چهارشنبه, ۷ شهریور(۶) ۱۴۰۳ / Wed, 28 Aug(8) 2024 /
           
فرصت امروز
نکاتی کوچک برای مدیریت هزینه‌های بزرگ زندگی

چاره ای برای هزینه های کمرشکن انرژی

8 سال پیش ( 1394/7/28 )
 

تهدید به قطع‌شدن آب خانوارهای پرمصرف بهانه خوبی است برای اینکه کمی تا قسمتی البته! در مصرف انرژی تجدید نظر کنیم. باور کنید که این تهدید، جدی است. از طرفی حتی اگر تهدید را هم نادیده بگیریم، مسئله دیگری وجود دارد که بقای خانواده به آن بستگی دارد. مسئله‌ای به نام هزینه‌های سرسام‌آور روزمره. این یک حقیقت است که هزینه‌های انرژی روزبه‌روز بالاتر می‌رود، بنابراین باید چاره‌ای جدی برای آن پیدا کرد. به نظر می‌رسد که دیگر وقت آن رسیده تا پرداخت هزینه‌های اضافی برای‌مان افتخار نباشد.

چون اصولا مصرف‌گرایی و هزینه‌گرایی جزیی از زندگی مردم جهان سوم شده است. این مسئله خوشایندی نیست، زیرا این مسئله در حالی رخ می‌دهد که اکثر مردم در رفاه کافی به سر نمی‌برند. بنابراین باید راهکارهایی برای فرار از هزینه‌های اضافه و بی‌مورد پیدا کنیم. در این گزارش روش‌های کوچک و بسیار ساده ارائه کرده‌ایم تا شما با به‌کارگیری آنها بارهای بزرگی را از روی دوش خود بردارید. در حقیقت نکات مطرح شده، شیوه‌های مدیریت هزینه‌ها در محیط خانه را پیش روی شما قرار می‌دهد تا از مصرف بیش از حد انرژی جلوگیری کنید و از پرداخت‌های آخر ماه تا حد قابل توجهی راحت شوید.

صرفه‌جویی، نوعی سرمایه‌گذاری است
تابستان است و هوا به‌شدت هر چه تمام‌تر گرم. کولرها هم کم آورده‌اند. اما ما چه کمکی می‌توانیم به آنها و به خودمان بکنیم تا هم محیط خانه هوای مطبوع و دلپذیری داشته باشد و هم مصرف انرژی آن‌قدر بالا نرود که هزینه‌هایش کمرشکن شود یا احیانا با قطعی برق مواجه نشویم. اگر این اصل مهم را بپذیریم که صرفه‌جویی نوعی سرمایه‌گذاری است، گاهی اوقات از پرداخت بعضی از هزینه‌ها ناراحت نمی‌شویم. مثلا خرید شیشه‌های دوجداره برای پنجره‌ها هم مانع هدررفتن هوای خنک خانه می‌شوند و هم عاملی برای جلوگیری از ورود نور بیش از حد خورشید هستند. بنابراین پرداختن هزینه خرید آنها، شما را از هزینه‌های انرژی در آخر ماه معاف می‌کند. این کار شما به نوعی بازگشت سرمایه محسوب می‌شود.

صرفه‌جویی در مصرف برق
اوج مصرف برق در ساعات اولیه شب است، آن‌هم برای روشنایی. در نتیجه فشار زیادی در ساعات اولیه شب به نیروگاه‌های برق وارد می‌شود. حتما شما می‌دانید که هر لامپ کم‌مصرف می‌تواند پنج برابر لامپ رشته‌ای معمولی روشنایی تولید کند. پس استفاده از لامپ کم‌مصرف و مهتابی می‌تواند بار زیادی را از ساعات اوج مصرف کم کند. مهم‌تر اینکه طول عمر لامپ‌های کم‌مصرف هشت‌برابر بیشتر و مصرف آنها پنج‌برابر کمتر از لامپ‌های معمولی است.

water consumption2

برای اتوکشی لباس‌ها صبر کنید تا مقدار آنها به اندازه کافی برسد. همچنین یادتان باشد استفاده از دور تند کولر در ساعات اوج مصرف، خاموشی را افزایش می‌دهد.از قراردادن غذای گرم در داخل یخچال خودداری کنید تا یخچال شوکه نشود. در ابتدا غذا را بیرون از یخچال خنک کنید و بعد در یخچال قرار دهید. این کار شما مانع از مصرف بیش از حد انرژی توسط یخچال می‌شود. خرید وسایل برقی باکیفیت راه دیگری برای استفاده بهینه از انرژی است. دیوار اتاق‌ها را  رنگ روشن بزنید و حباب لامپ‌ها را تمیز کنید.

همین اقدامات ساده می‌تواند تا 50درصد هزینه‌های برق شما را کاهش دهد. استفاده مکرر از توستر و مایکروفر تنها برای گرم‌کردن حجم بسیار کم مواد‌غذایی را کنار بگذارید. قبل از روشن‌کردن جارو برقی، لوله‌های آن را کنترل کنید تا گرفتگی باعث هدر رفتن انرژی نشود. هنگام استفاده از وسایل سرمایشی، پس از حمام کردن از باز گذاشتن در حمام خودداری کنید. گرمای حمام را اگر کولر بخواهد خنک کند پول زیادی روی دست‌تان می‌گذارد. دست‌های‌تان را به خاموش کردن چراغ‌های اضافه عادت دهید. با از بین بردن برفک‌های یخچال، به سرمایش بهتر و بیشتر آن کمک کنیم.

صرفه‌جویی در مصرف آب
بیشترین آب مصرفی خانوارها برای استحمام، دستشویی، لباسشویی، پخت‌وپز، نظافت خانه و آبیاری باغچه، کولر و تهویه، آشامیدنی و ظرفشویی است. در این مورد فکر کنید. اینکه چه می‌توان کرد که هر روز کمتر از دیروز آب مصرف کنید. مشکل کم‌آبی جدی است. شوخی نیست. باید روزی را تصور کنید که شیر آشپزخانه شما حتی یک قطره آب ندارد. چکه‌کردن شیرها مقدار زیادی آب هدر می‌دهد.

در نگاه اول کم به نظر می‌آید اما چکه شیر آب می‌تواند یک مخزن ۱۰۰۰ لیتری را یک‌شبه خالی کند. عادت کنید که زمان استحمام و هنگام لیف و صابون کشیدن، شیر آب را باز نگذارید. برای شستن اتومبیل خود نیازی نیست شلنگ آب تمام‌وقت باز باشد تا ماشین‌تان خیلی‌خیلی تمیز شود. با یک سطل آب هم همان اندازه تمیز می‌شود. خودتان هم فکر کنید. شاید راهکارهای ساده اما موثر دیگری هم برای کمتر مصرف کردن آب به ذهن‌تان برسد.

صرفه‌جویی در مصرف بنزین
از دیگر هزینه‌هایی که خانواده‌ها می‌پردازند، پول بنزین است. مصرف خودرو تابع مقدار مسافت و روش رانندگی است. شما می‌توانید با بهبود روش و تغییر رفتار و روش زندگی، صرفه‌جویی زیادی کنید. فیلتر هوای کثیف مصرف سوخت را بالا می‌برد. اگر در منطقه شما گرد و غبار کم است می‌توانید گاهی آن را سوراخ هم کنید. به‌خصوص در هوای بارانی که ذرات معلق هوا کم هستند. گاز و ترمزهای شدید و رانندگی باعجله می‌تواند مصرف سوخت خودرو را دوبرابر بالا ببرد. هنگام چراغ قرمزهای بالای ۵۰ ثانیه خودرو را خاموش کنید.

با دنده مناسب و سرعت مناسب حرکت کنید. سرعت بالاتر مصرف سوخت به نسبت مسافت را تا دوبرابر بالا می‌برد. تنظیم موتور را فراموش نکنید. تنظیم باد لاستیک را فراموش نکنید. وقتی هوا خوب است، از کولر استفاده نکنید. استفاده از کولر خودرو در سرازیری‌ها باعث مصرف کمتر بنزین و کاهش استهلاک خودرو هم می‌شود. در آخر اینکه انرژی و نوع مصرف آن امروزه ذهن همه مردم جهان را مشغول کرده است و نوعی دل‌نگرانی عمیق نسبت به وضع آینده و نسل‌های بعدی وجود دارد. شما هم از این قافله عقب نمانید. هر نوع صرفه‌جویی نشانه رشد شخصیتی شماست. از طرفی این مسائل در ذهن کودکان شما نیز نهادینه می‌شود و در نتیجه می‌توان به مسکونی بودن کره زمین در سال‌های آینده نیز امیدوار بود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/jPCgmFGd
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژهخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه