واژه یا مکتبی که امروز میخواهیم بررسی کنیم «ویژهخواری» است.
ویژهخواری
خوردن هر چیزی را که ویژه بوده و افراد دیگر نتوانند از آن بخورند ویژهخواری میگویند. در اقتصاد به افرادی گفته میشود که از طریق ارتباطات و رانتی که دارند به منابع مالی ویژهای دسترسی داشته و آن را میخورند.
پیشینه ویژهخواری در ایران
نخستین ویژهخوار در ایران 800 سال قبل از میلاد مسیح در قله دنای فعلی دیده شد. مردم تا آن زمان ویژهخواری را به رسمیت نمیشناختند، ولی بعد ازآن ویژهخواری به رسمیت شناخته شد. بعد از گذشت چند صد سال ازآن ماجرا در چند سال پیش در حالی که امید رویش یک ویژهخوار کمکم رو به نومیدی بود در گوشهای از ایران پسری چشم به جهان گشود که امید را به جماعت ویژهخواران بازگرداند. پدرش که نامش «ث-غ» بود بنا داشت نام نوزاد را «ق-غ» بگذارد، ولی پدربزگش نام او را «ژ-غ» انتخاب کرد. این طایفه از ویژهخواران روش صحبت کلامیشان نیز متفاوت بود به این صورت که کلا مخفف حرف میزدند. جناب «ژ-غ» دوران کودکی و طفولیت خود را بالاخره گذارند و از همان اوان کودکی به ساندویچهای ویژه زاپاتا علاقه وافری داشت، او نخستینبار در سن 18سالگی بود که فهمید چقدر به پول زیاد (در حد میلیارد) علاقه دارد و چون این علاقه را هیچکس دیگری در کشور و منطقه نداشت توانست به سرعت میلیاردر شود. او را پدر ویژهخواری ایران میدانند.
فرهنگ واژگان ویژهخواری
ویژهخوار: فردی که ویژه میخورد.
ویژتاک: کفشهایی که ویژهخواران برای پیادهروی استفاده میکنند.
ویژویژ: صدایی که ویژهخواران در زمان ویژهخواری از خودشان در میآورند.
ویژهنامه: روزنامه مخصوص ویژهخواران است.
ویژهبرنامه: برنامهای جهت تجلیل از ویژهخواران که بهصورت هفتگی پخش میشود.
ویژ: عددی است که ویژهخواران معادلش را میخورند و مصرف میکنند.
تا چند سال قبل رکورد ویژهخواری را تایمازوف روس داشت که با ویژ دوهزار میلیارد، نفر اول بود، بعد ازآن فردی در ایران توانست ویژ سههزار میلیارد را روی سر ببرد که تا چند ماه قبل رکورددار بود، تا اینکه اخیرا فردی با بالا بردن ویژ 12هزار میلیارد توانست رتبه نخست را ازآن خود کند. لازم به توضیح است که هنوز ویژ 12هزار میلیاردی ثبت نشده به این دلیل که شبهاتی پیرامون دوپینگی بودن ویژهخوار فوق مطرح شده است.
* نامهای مخفف استفاده شده در این یادداشت کاملا من درآوردی بوده و حاصل ذهن متوهم و بیمار نویسنده آن است، در صورت تطابق نامی با شخص حقیقی خاصی آن را اتفاق و حادثه تلقی کنید. البته بعید میدانم کسی مخفف نامش «ث-غ» یا «ژ-غ» باشد.