بیژن زنگنه روز گذشته درباره برنامهها و عملکردهای وزارت نفت توضیحاتی را به خبرنگاران ارائه کرد. یکی از مهمترین مواردی که در این نشست عنوان شد، پرونده بابک زنجانی و میزان بدهی آن به وزارت بود. به گزارش خبرنگار «فرصت امروز» زنگنه در این باره اعلام کرد: زنجانی بیش از ٢ هزار و ٧٠٠ میلیون دلار بدهکار است و قوه قضاییه و دادستان کل کشور پیگیر موضوع هستند. اقدامات برای انتقال اموال بابک زنجانی آغاز شده و به قیمت روز محاسبه و براساس قیمت روز بدهی پرداخت میشود. دارایی وی به بیش از ٥٠٠ میلیون دلار هم نمیرسد و مهمترین آنها دو ملک در فرمانیه و الهیه است. این پرونده هنوز از دادسرا خارج نشده و دادستانی برای تسویه بدهی وی وکالت دارد البته عمده این اموال به اسم افراد دیگر بوده که آنها به ما وکالت دادهاند.
بیژن زنگنه شایعه اخراج رکنالدین جوادی، مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران را تایید نکرد. وی همچنین فشار یارانهها را لهکننده دانست و گفت: شاید برای نخستین بار باشد که وزارت نفت حقوق کارکنان خود را ٢٨ اسفندماه و با وام گرفتن از بانک مرکزی پرداخت کرده است. سال گذشته روزی ١٢٥میلیارد تومان بایت یارانهها پرداخت کرده، هماکنون وزارت نفت به همه عالم بدهکار است و نفت ثروتمند فقیر شده است.از دیگر نکاتی که وزیر نفت در نشست خبری خود به آن اشاره کرد، مسئله سهمیه ایران در اوپک بود.
زنگنه در این باره گفت: پیشبینی ما این است که پس از رفع تحریمها در چندماه به تولید پیش از تحریم برسیم. اوپک نیز با بازگشت ایران به سهمیه قبل سهمیهها را طوری تنظیم خواهد کرد که به بازار لطمهای نخورد. وی با اشاره به اینکه چینیها نگران هستند آیا ایران بعد از لغو تحریمها با آنها روابط اقتصادی و کاری را ادامه میدهد، گفت: هیچ مطالبه نفتی از چینیها نداشته و به هیچوجه هم قصد حذف چین از بازار نفت را نداریم. سفر اخیر برای پاسخ به این نگرانی بود که ما اعلام کردیم روابط با چین و روسیه به همان میزانی که با ما دوستی کردهاند، از یادمان نمیرود. چین شریک راهبردی ما است.
زنگنه درباره امضای تهاتر نفت ایران با کالای روسی با صراحت اعلام کرد: برای تهاتر کالا قراردادی امضا نکردیم اما درباره موضوع دیگر که محرمانه است، امضا دادیم. وی در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت نفت در صنایع بالادستی به بخش خصوصی بیاعتماد است اما به شرکتهای خارجی اعتماد دارد و حمایتهای آن از بخشهای دیگر نیز کلامی است، گفت: صنعت نفت در تملک دولت است. سیاست کنونی ما نیز این است که مشارکت در تولید نفت نیز تنها در انحصار دولت باقی بماند. در حال حاضر، هم از حضور بخش خصوصی در صنعت نفت و گاز استقبال میکنیم؛ البته اگر خصولتیها اجازه دهند. رقیب بخشخصوصی دولتیها نیستند، بلکه خصولتیها هستند، هر جا مناقصهای گذاشته میشود خصولتیها هم حضور دارند، هم پول دارند. بخش خصوصی واقعی ما بسیار نحیف و توان مالی آنها بسیار کم است.
زنگنه تاکیدکرد که آمار دقیقی از درآمدهای بلوکه شده نفتی ایران ندارد.