یک کارشناس کشاورزی با اشاره به اظهارات کلانتری، وزیر اسبق کشاورزی مبنی بر اینکه «به علت بحران خشکسالی در آینده نهچندان دور باید 50 میلیون ایرانی از کشور مهاجرت کنند»، گفت: در شرایطی که کشور با معضل کمآبی مواجه است همچنان شاهد صادرات آب مجازی از طریق محصولات آببر همچون هندوانه و سیب زمینی هستیم. مجید کوپاهی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بیش از 50 سال است که بحث آمایش سرزمین در ایران مطرح شده و به جایی نمیرسد. هماکنون نیز نگاه کوتاهمدت به صادرات کشاورزی در حال نابودی منابع آبی کشور است. وی افزود: از امتیازات عمده کشور ایران اقلیمهای متفاوت است که باید از این موهبت عظیم خدادادی به نحو مطلوب استفاده کنیم. الگوی کشت و حتی صنعت باید بهگونهای باشد که با آب و هوای مناطق جور درآید.
این کارشناس کشاورزی با بیان اینکه مهمترین مولفه در تجارت بینالمللی میگوید هر کشوری بهتر است کالا یا محصولی را تولید کند که نهاده فراوان و با قیمت ارزان برای تولید آن کالا در اختیارش باشد، گفت: لزومی ندارد که در کشور کمآبی مثل ایران به تولید و صادرات محصولات آببر بپردازیم. کوپاهی همفکری و مشاوره دولت، نهادهای قانونگذاری و نظارتی با کارشناسان کشاورزی را برای استفاده بهینه از منابع بخش کشاورزی را ضروری دانست و گفت: باید به دور از شعارزدگی، با ایجاد اتاق فکر متشکل از کارشناسان کشاورزی و قوای سهگانه، همفکری لازم برای حل معضلات زیست محیطی فکری عاجل صورت گیرد.
وی به حفر 170 هزار چاه غیرمجاز طی سه دهه گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: باید سهم عوامل تخریب محیط زیست از جمله تخریب سفرههای آب زیرزمینی، هدررفت آب، تخریب جنگلها و مراتع، سدهای غیراصولی و تغییرات آب و هوایی کره زمین، مطالعه و بررسی شود. این کارشناس کشاورزی با ذکر مثالی درخصوص استفاده بهینه از منابع تولید گفت: روسیه در قسمت غربی گندم میکارد و به اروپاییها میفروشد. از سوی دیگر اهالی شرقی این کشور، گندم را وارد میکنند؛ چرا که هزینه حملونقل گندم از غرب روسیه به شرق روسیه بیشتر از هزینه واردات گندم است. ما نیز باید با استفاده از این تجارب به تولیدات دارای مزیت نسبی بپردازیم.