در خودپرداز امروز هم به سراغ دو روایت متفاوت رفتیم.
روایت اول
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گفت که در ایران نحوه سیاستگذاری اقتصادی شبیه کارتون آلیس در سرزمین عجایب است و هیچ شباهتی به شرایط پیش رو ندارد.
روایت دوم
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گفت که در ایران نحوه سیاستگذاری اقتصادی بسیار صحیح و مناسب بوده و دلیل تورم تکرقمی نیز همین موضوع است.
خودپرداز حوصله بررسی روایت دوم را ندارد. تورم تک رقمی؟ نه خداوکیلی تورم تکرقمی؟
و اما روایت اول...
این روایت صحیح بوده و در خبرگزاریهای مختلف مخابره شده است. طبق بررسی که کارشناسان انیمیشن و اقتصاد خودپرداز انجام دادند توانستند به نتیجه دقیقی در زمینه انیمیشنها و شباهتشان به عالم اقتصاد برسند که خلاصه گزارش نهایی خودپرداز را در ادامه میخوانید.
ارز و دلار
بعد از بررسیهای کارشناسان خودپرداز توانستیم کارتون متناظر سیاستهای اقتصادی ارزی را بیابیم. با توجه به حباب قیمتی موجود در بازار ارز و موضوع تکنرخی کردن آن که 300 سال است طول کشیده، خودپردازیها پینوکیو را برای این بخش انتخاب کردند که دلالان و افرادی که افزایش قیمت ارز موجب سودآوری آنان میشود همان گربهنره و روباه مکار ماجرا هستند.
یارانه
سیاستهای یارانه نیاز به پسر شجاع دارد تا افراد دهک بالا را که درآمد آنان چندبرابر یارانه دریافتی است از لیست یارانهبگیران حذف کند.
بنزین
سیاستهای قیمت بنزین مانند کارتون حنا دختری در مزرعه است که افرادی را که از بنزین نان میخورند بهزودی به سمت قلاببافی و فرشبافی در خانه و خیاطی سوق میدهد.
مرغ و گوشت
داستان مرغ و گوشت داستان متفاوتی است. این بخش از اقتصاد را میتوان با کارتون عصر یخبندان مقایسه کرد که مرغ و گوشت نقش آن بلوطی را دارد که دستیافتنی نیست و هرجا هم دستیافتنی میشود موجب به هم خوردن کل کائنات (مرغداران بدبخت) خواهد شد.
مسکن
مسکن و قیمت اجارهها و فروش خانه در تهران و ایران مانند سریال گالیور است که نقش گالیور را افرادی بازی میکنند که دهها خانه خالی و آپارتمان و زمین دارند و خودشان عامل گرانی مسکن هستند. خودپرداز و ما نیز نقش گلام را داریم که مدام میگوییم من میدونم که نمیشه!
نفت...
ماجرای نفت مانند کارتون پت و مت است. یکی از آن طرف قیمتش را پایین میآورد و بعدش خودش ضرر میکند. قیمت نفت هم خواسته یا ناخواسته همینطور پایین میآید.
صادرات غیرنفتی
صادرات غیرنفتی مانند هاچ زنبور عسل است که دنبال مادرش میگردد. در اینجا هم همه به دنبال صادرات غیرنفتی هستند، ولی اینکه در قسمت آخر آن را پیدا میکنند یا خیر را خدا میداند و بس.