته اول: پشت سر گذاشتن تورم
توجه به تورم که مهمترین عامل کاهش قدرت خرید است، یکی از مهمترین نکات در سرمایهگذاری به شمار میآید. آنچه هنگام سرمایهگذاری بسیار اهمیت دارد، حرکت کردن یک قدم جلوتر از تورم است. سرمایهگذار باهوش با چند دو دو تا چهار تا به نقش تورم در سرمایهگذاری توجه میکند. به این ترتیب تورم کمترین تاثیر را بر میزان بازگشت سرمایهاش خواهد داشت.
نکته دوم: تنوع در سرمایهگذاری
حتی اگر از سوددهی و بازگشت بالای سرمایه خود اطمینان داشته باشید باز هم اصل تنوع در سرمایهگذاری را دستکم نگیرید. این اصل که تازگیها پررنگ و لعاب شده، میگوید تمام پولها را نباید صرف تنها یک نوع سرمایهگذاری کرد، بلکه بهتر است در چند بخش این کار را انجام داد. مثلا طلا، کارهای خدماتی و... این کار ریسک را به کمترین میزان میرساند. اگر سرمایهگذاری در بخشی با شکست مواجه شود، میتوان به سایر بخشها امیدوار بود.
نکته سوم: دلیل ریسک ناپذیری خود را بیابید
تازهترین گزارشها نشان میدهد تعداد زیادی از کسانی که سرمایهای در دست دارند، تنها به خاطر ترس از ریسک کردن آن را به چرخه سرمایهگذاری وارد نمیکنند. دیگر نمیتوان گفت جوانترها کمتر از ریسک کردن میترسند چون ثابت شده افراد کمتر از 35 سال هم دیگر حاضر به پذیرش ریسک نیستند.
دلایل این موضوع را میتوان در تجربه بد آنها از بازارهای مالی سرکش و غیرقابل پیشبینی جستوجو کرد. بنابراین باید به این نکته توجه داشته باشید که حتی اگر سرمایهگذاری در کوتاهمدت به از دست رفتن پول منجر شود، به اهداف مالی بلندمدت میارزد.
نکته چهارم: به یاد داشته باشید که زمان دوست شماست
یکی از بزرگترین شرطهای پول در آوردن بهرهوری زمانی است. بیست و چند سالههای امروزی شاید خود را کوچکتر از آن بدانند که وارد دنیای سرمایهگذاری شوند اما این سن و سال بهترین زمان برای سرمایهگذاری است. در چنین سنی ابایی از شکست خوردن نیست چون فرصت برای جبران بسیار است. هرچه افق زمانی روشنتر باشد، احتمال ریسک کمتر میشود. پس اگر چشم به راه نشانههای پررنگی از ثبات بازار هستید باید هزینه بالایی را پرداخت کنید.
نکته پنجم: بپذیرید که ریسک یعنی سرمایهگذاری نکردن
اگر هنوز موفق به قانع کردن خود در سرمایهگذاری نشده اید، به خاطر بیاورید که نگاه داشتن پول در بانک هم ریسکهای خاص خود را دارد. واقعیت این است که خیلی بیشتر از آنچه فکر میکنیم برای بازنشستگی به پول احتیاج داریم چون حاشیه امنیت کمتری داریم. بهترین کار برای مقابله با تورم سرمایهگذاری است زیرا تورم هیچگاه خبر نمیکند!
نکته ششم: با سرمایههای کم آغاز کنید
برای بهدست آوردن اعتماد به نفس در سرمایهگذاری سنگهای بزرگ برندارید. برای آغاز کار سرمایهگذاریهایی را انتخاب کنید که در پنج تا 10 سال گذشته امتحان خود را به خوبی پس دادهاند. با سرمایههای کم شروع کردن و لقمههایی به اندازه دهان برداشتن بهترین روش برای هرچه کمرنگتر کردن ریسک در سرمایهگذاری است. مشورت با مشاوران سرمایهگذاری و مطالعه نشریات مرتبط روشهای خوبی برای رصد بازار در پنج تا 10 سال گذشته است.
نکته هفتم: فاصله قانونی با سرمایه تان را رعایت کنید
اگر پیوسته در حال برانداز کردن سرمایه تان باشید همیشه باید منتظر دلیلی برای ترسیدن و حتی قالب تهی کردن باشید. اما اگر هدفتان از سرمایهگذاری کردن ثروتسازی در یک بازه زمانی طولانی است، رصد روزانه سرمایه و وضعیت آن کاری بس غلط است. وضعیت سرمایه خود را ماهانه یا فصلی بررسی کنید. به یاد داشته باشید که مهمترین هدف سرمایهگذاری دستیابی به امنیت مالی در یک دوره زمانی 10، 20 یا 30 ساله است.