سه شنبه, ۱۱ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Tue, 31 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز
درباره شایعه توزیع گوشت خوک و گراز

واردات چمدانی یا شکار و پرورش غیر‌مجاز

10 سال پیش ( 1393/9/4 )
پدیدآورنده : مولود غلامی  

محدودیت در عرضه و مصرف گوشت خوک و گراز در کشور ما به دلایل شرعی و بهداشتی، مسئله چندان تازه‌ای نیست و این موضوع در بسیاری از کشورهای اسلامی نیز تا حدودی رعایت می‌شود. تهیه و تامین غذای حلال به‌ویژه گوشت، جزو برنامه‌ها و از وظایف اصلی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مربوط (مانند وزارت کشاورزی، وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی و غیره) در کشور است و حتی فراتر از آن در کشورهایی که مسلمانان در آن زندگی می‌کنند نیز به این موضوع توجه می‌شود.
از ممنوعیت پرورش، شکار و خریدوفروش گوشت خوک و گراز و فرآورده‌های آن مانند سوسیس، کالباس، استیک و همبرگر در ایران بیش از سه دهه می‌گذرد اما در روزهای اخیر شایعاتی مبنی بر خریدوفروش آن در برخی فست‌فودهای پایتخت به گوش می‌رسد.

احتمال واردات چمدانی گوشت خوک به کشور
شکار و حتی پرورش خوک و گراز و فروش و تبدیل غیر‌مجاز و غیر‌بهداشتی آن به فرآورده‌های گوشتی در کارگاه‌های زیرزمینی یکی دیگر از راه‌هایی است که سلامت و بهداشت جامعه را به خطر می‌اندازد و نمی‌توان وجود آن را به‌طور کامل رد یا تایید کرد. چنانچه برخی رسانه‌ها نیز در روزهای اخیر خبرهایی در این زمینه منتشر کرده‌اند. ایسنا به نقل از اقتصادنیوز گفته: در تهران هم خرید مستقیم گوشت و کالباس خوک و گراز نیز غیرممکن نیست و فروش این محصول به‌صورت سفارش تلفنی انجام می‌شود. قیمت هر کیلوگرم کالباس با گوشت خوک 47 هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم کالباس گراز نیز 55 هزار تومان است.
 محمود بهشتیان، مشاور رییس كل گمرک ایران، احتمال واردات این محصولات به‌صورت چمدانی از برخی مرزهای کشور را دور از ذهن نمی‌داند و می‌گوید: اجازه واردات هر کالایی به کشور وجود دارد، غیر‌از محصولاتی که به لحاظ شرعی حرام هستند.  وی می‌افزاید: گوشت خوک، گراز و فرآورده‌های گوشتی آنها شرعا حرام و واردات آنها به کشور ممنوع است.

برخورد سازمان دامپزشکی با متخلفان
جمال‌الدین جاویدی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی در این زمینه اظهار می‌کند که تاکنون گزارشی مبنی بر عرضه کالباس خوک و گراز در ایران به سازمان دامپزشکی ارائه نشده است و می‌افزاید: عرضه هرگونه کالباس گوشت خوک و گراز ممنوع است و در صورت تخلف، با متخلفان برخورد می‌شود.
به گفته معاون سازمان دامپزشکی، تمامی کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی موظفند سوسیس و کالباس تولیدی خود را از گوشت دام‌های حلال تولید کنند.


انگل تریشین در گوشت خوک آلوده
آراســب دبــاغ‌مـقـدم، دامـپـزشـک و مـتخصص بهداشت مواد‌غذایی، درباره پیامدهای تهیه و فروش زیرزمینی و قاچاق گوشت و فرآورده‌های گوشتی خوک به «فرصت امروز» می‌گوید: اگر این خبرها صحت داشته باشد، سلامت و بهداشت جامعه به خطر می‌افتد. اصولا هر ماده غذایی که به‌صورت غیر‌مجاز و قاچاق تولید شود، جدا از مسائل و ممنوعیت‌های شرعی، عواقب و پیامدهای ناگواری برای جامعه خواهد داشت.
وی می‌افزاید: انگلی به نام تریشین در گوشت گراز و خوک وجود دارد که اگر بازرســی‌های کـشـتارگاهی و بهداشتی قبل، حین و بعد از کشتار انجام نشود، آلودگی‌های انگلی در انسان به وجود می‌آورد. انگل تریشین در عضلات و مغز نفوذ و اعضا را درگیر می‌کند.
نشانه‌های انگل تریشین در بدن انسان تب، تهوع، استفراغ، تعریق شدید، دردهای شکمی، اسهال ساده و خونی، تپش قلب، بلع دردناک، بی‌حالی، لاغری شدید، تورم شدید دست و پا و کاهش فشار خون است که قولنج، عوارض ریوی، قلبی، مغزی، چشم و مرگ را در پی دارد. دباغ مقدم ادامه می‌دهد: بیماری ائوزینوفیلی، یکی دیگر از عارضه‌هایی است که افراد به آن مبتلا می‌شوند.
وی می‌افزاید: این بیماری خونی، گلبول‌های سفید را افزایش می‌دهد و هورمون‌های خون را به‌هم می‌ریزد. همچنین فرمول شمارش خون نیز در اثر ابتلا به بیماری ائوزینوفیلی، به‌هم خواهد خورد.
این متخصص بهداشت مواد‌غذایی، تصریح می‌کند: شاید گوشت برخی دیگر از دام‌ها نیز چنین عوارضی داشته باشند اما در سیستم کشتارگاهی که برای آنها تعریف شده، بازرسی دام زنده، حضور دکتر دامپزشک، معاینه‌ها و بازرسی‌های سه مرحله‌ای قبل، حین و پس از کشتار و نظارت‌های بهداشتی که روی فرآورده‌های دامی انجام می‌شود، خطر آلودگی را از بین می‌برد. در سیستم قاچاق اما این بازرسی‌ها و نظارت‌های کامل بهداشتی وجود ندارد بنابراین احتمال آلودگی محصول و مصرف‌کننده بسیار زیاد است.
 
مخاطرات بهداشتی مصرف گوشت خوک
منوچهر بهمئی، کارشناس مواد‌غذایی و استاد دانشگاه، به «فرصت امروز» می‌گوید: گوشت خوک انگل‌های خاصی دارد که در صورت وارد شدن در بدن انسان، بیماری‌های انگلی ایجاد و جامعه را با مخاطرات زیادی مواجه می‌کند.
وی می‌افزاید: هر محصولی که به‌صورت قاچاق یا زیرزمینی و غیربهداشتی تهیه شود و پایش نشود، ناسالم است و افراد باید در مصرف آن وسواس به خرج دهند. بهمئی، انگل کرم کدو در بدن انسان را پس از مصرف گوشت آلوده خوک و گراز، تایید و تصریح می‌کند: این انگل در روده افراد مبتلا رشد می‌کند و طولش به چند متر هم می‌رسد. کرم کدو تا آخر عمر در بدن میزبان، فرد آلوده می‌ماند و لارو آن اگر به مغز برسد، ایجاد مرگ می‌کند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/80c2rHMT
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداری
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه