دوشنبه, ۱۱ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Mon, 1 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

توجه به تولیدات دامی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین زیرشاخه‌های کشاورزی و دامپروری در راستای توسعه اقتصادی مبتنی بر روستا همواره مورد توجه کشورهای توسعه‌نیافته و یکی از اصول مدنظر آنان در این حوزه اقتصادی است.
به گزارش ‌ایسنا، به گفته‌ ‌کارشناسان، پرواربندی دام یکی از این راهکار‌هاست که‌علاوه ‌بر کاهش هزینه تولید پروتئین برای دامدار و البته جامعه، سودآوری فعالیت اقتصادی را نیز تضمین می‌کند.
کارشناسان معتقدند: افزایش تولید گوشت قرمز، کاهش میزان واردات آن، اشتغالزایی و فعال شدن نیروهای غیرفعال و بیکار چند مزیت پرواربندی دام تلقی می‌شود.
به گفته مسئول دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، پرواربندی عبارت است از چاق کردن دام و ازدیاد گوشت آن با استفاده از غذای مناسب و رعایت مسائل بهداشتی.
وی ادامه داد: با توجه به نیاز روزافزون به گوشت به‌عنوان یک منبع پروتئینی، تاسیس واحد‌های پرواربندی و همچنین پرورش گوساله در این واحد‌ها در سطح استان مرکزی انجام شده است.
گنجی با اشاره به مزیت پرواربندی دام‌، تاکید کرد: با اجرای پرواربندی دام علاوه‌ بر تامین پروتئین دامی در کشور، راندمان تولید افزایش پیدا می‌کند و موجب اشتغال پایدار می‌شود.
وی افزود: احداث جایگاه‌های پرورش دام باید متناسب با شرایط آب و هوایی، نوع دام و نوع تولید و همچنین از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد. پرورش دام ‌می‌تواند در جایگاه‌های باز، نیمه‌باز و بسته صورت پذیرد. تاسیسات تغذیه‌ای مناسب دام نیز با توجه به وضعیت آب و هوایی منطقه پرورش تعیین می‌شود.
این مقام مسئول اضافه کرد: طرح‌های دامپروری به‌خصوص پرورش گاو و گوسفند با روش‌های علمی و در قالب واحدهای صنعتی و نیمه‌صنعتی، امکان دستیابی به تولید اقتصادی و بهداشتی فرآورده‌های دامی را فراهم می‌آورد.
وی ادامه داد: پرواربندی گوساله ریز از طریق خریداری از میدان دام و با تامین جیره غذایی مخصوص جهت بهره‌وری گوشت با‌کیفیت انجام می‌شود.
وی با اشاره به ثابت ماندن قیمت گوشت قرمز در سال‌های اخیر گفت: با توجه به قیمت گوساله خریداری شده توسط دامدار و افزایش قیمت علوفه برای تغذیه دام، در شرایط اقتصادی موجود رواج پرواربندی دام با کاهش روبه‌رو ‌شده و این مشکل اساسی به مرور زمان موجب کاهش دام پرواربندی شده خواهد شد.
رییس دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان با اشاره به صادرات آزاد دام سبک و گوساله پرواری از سوی سازمان دامپزشکی عنوان کرد: با اجرای این امر و دریافت گواهی سلامت از سازمان دامپزشکی می‌توان شاهد رونق اقتصادی در این بخش بود.
گنجی، به صادرات 5 هزاربره پرواری در استان اشاره کرد و از صادرات آزاد دام تا اواخر مهرماه سال جاری خبر داد.
این مقام مسئول با اشاره به فعالیت واحد‌های پرواربندی دام در شهرستان اراک، ساوه و فراهان تصریح کرد: این واحد‌ها علاوه بر تامین گوشت مورد نیاز استان، قسمتی از گوشت مصرفی استان تهران را نیز تأمین می‌کنند.
گنجی بیان کرد: در حال‌حاضر چندین واحد‌ پرواربندی با ظرفیت 150 هزار رأس در سطح استان وجود دارد که تنها 50 هزار رأس دام پروار شده‌اند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Fw6dWCfI
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه