وزیر جهاد کشاورزی گفت: 85درصد تسهیلات آبیاری قطرهای را دولت پرداخت میکند. ما به دنبال سازوکارهای اقلیمی با توجه به فناوریهای روز و بازدهی هستیم.
محمود حجتی افزود: محدودیت منابع آب و خاک، مشکلات و مسائل اقلیمی در برخی از مناطق وجود دارد که باید این ناسازگاریها بررسی و مطالعه شود. حدود یک میلیون و 300 هزار هکتار در کل کشور در طول چند دهه گذشته به صورت آبیاری قطرهای انجام شده است و از نظر مهندسی و تجهیزات و امکانات در وضعیت خوبی به سر میبریم.
وی ادامه داد: مانع اصلی این است که با محدودیت منابع اعتباری مواجه هستیم و دولت تا 85 درصد تسهیلات آبیاری قطرهای را پرداخت میکند.
وی اظهار کرد: با اینکه توجه خوبی در بودجه سال گذشته شده این امر پاسخگوی تقاضا نیست و امیدواریم در آینده پشتیبانی بیشتری از ردیفهای اعتباری صورت گیرد.
نگران میوه شب عید نباشید
وزیر جهاد کشاورزی گفت: نگرانی در زمینه ذخیرهسازی میوه برای شب عید وجود ندارد و میوه بهخصوص مرکبات و سیب به اندازه کافی موجود است.
وی اظهار کرد: نگرانی سرمازدگی سال گذشته در استان مازندران و کمبود مرکبات برای ذخیرهسازی شب عید وجود ندارد که بخواهیم واردات داشته باشیم. با بررسیها و ارزیابیهای صورت گرفته تولیدات استان جوابگوی نیاز داخل است.
وی افزود: سازمان تعاون روستایی مسئول پیگیری عقد قرارداد با اتحادیه باغداران است تا ذخیرهسازی لازم برای میوه شب عید انجام شود. در کارهای زیربنایی نیز دولت باید کمکهای بلاعوض ارائه دهد که این منابع در زمینه آب و خاک وجود دارد.
حجتی تصریح کرد: دولت باید تسهیلات و کمکهای بلاعوض در زمینه سیستمهای آبیاری و استقرار باغات در اراضی شیبدار در بالادست و تهیه تامین نهال را پشتیبانی کند. قانون شهرکهای کشاورزی نیز تصویب و اساسنامه و بودجه آن ردیفدار شده که در آینده شهرک کشاورزی در سطح کشور بهخصوص در سطح استان مازندران مستقر خواهد شد.
ادامه ممنوعیت واردات برنج
حجتی ضمن اظهار خوشحالی نسبت به اینکه سرمایهگذاریهای سنگینی توسط بخش خصوصی با تکنولوژیهای روز در زمینه شالیکوبی در مازندران صورت گرفته است، ادامه داد: این کارخانهها هم سبب کاهش ضایعات میشوند و هم برنج را به صورت بستهبندی بر اساس سفارش به بازار عرضه میکنند.
به گزارش ایسنا، وزیر جهاد کشاورزی درخصوص تنظیم بازار برنج گفت: برنج تولیدی در کشور دو میلیون تن در سال است. طبق ارزیابیهای صورتگرفته سه میلیون تن مصرف برنج داریم که یک میلیون تن در سال باید وارد شود.
حجتی با اشاره به ممنوعیت واردات برنج خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از حد برنج وارد شد درحالی که امسال با مدیریت صحیح، بیش از نیاز و ذخیره وارد نمیشود تا عرضه و تقاضا توازن داشته باشد و تولیدکنندگان بتوانند بهموقع برنج را با قیمت مناسب که مورد نظر دولت است، عرضه کنند. تولید باید پایدار باشد تا مصرفکننده در تنگنای عدم عرضه کافی قرار نگیرد.