یکشنبه, ۲ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Sun, 22 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز

گردشگری جنگ و اهمیت معنوی و اقتصادی آن ما را بر آن داشت تا سراغ نمایندگان استان‌هایی چون کرمانشاه، خوزستان و ایلام در مجلس شورای اسلامی برویم تا نقطه‌نظرات خود را در این خصوص بیان کنند. 

سیدسعید حیدری طیب، نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، درخصوص گردشگری جنگ در استان کرمانشاه، به «فرصت امروز» می‌گوید: در بحث گردشگری جنگ آن طور که باید و شاید به توسعه زیرساخت‌ها از جمله ساخت هتل در استان کرمانشاه توجهی نشده است. 

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی تصریح می‌کند: مسئولان ذی‌ربط تا امروز درخصوص گردشگری جنگ فقط در بحث اعزام کاروان‌های راهیان نور فعالیت داشته‌اند، به طوری که درخصوص توسعه گردشگری جنگ استان کرمانشاه به‌عنوان شهری برای جذب گردشگر و توریسم عملکرد قابل قبولی صورت نگرفته است.  

این‌ نماینده مردم در مجلس ‌نهم با بیان اینکه توجه بیشتر مسئولان به مناطق جنگی بیشتر به موضوعات فرهنگی است تا موضوعات اقتصادی می‌افزاید: معمولا کاروان‌های راهیان نور مواد‌غذایی مورد نیاز خود را از خارج از استان تامین می‌کنند، اما ناخودآگاه از فروشگاه‌های داخل استان هم موادغذایی مانند آب آشامیدنی را خریداری می‌کنند که این امر به هیچ عنوان در توسعه اقتصادی استان کرمانشاه تاثیر بسزایی ندارد.  نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه موزه جنگ سایر کشور‌ها از جمله روسیه به هیچ عنوان قابل مقایسه با موزه جنگ ایران نیست، تصریح می‌کند: چندی پیش به همراه دیگر مسئولان برای بازدید از موزه جنگ مسکو به کشور روسیه دعوت شدم، بی‌شک موزه جنگ مسکو دیدنی و جذاب بود اما در ایران موزه‌ای زنجیره‌وار برای نمایش جنگ و آثار ناشی از آن درخصوص جذب گردشگران خارجی وجود ندارد. 

این‌ نماینده مردم در مجلس‌ نهم با اشاره به اینکه مدت زمان زیادی از دوران جنگ تحمیلی ایران نمی‌گذرد، می‌افزاید: در ایران برخلاف سایر کشورها که ویرانه‌هایی ناشی از صدمات جنگ برای جذب گردشگران حفظ شده، همان آثاری هم که وجود دارد مصنوعی است. 

وی ادامه می‌دهد: بیمارستان جنگی در منطقه قصر‌شیرین استان کرمانشاه وجود دارد که تاکنون اسکلت آن باقی مانده است، اما مابقی ویرانه‌ها به علت بی‌تدبیری مسئولان ذی ربط از بین رفته و بازسازی شده همچنین خطوط محورهای عملیاتی مناطق جنگی هم حفظ نشده بلکه بازسازی شده است. عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تذکرات مکرر نمایندگان مجلس به عملکرد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور، می‌گوید: عملکرد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تا به امروز در زمینه گردشگری جنگ صفر بوده است. 

خوزستان بنای یادبود جنگ ندارد

عباس پاپی‌زاده، نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توسعه گردشگری جنگ نیازمند ایجاد زیرساخت‌های مناسب است، به «فرصت امروز» می‌گوید: شهر دزفول به‌عنوان شهر مقاومت و پایداری ایران نامگذاری شده اما تا به امروز در این شهر یک هتل دو ستاره هم برای اسکان کاروان‌های راهیان نور و دیگر گردشگران ساخته نشده است. 

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه هنوز امکاناتی برای اسکان گردشگران در مناطق جنگی فراهم نشده است، تصریح می‌کند: مسافرانی که فقط برای چند روز به منظور بازدید از مناطق جنگی به استان خوزستان سفر می‌کنند در مساجد یا در فضای باز پارک‌ها با برپا کردن چادر، اسکان می‌گزینند. 

این‌ نماینده مردم درمجلس‌نهم با انتقاد از اینکه گردشگری جنگ در گردش مالی بازار استان خوزستان نقش قابل توجهی ندارد، می‌افزاید: اکثر گردشگران از جمله کاروان‌های راهیان نور موادغذایی مورد نیاز خود را از خارج استان تامین می‌کنند، به همین دلیل تاکنون گردشگری جنگ در اشتغال‌زایی و توسعه اقتصاد استان خوزستان تاثیرچندانی نداشته است. 

وی با اشاره به اینکه در مناطق جنگی استان خوزستان هیچ گونه بنای یادبود جنگی وجود ندارد، ادامه می‌دهد: در هشت سال جنگ تحمیلی شش عدد موشک 12 متری به شهرستان دزفول اصابت کرد که این رقم در ایران و هم در دنیا یک رکورد‌ است، اما به دلیل اینکه تمام شهر را مردم با قدرت مالی خود بازسازی کردند، هیچ‌گونه ویرانه‌ای به‌عنوان بنای یادبود جنگ در این شهرستان وجود ندارد. 

عضو كمیسیون كشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه در مناطق جنگی از داشتن یک مدل برای نمایش جنگ، تلفات و هشت سال دفاع مقدس محروم هستیم، می‌گوید: متاسفانه در آن زمان دولت برای نگه داشتن قسمتی از ویرانه‌های شهر به‌عنوان بنای یادبود جنگ اقدامی نکرد که این امر باعث از بین رفتن حال و هوای جنگ در شهرستان دزفول شده است. 

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی تصریح می‌کند: نمادی که بتواند در یک منطقه به‌صورت زنجیره‌وار مخاطب را به هدف اصلی یعنی گردشگری جنگ برساند، درکشور وجود ندارد. وی ادامه می‌دهد: مثلا روسیه با احداث یک بنای عظیم، نزدیک به 70 سال دوران جنگ خود را برای گردشگران به نمایش می‌گذارد. 

عضو كمیسیون كشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس می‌گوید: هشت سال جنگ تحمیلی ایران علاوه بر جنگ، بر پایه دفاع مقدس هم بوده است، به همین دلیل ایران در بحث توسعه گردشگری جنگ جایگاه بهتری نسبت به سایر کشورها دارد. یعنی می‌تواند با توجه و تمرکز بر جاذبه‌های معنوی این مناطق برای مردم سایر نقاط ایران، موجب روی‌آوری مردم به این مناطق شد. 

وی با انتقاد از اینکه تاکنون در شهرستان دزفول راه‌آهنی ساخته نشده است، ادامه می‌دهد: یکی از نامناسب‌ترین خطوط راه‌آهن ایران، راه‌آهن تهران-‌ جنوب است، به طوری که این مسیر بیش از 16 ساعت به طول می‌انجامد که این موضوع خود باعث عدم استقبال گردشگران داخلی برای رفتن به شهرستان دزفول به‌عنوان مکانی برای گردشگری جنگ شده است. 

نماینده مردم دزفول در مجلس می گوید: چنانچه مسئولان ذی ربط رویدادهایی مانند جشنواره فیلم فجر را در استان خوزستان برگزار کنند به طور حتم گردشگری جنگ استان خوزستان توسعه پیدا می‌کند که این توسعه گردشگری جنگ هم می‌تواند نقش قابل توجهی در ارتقای کیفیت زندگی ساکنان شهری مناطق جنگی استان خوزستان داشته باشد. 

اجرای طرح جامع گردشگری جنگ در 7 استان

گردشگری جنگ و همه حرف و حدیث‌هایی که در مورد آن وجود دارد، انگار قصه‌ای است که اکنون شروع شده است. هر مسئول و کارشناسی در این مورد حرفی دارد که همخوانی اندکی با دیگری دارد. مسئولان سازمان میراث فرهنگی همه تلاش‌های خود در این حوزه را به تفاهم‌نامه‌ای با ستاد راهیان نور خلاصه کرده‌اند. همچنین از احداث موزه دفاع مقدس سخن به میان می‌آورند بدون اینکه به نمونه‌ای اشاره کنند. با همه این احوال در این گزارش سخنان معاون سازمان میراث و گردشگری را می‌خوانید. 

مرتضی‌ رحمانی‌موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور، درخصوص اینکه تا به امروز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور در راستای توسعه گردشگری جنگ چه اقداماتی انجام داده است؟ می‌گوید: تابه امروز از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور، ثبت کاروان راهیان نور به‌عنوان میراث صنفی ناملموس، تشکیل کارگروه گردشگری جنگ ذیل معاونت گردشگری، تشکیل کارگروه یادمان‌ها، احداث موزه‌های مرتبط با دفاع مقدس و ضبط و ثبت یادمان‌ها انجام شده است. 

رحمانی‌موحد می‌افزاید: همچنین تاکنون برخی اقدامات زیرساختی مانند احداث سرویس‌های بهداشتی در مسیر استان‌های ایلام، خوزستان، کرمانشاه و مرمت و بازسازی اماکن اقامتی راهیان نور در دستورکار معاونت گردشگری قرارگرفته است. 

وی ادامه می‌دهد: از دیگر اقدامات معاونت گردشگری تا به امروز اجرای طرح جامع گردشگری جنگ در هفت استان اصلی کرمانشاه، کردستان، آذربایجان‌غربی، خوزستان، بوشهر، ایلام و هرمزگان است که سعی شده با استفاده از این طرح برنامه‌ریزی خوبی برای حفظ و نگهداری از یادمان‌های جنگ داشته باشیم. 

معاون گردشگری کشور اضافه می‌کند: درآینده امیدواریم که با همکاری ستاد راهیان نور اقدامات جدیدی انجام دهیم، به طوری که در نظر داریم تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان میراث فرهنگی و ستاد راهیان نور تنظیم کنیم. رحمانی موحد تصریح می‌کند: در بحث محورهای گردشگری دفاع مقدس بروشور و نقشه‌هایی دراین سال‌ها چاپ شده و دراختیار بازدیدکنندگان قرار داده‌ایم. همچنین اخیرا مذاکرات مقدماتی را با سازمان اردویی راهیان نور و گردشگری بسیج شروع کرده ایم که امیدواریم با همکاری با این سازمان در جهت توسعه و ارتقای گردشگری دفاع مقدس برنامه‌ریزی‌های مدون و موثری داشته باشیم. 

وی درخصوص برنامه معاونت گردشگری در راستای جذب گردشگران خارجی درجهت توسعه گردشگری جنگ می‌گوید: منابعی که تاکنون درحوزه گردشگری تعریف کرده ایم و براساس آن قصد داریم برنامه‌ریزی‌ها خود را به سرانجام برسانیم، بحث نگهداری و حفظ یادمان‌ها و ارزش‌های دوران دفاع مقدس در راستای توسعه گردشگری جنگ و جذب گردشگران خارجی است.  معاون گردشگری کشور با بیان اینکه علاوه بر جذب گردشگران داخلی، جذب گردشگران خارجی هم ضرورت دارد، اضافه می‌کند: دراجرای برنامه حفظ یادمان‌ها و ارزش‌های دوران دفاع مقدس، علاوه بر مذاکرات با ستاد راهیان نور به‌عنوان بخشی که می‌تواند کمکی به بازدید مردم و شناساندن این ظرفیت‌ها داشته باشد، در بخش‌هایی هم با تورگردان‌های کشور صحبت کردیم که بتوانند منابع و جاذبه‌های هشت سال دفاع مقدس را در فهرست بازدیدکنندگان خارجی قرار دهند. 

رحمانی موحد می‌افزاید: مجموعه سیاست‌گذاری جدید را در قالب یک یادداشت تفاهمی با مدیران حفظ آثار دفاع مقدس و شورای سیاست‌گذاری ستاد راهیان نور تنظیم کردیم و امیدواریم که در آینده‌ای نه چندان دور با همکاری سازمان‌های ذی‌ربط مقدمات بازدیدگردشگران خارجی را از جاذبه‌های گردشگری دفاع مقدس فراهم کنیم. 

فرصت درآمدزایی برای مردم منطقه با توسعه گردشگری جنگ

احمد شوهانی نماینده مردم ایلام، ایوان و چرداول در مجلس شورای اسلامی، درخصوص گردشگری جنگ دراستان ایلام به «فرصت امروز» می‌گوید: کاروان‌های راهیان نور در برخی از ایام به بازدید از مناطق جنگی استان ایلام می‌پردازند، اما به دلیل اینکه محل اسکان این تورها سازمان یافته است به همین جهت این امر تاکنون در اقتصاد مردم استان ایلام تاثیر چشمگیری نداشته است. 

وی ادامه می‌دهد: تاکنون اعزام کاروان‌های راهیان نور نفع اقتصادی قابل توجهی برای مردم استان ایلام نداشته است، به طوری که توسعه گردشگری جنگ می‌تواند فرصت درآمدزایی مناسبی برای کشور از جمله شهرهای جنگ‌زده باشد. نماینده مردم ایلام، ایوان و چرداول در مجلس شورای اسلامی، تصریح می‌کند: علاوه بر ایجاد یادبودهای جنگی در نقاط صفر مرزی، ساخت موزه‌های جنگ هم در مناطق جنگی به منظور توسعه گردشگری جنگ ضرورت دارد. 

این‌ نماینده مردم در مجلس ‌نهم، با اشاره به اینکه بسیاری از کشورها از طریق توسعه گردشگری جنگ درآمد بسیارخوبی کسب می‌کنند، می‌افزاید: طی سفر رسمی که به کشور کره جنوبی داشتم از موزه جنگ این کشور بازدید کردم، موزه جنگ کره جنوبی به هیچ عنوان با موزه جنگ ایران قابل مقایسه نبود، به طوری که در ساعت هزاران نفر از تمام کشورهای دنیا از این موزه بازدید می‌کردند. 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از ویرانه‌های جنگی استان ایلام توسط مردم بازسازی شده است، می‌گوید: همان مقدار آثارجنگی باقی مانده هم به مرور زمان در حال از بین رفتن است که تاکنون اقدامی درخصوص حفظ و نگهداری این آثار ازسوی مسئولان ذی ربط صورت نگرفته است. 

این نماینده مجلس با تاکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری در مناطق جنگی ایلام، تصریح می‌کند: تاکنون زیرساخت‌های مناسبی برای جذب گردشگر در مناطق جنگی صورت نگرفته است به طوری که باید جاذبه‌های دیگری از جمله جاذبه‌های گردشگری مدرن در کنار آثار جنگی برای جذب گردشگران خارجی و نسل‌های جوان ایجاد شود. 

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/ZOFBmiU8
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیست
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه