دولت یازدهم در زمینه هستهای پیشرفتهای زیادی داشته است و برای پیشرفت در علم و دانش از کسی اجازه نمیگیریم و نخواهیم گرفت. به گزارش «فرصت امروز» حسن روحانی رییسجمهور در مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی گفت: مذاکرات هستهای برای رفع بهانهجوییهاست و ملت ایران برای پیشرفت در علم و دانش مصمم هستند.
وی افزود: در کشور ما همه اراده کردهاند که زمینه برای پیشرفت محققان و دانشمندان مهیا شود و امروز ایران میتواند دستاوردهایی نظیر بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، آیسیتی، هوافضا، داروسازی، علوم پزشکی و هستهای خود را به سراسر جهان عرضه کند.
رییسجمهور با اشاره به اینکه دشمنان قصد دارند تا با فشار و بهانهجوییهای خود جلوی پیشرفت کشور را بگیرند، اظهار کرد: کار دولت این است که این حربهها و بهانهگیریها را از دست دشمن بگیرد و ما این کار را شروع کردهایم و روزی معلوم خواهد شد که این بهانهها حربههای تخیلی و غیرواقعی هستند.
وی افزود: هیچکس نباید فکر کند به دلیل اینکه در حال مذاکره و تعامل با دنیا هستیم، از پیشرفتهایمان دست میکشیم، البته برخی موضعگیریها به دشمن کمک میکند از لابهلای حرفها و کلمات چیزهایی را بهانه کنند و اتهامات بیاساسی را به ملت ایران وارد کنند.
روحانی درباره پیشرفتهای فضایی کشور گفت: توسعه علم هوا فضا هم برای پیشرفت و هم برای جلوگیری از تهدیدات لازم است و ایران در زمینههایی مثل هواشناسی، کشاورزی، صدا و سیما، ارتباطات و آموزش وپزشکی از راه دور به این علم نیاز دارد که در زمینه هوا فضا گامهای اول و دوم را برداشتهایم، اما هنوز راه زیادی درپیش مانده است.
وی ادامه داد: دولت یازدهم متوجه شد در مسئله علوم فضایی از لحاظ ساختاری و تشکیلاتی یک برهم ریختگی وجود دارد و بررسیها نشان داد بسیاری از مراکز علمی اگر در جای خود قرار گیرند پیشرفتهای سریعتر و مطلوبتری خواهند داشت، بنابراین ما هم سازمان فضایی و هم پژوهشگاه را در اختیار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دادیم.
رییسجمهور با اشاره به پیچیدگی علم هوا فضا اظهار کرد: دانش هوا فضا دانشی است که وقتی کشوری وارد آن میشود، در واقع ابعادی از اقتدار ملی خود را توسعه داده و ملت ایران امروز توانایی ساخت انواع ماهوارهها و پرتاب و کنترل آنها را دارد و علاوه بر آن میتوانیم به وسیله ایستگاههای فضایی با ماهوارهها ارتباط برقرار کنیم.
تولید ماهوارههای ملی
در این مراسم محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز درباره پیشرفتهای کشور در زمینه تولید ماهواره گفت: برنامه 10 ساله اول فناوری فضایی ایران در حال پایان است و در تدوین برنامه 10 ساله دوم، به ساخت ماهواره ملی و اختصاصی میپردازیم. وی افزود: هر ساله 300 میلیارد دلار از طریق فضا درآمدزایی میشود که 60 درصد آن معادل 190میلیارد دلار از محل ماهوارهها است و هماکنون از 1200 ماهواره فعال موجود، 50 کشور ماهواره بومی دارند که 9 تا از این کشورها همسایههای ما هستند.
وزیر ارتباطات ادامه داد: در حال حاضر 20 هزار شبکه تلویزیونی در جهان فعال است که با 250 ماهواره خدمات خود را ارائه میدهند و به همین دلیل بیشتر کشورها تلاش دارند در حوزه فضا جایگاهی داشته باشند. واعظی افزود: به همین دلیل کشور ما هم در این حوزه فعالیت دارد و نیازمند اقدامات و تدابیر جدی برای ادامه پیشرفت خود هستیم و در برنامه 10 ساله دوم قصد ساخت و پرتاب انواع ماهوارهها را داریم.