همیشه هم همه چیز بر وفق مرادشان نیست. حتی اگر مدعی باشند میان جن و پری نماینده دارند، باز هم ممکن است سر بزنگاه پلیس سر برسد و کاسهوکوزهشان را به هم بزند. در سالهای اخیر بارها فالگیرهای اینترنتی و مجازی میان کاسبیشان غافلگیر و راهی زندان و بازداشتگاه شدهاند. البته با این وجود هنوز میشود آنها را بهراحتی در صفحههای مجازی پیدا کرد و گولشان را خورد!
سوم اسفند ماه سال 91 بود که زنرمالی بعد از راهاندازی سایت اینترنتی برای خودش در فضای مجازی و تبلیغات گسترده فالگیری و رمالی دستگیر شد. ماموران پلیس فتای استان البرز که به سراغش رفته بودند از مدتها قبل او را تحت نظر داشتند. آنطور که سرهنگ یزدان نیکنام درباره این پرونده گفته است در پی رصد سایتها در فضای مجازی از سوی کارشناسان پلیس فتای استان البرز و مشاهده دو وبلاگ که اقدام به تبلیغات گسترده در زمینه فالگیری و رمالی میکردند پیگیری موضوع در دستور کار ماموران این پلیس قرار گرفت. ماموران آدرس گرداننده سایت واقع در محدوده استان البرز را شناسایی کرده و بعد از هماهنگی با مقام قضایی به آدرس موردنظر اعزام شدند. اما با مراجعه ماموران به محل موردنظر مشخص شد که آدرس غیرواقعی بوده است.
بعد ماموران مرحله به مرحله تحقیقاتشان را ادامه دادند تا اینکه محل زندگی این زن واقع در کرج شناسایی شد. این زن به همراه یک دستگاه کیس، مانیتور و ابزارآلات فالگیری و رمالی دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد.
متهم ابتدا منکر هرگونه جرمی شد اما در مواجهه با مدارک و مستندات پلیس به جرمش اعتراف کرد و گفت که حدود دو سال است مشغول فالگیری است و بهصورت تلفنی و حضوری برای افراد مختلف فال میگیرد. اخیرا هم از طریق سایتش تبلیغات گستردهای داشته و کلی مشتری دست و پا کرده. این فالگیر با دریافت مبلغ 8 تا 10هزار تومان از هر مشتری در قبال گرفتن فال قهوه تفکرات و تخیلات ذهنیاش را به آنها القا میکرده است.
کمتر از یک سال قبل یعنی از خردادماه سال 93 رییس پلیس فتای خراسان رضوی هشدار داد که فالگیرهای مجازی رشد چشمگیری داشتهاند. او در ادامه گفت: در این رابطه پروندهای داشتهایم که خانمی با مراجعه به پلیس فتا اعلام میکند از او کلاهبرداری شده است. این خانم در اظهارات خود گفته است به دلیل مشکلات زندگی از طریق یکی از دوستان با یک فالگیر در فضای مجازی چت کرده و هر جلسه ۲۰ هزار تومان هم به او پرداخت کرده است. این خانم با تحریکهای فالگیر در نهایت از همسر خود جدا میشود اما بعد از طلاق متوجه میشود که همسرش انسان شریفی بوده و شخص فالگیر از او کلاهبرداری کرده است. این مقام مسئول با اشاره به اینکه با اقدامات فنی پلیس فتا در نهایت شخص فالگیر دستگیر شد، گفت: در بازجوییهای به عمل آمده مشخص شد این فرد کلاهبردار تاکنون ۱۰۰ قربانی داشته و در چندین مورد باعث از هم پاشیدگی خانوادهها شده است.
هشتم اردیبهشت امسال هم خبری منتشر شد که حاکی از سر کار گذاشتن 700 نفر توسط یک خانم فالگیر در فضای مجازی بود. ماجرا این بود که ماموران پلیس فتای مشهد باخبر شدند شخصی در چندین شبكه اجتماعی برای خودش تبلیغات کرده و بهصورت تلفنی برای مردم فال قهوه میگیرد. بعد از تحقیقات ماموران مشخص شد این زن در فیسبوك، سایتهای اینترنتی و تانگو و لاین، طعمههایش را شناسایی میکند و آنها را فریب میدهد. كارآگاهان مخفیگاه این زن 35ساله را در مشهد شناسایی و در عملیاتی غافلگیرانه دستگیرش کردند. این زن فالگیر در بازجوییها به كلاهبرداری میلیونی اعتراف كرد و گفت: پس از تبلیغات، شماره موبایلم را در سایتها و شبكهها قرار میدادم. پس از آن افراد زیادی با من تماس میگرفتند و از آنها میخواستم تا بهصورت اینترنتی مبلغی را به حسابم واریز كنند. پس از آن تلفنی مدعی میشدم كه برای آنها فال قهوه گرفتهام و آنها را سركار میگذاشتم.
ظاهرا داستان فالگیرهای مجازی با وجود این رسواییها تمام نشده. آنها در کلاسهای آموزشیشان هم هر روز شاگردان تازهای تربیت میکنند و تحویل جامعه میدهند! شاگردانی که هر روز تکنولوژیکتر شده و به اپلیکیشنهای جدید و روشهای تازه جلب مشتری مجهز میشوند.