اگـــرچــه بـــه نظـــر مــی رسـد هـــدست هـــای واقعیت مجازی نتوانسته توجه گیمرها را به خود جلب کند، اما پزشکان نسبت به نقشی که این تکنولوژی می تواند در فرآیند درمان بیماران ایفا کند بسیار خوشبین هستند.
نخستین بار در سال جاری میلادی از هدست های واقعیت مجازی برای شبیه سازی ساختمان سلول های سرطانی استفاده شده که این موضوع بیشتر جنبه آموزشی داشته و چندان با بیماران سروکار نداشت. اما اخیرا تعداد قابل توجهی از پزشکان بر این باورند که استفاده از هدست های واقعیت مجازی می تواند بیماران بستری شده در بیمارستان را سرگرم و ساعات تنهایی آنان را پر کند.
در همین راستا شرکت استرالیایی Liminal اقدام به طراحی و تولید هدست های واقعیت مجازی مخصوص استفاده بیماران کرده و محصول نهایی آن نیز مورد تایید نهادهای نظارتی استرالیا نیز رسیده است.
Linda Swan مدیر اجرایی شرکت Medibank معتقد است تنهایی بیماران به هنگام حضور در بیمارستان می تواند احتمال پیشرفت بیماری را افزایش داده یا فرآیند بهبود آنان را به شکل قابل توجهی کند سازد.
وی در ادامه سخنان خود افزود: «این یک موضوع شایع در بیمارستان ها است و ما می خواهیم با استفاده از هدست های واقعیت مجازی با آن مقابله کنیم.»
در حال حاضر فرآیند استفاده آزمایشی از هدست های واقعیت مجازی در بیمارستان Brunswick Private Hospital در شهر ملبورن آغاز شده و پژوهشگران امیدوارند با توجه به نتایج مثبت احتمالی استفاده از هدست های واقعیت مجازی در فرآیند درمانی بیماران، بیمارستان ها و مراکز درمانی دیگر نیز از این ایده استقبال کنند.
کارشناسان و فعالان حوزه درمان معتقدند که هدست های واقعیت مجازی از ظرفیت های بسیار زیادی در بخش درمان برخوردار بوده و می توانند تاثیر قابل توجهی بر فرآیند درمانی بیماران داشته باشند.
تشخیص و بررسی دقیق بیماری و پیشگری از گسترش آن و همچنین تسریع فرآیند بازیابی و درمان از جمله تغییراتی است که تکنولوژی واقعیت مجازی می تواند ایجاد کند.