یک هنرمند محیطی با بیان اینکه من به ورود دولت برای برپایی رویدادهای این هنر خوش بین هستم، گفت: تاکنون جامعه هنری و مسئولان به قدر کافی به هنر محیطی توجه نکرده اند.
نوشین نفیسی که قرار است یکی از ۱۱ هنرمند ایرانی شرکت کننده در هفتمین پروژه «هنر کوچ رو» باشد که دی ماه امسال به میزبانی ایران برگزار می شود، درباره برگزاری این رویداد هنری اظهار کرد: پیش از این، پروژه هنر «کوچ رو» در کشورهای مختلفی از جمله هند و آفریقای جنوبی برگزار شده و در هفتمین دوره، به کشور ما رسیده است.هنر کوچ رو الهام گرفته از کوچ ایل هایی است که در خود ایران هم هستند و به صورت ییلاق و قشلاق زندگی می کنند. آنها در طول زندگی و سفرهای شان اقلیم های مختلفی را تجربه می کنند.
او ادامه داد: به همین دلیل هنرمندان نیز با الهام از آنها به صورت فی البداهه و با همان ابزار و متریال طبیعت، دست به خلق اثر هنری می زنند. این آثار میرا هستند و در طول زمان، با طبیعت همراه و در آن حل می شوند. قرار نیست هنرمندان در این پروژه ابزار و متریالی خارج از محیط، به آن اضافه کنند.
نفیسی با اشاره به بی توجهی هایی که به هنر محیطی در ایران شده است، گفت: هنر محیطی در ایران خیلی مهجور مانده و آن طور که باید دیده نشده و جدی گرفته نشده است. امیدوارم برگزاری این پروژه در ایران، فتح بابی برای همراهی مردم و مسئولان با این هنر و هنرمندان آن شود. البته در این مدت، جشنواره های مختلفی در سراسر ایران برگزار شده و مردم با این هنر آشنا شده اند، اما جامعه هنری و مسئولان به قدر کافی این هنر را مورد توجه قرار نداده اند.
این هنرمند محیطی درباره ورود دولت به حوزه هنر محیطی و حمایت و نظارت دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد در هفتمین پروژه «هنر کوچ رو» اظهار کرد: فکر می کنم این اتفاق در درجه اول، حاصل تلاش دوستان مان است که این ارتباط را برقرار و دولت را متوجه اهمیت موضوع کردند. من به این اتفاق با خوش بینی نگاه می کنم و امیدوارم آن چیزی که خلاف انتظار ماست، اتفاق نیفتد.
او در بخش دیگری از سخنانش به سابقه فعالیت اش در زمینه هنر محیطی اشاره و بیان کرد: پیش از این، سابقه حضور در پروژه های هنر کوچ رو را نداشتم و این نخستین بار است که در این پروژه به عنوان هنرمند شرکت می کنم. البته پیش از این، در جشنواره های مختلفی حضور داشته ام که یکی از آنها جشنواره هنر محیطی ایران در رومانی بود که سال گذشته برگزار شد.
نفیسی ادامه داد: من از حدود سال ۸۴ با یک گروه در اصفهان کارم را آغاز کرده ام. در آن زمان، با نام هنر محیطی آشنا نبودیم و کارهایی در ارتباط با طبیعت انجام می دادیم. بعدها به تدریج با دوستان دیگر آشنا شدم و با گسترده شدن ارتباطات، کارمان را هم گسترش دادیم.
این هنرمند همچنین اضافه کرد: علاقه ام به طبیعت و اینکه یک هنرمند مولتی مدیا هستم، من را به سمت هنر محیطی کشاند. نقاشی، چیدمان، ویدیو و پرفورمنس از شاخه هایی است که در آن فعالیت داشتم و به هنر طبیعت هم به این دلیل که یکی از شاخه های هنر مفهومی است علاقه مند شدم. طبیعت، دید عارفانه و هستی مدارانه ای در دل خود دارد که من را به سمت خود جذب کرد. در هنر محیطی به دور از حاشیه ها و هیاهوی گالری دار و هنرمند و. . . می توانید برای خودتان کار کنید و موضوع فروش و بازار برای تان برجسته نیست.
به گزارش ایسنا، هفتمین پروژه «هنر کوچ رو» با حضور ۹ هنرمند بین المللی و ۱۱ هنرمند ایرانی دی ماه امسال به میزبانی ایران برگزار می شود. هنرمندان در این پروژه به مناطقی از ایران از جمله قشم، هرمز، کاشان، اصفهان و تهران سفر می کنند و با حضور در محیطی طبیعی، به خلق اثر می پردازند.