پنجشنبه, ۲۰ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Thu, 9 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

مدیرعامل بانک مسکن با تأکید بر اینکه شرکت های تابعه بانک مسکن باید در کنار سرمایه با «مدیریت مؤثر» خود ارزش افزوده ایجاد کنند گفت: ایجاد ارزش افزوده در شرایط فعلی که دیگر خبری از درآمدهای بالای نفتی و ارزی نیست دشوار است.

به گزارش روابط عمومی بانک مسکن، محمدهاشم بت شکن در نشست هم اندیشی مدیران ارشد بانک و مدیران شرکت های گروه مالی افزود: اگر این دو مؤلفه در کنار یکدیگر قرار گرفت شرکت موفق خواهد بود اما اگر قرار باشد صرفاً «سرمایه» در خلق ارزش افزوده مؤثر باشد، با سرمایه های نزد بانک، بدون ریسک و بدون مالیات می توان با سود منابعی درآمدزایی کرد. بنابراین شرکت ها باید برنامه هایی داشته باشند که در کنار سرمایه با مدیریت نیز ایجاد ارزش افزوده داشته باشند.

وی به تحول در انضباط مالی بانک مسکن اشاره کرد و گفت: یکی از مدیران بانک مرکزی نقل می کرد که آقای دکتر سیف در جلسه ای با حضور مدیران بانک های خارجی، بانک مسکن را که در دوره ای دچار بی نظمی و بی انضباطی مالی بود، امروز به عنوان الگویی برای نظام بانکی عنوان کرد؛ این صحبت از زبان دکتر سیف در جمع بانک دارهای خارجی ارزش بسیاری دارد و درعین حال کار ما را سخت تر می کند.

بت شکن با تأکید بر اینکه در بانک مسکن مسئله ای به نام شرکت داری و بنگاه داری به هیچ وجه جایگاهی ندارد افزود: این یک نقطه قوت بزرگ برای بانک است چراکه مراجع نظارتی نیز به این موضوع اذعان دارند و از ایجاد شرکت های تابعه بانک بر اساس فلسفه خود و با هدف زنجیره تکمیلی خدمات بانک نیز اطمینان دارند.

وی با اشاره به فعالیت ۲۵ ساله شرکت سرمایه گذاری مسکن به عنوان یکی از شرکت های زیرمجموعه بانک گفت: در خصوص ایجاد گروه مالی بانک مسکن نیز آیندگان قضاوت خواهند کرد که نقطه عطفی در تحول بانک مسکن بوده و یک هلدینگ تخصصی برای اداره شرکت های بانک است و می تواند هم افزایی مناسب برای شرکت ها و بانک ایجاد کند.

مدیرعامل بانک مسکن خطاب به شرکت های تابعه حاضر در جمع گفت: باید بپذیریم که شرایط و فضای کسب وکار کشور سخت شده است چرا که درآمدهای بالای نفتی و درآمد ارزی ۸۰۰ میلیارد دلاری دهه ۸۴ تا ۹۴ دیگر وجود ندارد؛ درعین حال تورم نیز کاهش یافته است بنابراین اگر در یک تصمیم سرمایه گذاری، «تورم در برخی موارد کار ما را توجیه می کرد نه لزوماً تصمیم اقتصادی به موقع ما»، دیگر موجودیت ندارد و ایجاد ارزش افزوده واقعی سخت شده است.

بت شکن با اشاره به متوسط رشد ۲۶ درصدی بازدهی حوزه مسکن و ساختمان در طول ۲۶ سال گذشته، ادامه داد: در حال حاضر باید با سرمایه گذاری بهینه هم سرمایه ها در گردش باشند و هم قدرت مدیریت مؤثر نیز از جانب مدیران اعمال شود. لذا مهم این است که در کنار سرمایه، مدیریت شرکت ها نیز خلق ارزش کنند.

وی خطاب به مدیران شرکت های تابعه بانک، با طرح این سؤال که آیا محاسبه کردید که مؤلفه «مدیریت و شیوه مدیریت» هر یک از شما چقدر ارزش افزوده ایجاد کرده است افزود: به عنوان مثال هلدینگ ساختمانی بانک باید محاسبه کند که چقدر با اعمال مدیریت، پشتیبانی و فرصت سازی برای شرکت ها، ایجاد ارزش افزوده کرده است؟ در غیر این صورت اینکه صرفاً با افزایش سرمایه خلق ارزش کنیم کار دشواری نیست.

بت شکن با اشاره به اعلام رشد اقتصادی ۷.۴ درصدی در ۶ ماهه امسال از سوی رییس جمهور گفت: بخش عمده ای از این رشد مربوط به نفت، صنعت و کشاورزی است اما متاسفانه رشد بخش ساختمان منفی است. این در حالی است که در طی بیش از ۳ سال گذشته عموماً درباره هر ایده ای که برای رونق بخش ساختمان در هیات مدیره مورد بحث و بررسی شده، موافقت ها و مصوبات لازم را دریافت کردیم و در حال اجرا است.

وی ادامه داد: آثار رشد منفی بخش ساختمان و مسکن دلایلی خارج از این سیاست گذاری ها دارد از جمله اینکه وقتی نرخ سود بانکی ۲۴ درصد باشد انبوه ساز خیلی علاقه مند به تزریق سرمایه خود در بخش ساختمان ندارد.

مدیرعامل بانک مسکن، شرکت های تابعه بانک مسکن را در سه گروه «ساخت وساز و املاک ومستغلات»، «شرکت های خدمات مالی غیربانکی» و «خدمات وظیفه ای» طبقه بندی کرد و گفت: قطعاً از شرکت هایی که در بازار سرمایه فعالیت می کنند و شرکت های ساختمانی انتظار سودآوری داریم؛ مگر یک مدیر بورسی می تواند برای بانک سودآور نباشد؟ البته این سودآوری باید در مسیر و ریل اصلی فعالیتی که بانک و گروه مالی بانک برای شرکت ها ترسیم می کنند، باشد. ضمن اینکه قطعاً بانک مسکن هم در چارچوب ضوابط، از شرکت ها حمایت مالی می کند.

بت شکن ضمن درخواست از شرکت ها برای تعریف برنامه های توسعه ای در آستانه برگزاری مجامع عمومی خود خطاب به مدیران شرکت های تابعه گفت: مدیران شرکت ها نسبت به تعریف پروژه هایی اقدام کنند که قابلیت حمایت از سوی بانک را داشته باشند.

عملیات بررسی پروند شرکت ها برای پرداخت تسهیلات در کمیته اعتبارات

در ادامه این نشست عضو هیات مدیره بانک با اشاره به برگزاری جلسات هفتگی کمیته اعتباری گفت: در این جلسات پرونده شرکت ها بررسی می شود و عملیات پرداخت تسهیلات در جریان قرار دارد.

علیرضا بلگوری، عضو هیات مدیره بانک مسکن بیان کرد: طی سه سال اخیر تمام تلاش خود را انجام دادیم تا این هم افزایی را بین شرکت های تابعه و بانک مسکن ایجاد کنیم که خوشبختانه در این زمینه تعامل خوبی بین طرفین مشاهده می شود تا شرایطی که در بضاعت یک بانک دولتی با همه مقررات و بحث های نظارتی وجود دارد فراهم شود.

وی با اشاره به برگزاری جلسات هفتگی کمیته اعتباری گفت: پرونده شرکت ها در این جلسات بررسی می شود و عملیات پرداخت تسهیلات در جریان قرار دارد؛ از طرفی شرکت ها پروژه هایی از گذشته داشتند و خروج از آن پروژه ها واقعاً زمان بر است که بر حسب سیاست هایی، در مرحله اجرا هستند و با توجه به رکود حاضر تا حد امکان باید از آن ها حمایت کنیم.

بلگوری با تأکید بر اینکه البته باید شرکت ها با استفاده از سایر ظرفیت های خارج از بانک تلاش کنند از این شرایط خارج شوند افزود: شرکت ها باید به دنبال تعریف پروژه هایی باشند تا بازار مصرف داشته باشند.

عضو هیأت مدیره بانک مسکن گفت: اگر جانمایی پروژه ها نیز به درستی انجام شود بانک می تواند این پروژه ها را با نرخ سود ۱۸ درصد تأمین مالی کند. در مواردی هم که امکان حمایت های بانکی نیست باید با استفاده از سایر ظرفیت ها، خود را از دوران گذار خارج کنند.

لزوم توجه شرکت ها به مناطق بافت فرسوده برای سرمایه گذاری

مدیر امور اعتباری بانک مسکن گفت: با توجه به اینکه طبق سیاست های دولت در سال آینده قرار است ۳۰ درصد از کل تسهیلات بخش مسکن به مناطق بافت فرسوده پرداخت شود از شرکت ها انتظار داریم از این ظرفیت مهم استفاده کنند.

نادر قاسمی، مدیر امور اعتباری بانک مسکن گفت: یکی از ماموریت های اصلی بانک طبق دستور مدیرعامل در بخش پرداخت تسهیلات هم برای مجموعه بانک و هم برای شرکت تأمین سرمایه، پرداخت تسهیلات با هدف تأمین مسکن برای اقشار میان درآمد جامعه و فاصله گرفتن از تسهیلات تجاری، هتلداری و گردشگری و همچنین تسهیلات واحدهای مسکونی لوکس بود که امیدواریم در برنامه های آتی شرکت نیز در دستور کار قرار گیرد.

وی با تأکید بر نقش مسکن به عنوان پیشران خروج از رکود کشور گفت: در همین راستا هدف سال جاری پرداخت تسهیلات در حوزه ساخت مسکن است و از شرکت های سرمایه گذاری مسکن نیز انتظار می رود این رویکرد را به عنوان انبوه سازان حرفه ای در پیش بگیرند.

مدیر امور اعتباری بانک مسکن با بیان اینکه اخیراً رویکرد شرکت ها به جای تولید مسکن در جهت تسهیلات سرمایه در گردش سوق پیدا کرده است گفت: بر اساس دستورالعمل های اخیر بانک مرکزی محدودیت هایی در پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش وجود دارد که پیشنهاد ما این است این تسهیلات در جهت ساخت واحدهای مسکونی سوق داده شود.

قاسمی افزود: در بحث وثیقه با تعاملی که با شرکت سرمایه گذاری مسکن صورت گرفته حدود ۱۹۰ میلیارد تومان از سهام شرکت ها به عنوان وثایق تسهیلات در نظر گرفته شده و در این زمینه مشکل وجود ندارد.

وی افزود: با توجه به اینکه طبق سیاست های دولت در سال آینده قرار است ۳۰ درصد از کل تسهیلات بخش مسکن به مناطق بافت فرسوده پرداخت شود از شرکت ها انتظار داریم از این ظرفیت مهم استفاده کنند.

مدیر امور اعتبارات بانک مسکن گفت: میزان تسهیلات مصرفی که شرکت سرمایه گذاری مسکن استفاده کرده نشان از تعامل بانک و شرکت های زیرمجموعه دارد به این ترتیب که در سال ۹۲ فقط ۱۹ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت پرداخت شده که این میزان در سال ۹۳ به ۳۸۹ میلیارد تومان رسیده است. در سال ۹۴ نیز به دلیل اینکه بسیاری از شرکت ها با مطالبات معوق مواجه شدند از این تسهیلات تا سقف ۳۰ درصد استفاده کردند اما با احتساب سال جاری، حدود ۱۱۷ میلیارد تومان تسهیلات از طرف بانک به شرکت های سرمایه گذاری پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه ۳ هزار میلیارد تومان در بخش بدون سپرده در سال ۹۴ تسهیلات پرداخت شد که در سال ۹۵ این میزان تا آبان ماه به ۴ هزار میلیارد تومان رسیده است افزود: میزان مصرف کل تسهیلات بدون سپرده تا آبان ماه نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۴۹ درصد افزایش داشته است.

قاسمی با بیان اینکه در سال جاری تسهیلات بخش مسکن و ساختمان ۳۰۷ درصد رشد داشته است افزود: این رقم در حوزه عقود مشارکتی ۳۰۶ درصد افزایش داشته است که متاسفانه بیش از ۹۰ درصد در حوزه سنتی بوده و فقط ۲ درصد در حوزه صنعتی بوده است.

وی تأکید کرد: حوزه اعتباری بانک آمادگی کامل برای پرداخت تسهیلات به شرکت های سرمایه گذاری و شرکت های گروه مالی در چارچوب سیاست ها و دستورالعمل ها با رعایت اصل اعتبارسنجی و سایر مقررات را دارد.

افتتاح ۱۲۴ هزار فقر حساب در صندوق پس انداز مسکن یکم

مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن نیز گفت: از ابتدای تأسیس صندوق پس انداز مسکن یکم تا ۶ آبان ماه ۱۲۴ هزار و ۱۵۸ فقره بوده است.

محمدحسن مرادی، مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن با ارایه آماری از صندوق حساب پس انداز مسکن یکم گفت: تعداد حساب های افتتاحی از خرداد سال ۹۴ که این صندوق راه اندازی شد تا ۶ آبان ماه امسال ۱۲۴ هزار و ۶۵۸ فقره بوده و پیش بینی می شود این میزان پایان سال به ۱۶۰ هزار فقره برسد.

وی با بیان اینکه یکی از معیارهای توسعه یافتگی داشتن سرپناه است که در همه دوران اهمیت داشته گفت: شرکت های سرمایه گذاری با به کار بردن روش های صنعتی و جدید ساخت باید تلاش کنند تا پروژه ها را در زمان کوتاه تری به ثمر برسانند و از فناوری های نوین نیز در کاهش قیمت تمام شده استفاده کنند.

مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن با تشریح روند سن جمعیتی طی سال های ۵۵ و ۹۰ گفت: بررسی این آمار نشان می دهد در گذشته جمعیت سنی جوان بود و افراد مسن کمتر بودند اما در حال حاضر این روند برعکس شده و جامعه مسن کشور در حال افزایش است.

وی با بیان اینکه پیش بینی می شود تا ۲۵ سال آینده جمعیت ایران از ۱۰۰ میلیون نفر عبور کند گفت: پیش بینی می شود تا سال ۱۴۲۰ جمعیت ایران از ۱۲۰ میلیون نفر عبور خواهد کرد؛ ضمن اینکه روند شهرنشینی و روستانشینی حکایت از آن دارد که تمایل به شهرنشینی در حال افزایش است.

مرادی گفت: ضمن افزایش جمیت، بُعد خانوار نیز در حال کوچک تر شدن است که این نیاز به مسکن را در سال های آینده افزایش می دهد و طبق برآوردهای طرح جامع مسکن سالانه حدود ۱ میلیون مسکن در ایران نیاز است.

مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن گفت: از بازه زمانی بهار ۷۲ تا زمستان ۹۲ قیمت زمین ۹۲ برابر، قیمت واحد مسکونی ۸۳ برابر، اجاره بهای یک واحد ۱۰۰ متری ۷۴ برابر، شاخص قیمت مصرف کننده (تورم) ۴۶ برابر شده و این در حالی است که حداقل حقوق تنها ۶۸ برابر شده و این بدان معنی است که استطاعت خانوارها در تهیه مسکن و پرداخت اقساط تسهیلات بانکی به تناسب کاهش یافته است.

تشریح فعالیت گروه مالی در چهار سال اخیر

مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن، با تشریح فعالیت این گروه و ارایه عملکرد چهارساله شرکت در حضور مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره بانک مسکن، برنامه های آتی گروه مالی را نیز اعلام کرد.

مصطفی ازگلی، مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن گفت: ازآنجاکه رسالت اصلی و فلسفه وجودی بانک مسکن تأمین مالی بخش مسکن برای اقشار میان درآمدی و دهک های پایین جامعه است؛ فعالیت ها و خدمات مالی در بازار پول و سرمایه توسط این شرکت در این رسالت مطابقت دارد.

نایب رییس هیأت مدیره گروه مالی اظهار کرد: گروه مالی بانک قرار شد با هدف ارایه خدمات مالی غیربانکی از طریق بازار سرمایه پایه گذاری شود و این نقش مهم را ایفا کند؛ برای ایفای این نقش یک استراتژی تحول، ارایه و به تصویب رسید که طی سه سال اخیر اجرایی شد. در این استراتژی تحول شرکت مدیریت سرمایه گذاری بانک مسکن، از یک هلدینگ عملیاتی و چندبخشی به گروه مالی تبدیل شد. هلدینگ عملیاتی چندبخشی که کار سرمایه گذاری انجام می داد بنا به اقتضائات زمان خود صرفاً برای سرمایه گذاری به سودآوری فکر می کرد اما در یک مقطعی قرار شد فعالیت های غیرمرتبط با حوزه ساخت وساز ولو سودآور، حذف شوند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر شرکت های کوچک با مأموریت مشابه مقرر شد به شرکت های توانمند و مکمل تبدیل شوند؛ همچنین حضور مستقیم و عملیاتی در مسکن باید در جهت ابزارسازی و نهادسازی در حوزه مسکن و شهرسازی سوق پیدا کند. ضمن اینکه درآمدزایی از محل نوسان گیری از بازار قرار شد به درآمدزایی از محل تأمین مالی و ارائه ابزارهای جدید تبدیل شود. همچنین قرار شد مأموریت هلدینگ ساختمانی از هر نوع ساخت وساز به تهیه مسکن برای حمایت از اقشار میان درآمدی تغییر جهت دهد و ضمن تمرکز بر مسکونی سازی، از تجاری سازی و اداری سازی فاصله بگیرد که هم افزایی بین مجموعه و بانک را افزایش می دهد.

ازگلی اظهار کرد: حمایت بانک از واحدهای تجاری، اداری و حتی واحدهای مسکونی لوکس یا امکان پذیر نیست یا اگر امکان پذیر باشد به قدری کم رنگ است که اثرگذار نیست بنابراین باید مسیری را طراحی کنیم و در آن گام برداریم که قابلیت فعالیت بانک با شرکت ها به طور کامل برقرار باشد.

مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن ادامه داد: در همین راستا سلسله فعالیت ها و نقشه های عملیاتی برای ساماندهی شرکت های زیرمجموعه بانک و گروه مالی آغاز شده است. در حال حاضر بخش عمده شرکت ها تحت مالکیت گروه مالی و برخی نیز همچنان تحت مالکیت بانک است و اداره آن ها به صورت وکالتی به گروه واگذار شده است.

وی افزود: از مجموع ۳۶ شرکت زیرمجموعه بانک و گروه مالی، حدود ۱۳ شرکت منحل شدند یا در حال تسویه و بعضاً ادغام در سایر شرکت های در حال فعالیت هستند؛ از طرف دیگر شرکت هایی که نبود آن ها در بخش تأمین مالی مسکن به شدت احساس می شد ایجاد شدند که بزرگ ترین آن ها شرکت تأمین سرمایه بانک مسکن بود که با سرمایه ۲ هزار میلیارد ریال تأسیس شد و طی یک و نیم سال فعالیت، عملکرد خیلی خوبی داشت.

این مقام مسوول در گروه مالی با تأکید بر کاهش تعداد شرکت های زیرمجموعه افزود: در همین راستا در شرکت هایی که منطبق با فعالیت بانک بودند متمرکز شدیم و برای آن ها برنامه های توسعه تدوین شد که بخشی از این برنامه ها به اجرا درآمد و برخی نیز در مراحل اجرایی قرار دارند.

ازگلی افزود: برای ایفای نقش در تأمین مالی از بازار سرمایه شبیه آنچه همچون تأمین مالی از بازار پول، نیازمند نهادها و ابزارهای جدید هستیم، به همین دلیل نهادهای جدید طراحی و ایجاد کردیم که طی سه سال گذشته با حمایت مدیرعامل و هیأت مدیره بانک تا حد قابل قبولی توسعه پیدا کرد. شرکت تأمین سرمایه موفق شد با همکاری نزدیک با بانک مسکن افق بازار اوراق رهنی را برای نخستین بار در تاریخ کشور باز کند.

وی گفت: همچنین صندوق های زمین و ساختمان با تمام مشکلاتی که داشت و همچنان بخشی از این مشکلات وجود دارد تا حد امکان توسعه یافتند که البته در شرایط رونق نیاز به تأسیس این صندوق ها بیش ازپیش خواهد بود؛ علاوه بر این انواع صکوک برای تأمین مالی بخش مسکن، راه، شهرسازی و زیرساختی منتشر شد که انتشار این اوراق در وسعت بیشتر در دست اقدام است که تا پایان سال منتشر می شوند.

ازگلی ضمن تشریح فعالیت کارگزاری بانک مسکن افزود: با توجه به اینکه تعداد کارگزاری های خصوصی در بازار بورس به مراتب بیشتر از کارگزاری های دولتی است پس قاعدتاً وقتی یک کارگزاری دولتی ایجاد می شود انتظار متفاوت تری باید از آن داشت؛ در این زمینه کارگزاری بانک مسکن تا پیش از این همانند کارگزاری های بخش خصوصی فعالیت می کرد که در این شرایط انتساب آن به یک مجموعه بزرگ چون بانک مسکن خاصیت و نتیجه ای ندارد.

وی ادامه داد: در همین راستا اخیراً توسعه کارگزاری به گونه ای انجام شد که انتساب آن به بانک مسکن را بیشتر به منصه ظهور گذاشت و در حال حاضر کارگزاری گروه مالی به کمک بانک مسکن بخش عمده ای از منابع بانک را تحت مدیریت دارد. هر چند کارگزاری بانک مسکن ابزاری است که در بازار سرمایه پایه گذاری شده اما نتایج آن هم به بازار سرمایه و هم به بازار پول برگشته است که نماد بزرگی از هم افزایی این شرکت و بانک است.

مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن از سرمایه گذاری مشترک به شرکت تأمین سرمایه و کارگزاری بانک خبر داد و افزود: در این زمینه نرم افزاری در حال طراحی است که تمام شعب بانک مسکن به صورت برخط (آنلاین) به بازار سرمایه متصل می شوند و می توانند محصولات بازار سرمایه را مستقیم از بازار سرمایه به مشتریان بفروشند که برای نخستین بار در نظام بانکی در بانک مسکن رخ خواهد داد.

نائب رییس هیأت مدیره گروه مالی بانک مسکن گفت: گروه ساختمانی نیز با یک تغییر رویکرد مهمی مواجه شد که اصول این تغییر مشخص شده و در برنامه ریزی شرکت های تابعه گروه ساختمانی به وضوح قابل مشاهده و پیگیری است. گروه بیمه ای نیز طی چند سال گذشته متحول شده که البته برنامه های بسیار مهم تری برای آینده این گروه پیش بینی شده است.

ازگلی ایفای نقش راهبری برای شرکت های تابعه بانک را از دیگر اقدامات مهم طی سال اخیر عنوان کرد و گفت: سه سال گذشته گزارشی که از شرکت صرافی داده می شد با ده ها میلیارد زیان انباشته بود و حتی مباحثی مبنی بر لغو فعالیت این شرکت مطرح بود اما با تغییر رویکرد و استراتژی و حمایت هیأت مدیره بانک مسکن امسال شاهد سود ۲۵۰ میلیارد ریالی برای شرکت هستیم درحالی که ما تصور می کردیم بعد از برجام فعالیت این شرکت باید محدود شود اما توسعه فعالیت ها و سودآوری شرکت قابل تقدیر است.

وی ادامه داد: شرکت ناواکو، شرکت مسکن گستر و شرکت خدمات پشتیبانی نیز از شرکت هایی بودند که طی این چند سال تفاوتی در خط مشی های آن ها ایجاد شد که برخی از آن ها به ثمر نشست و نتایج برخی از آن ها اخیراً مشاهده می شود که به طور خاص فعالیت های شرکت مسکن گستر مدتی به دلیل بحث های نبود مجوزهای لازم از طرف مقام های مسوول محدود شده بود که اخیراً با پیگیری مجوزهای لازم بر مبنای اصول جدید تهیه شده و این شرکت توسعه فعالیت می دهد.

وی تأکید کرد: برای دوره های آتی، راه اندازی صندوق های املاک و مستغلات، توسعه مدل مدیریت دارایی ها منطبق با اقتصاد مقاومتی، راه اندازی لیزینگ مسکن با مجوز بانک مرکزی، توسعه ابزارهای جدید تأمین مالی در ماه های آینده، بازآفرینی نقش و جایگاه هلدینگ ساختمانی در حوزه های جغرافیایی تحت پوشش و نظارت بر بهبود عملکردها در دستور کار قرار دارد.

مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن، همچنین ایجاد کمیته های حسابرسی با هدف تقویت نظارت بر عملکرد را از دیگر اقدامات مهم گروه مالی در آینده اعلام کرد.

روش های جدید سرمایه گذاری در ساخت وساز باید تبیین شود

مدیرعامل اسبق بانک مسکن با اشاره به رکود و شرایط دشوار اقتصادی خطاب به شرکت های ساختمانی تابعه بانک مسکن گفت: باید به راه حل هایی برسید تا زمینه ها و روش های جدید سرمایه گذاری در عرصه ساخت وساز را تبیین و جستجوی کنید.

احمد فرشچیان، مدیرعامل اسبق بانک مسکن در این نشست گفت: واقعیت این است که در حال حاضر دچار رکودی شدیم که بسیار متفاوت از دوران رکود قبل و بعد از انقلاب بود. با توجه به اینکه دوران این رکود بسیار طولانی شد بنابراین با شرایط متفاوت نسبت به گذشته مواجه هستیم.

وی با اشاره فعالیت شرکت سرمایه گذاری مسکن گفت: این شرکت با هدف تولید انبوه مسکن در سطح کشور ایجاد شد که عملکرد آن منطبق با فعالیت های بانک بود و باعث شد بین ۴۰ تا ۵۰ هزار واحد مسکونی برای طبقه متوسط جامعه تولید شود.

مدیرعامل اسبق بانک مسکن ادامه داد: در دورانی شرکت سرمایه گذاری مسکن مقداری از اهداف خود فاصله گرفت و با توجه به اینکه یک شرکت دولتی بود شرایط حمایت از آن وجود داشت اما بعدازاینکه وارد بورس شد مقداری محدودیت در حمایت از شرکت به وجود آمد.

فرشچیان با بیان اینکه در حال حاضر و در شرایط رکود فعلی، منابع شرکت ها قفل شده است درعین حال انتظارات زیادی از بانک وجود دارد افزود: به دلیل مشکلات شرکت های تابعه، بانک تمام قد وارد عرصه شد و تا آنجا که قوانین و مقررات به مدیرعامل اجازه می دهد از شرکت ها حمایت می شود به طوری که در ۹ ماهه امسال این حمایت ها کاملاً محسوس بوده است.

مدیرعامل اسبق بانک مسکن با اشاره به اینکه بعضی از درخواست های شرکت های تابعه از بانک قطعاً عملی نیست، گفت: بانک مسکن تحت چه شرایط و چه عقودی تسهیلات ساخت وساز به شرکت ها پرداخت کند؟ در هر حال شرایط سخت است و با کمک مدیران شرکت ها، اعضای هیأت مدیره آن ها و مدیران ارشد ستاد بانک مسکن باید به راه حل هایی برسید تا زمینه ها و روش های جدید سرمایه گذاری در عرصه ساخت وساز را تبیین و جستجوی کنید.

وی اظهار امیدواری کرد تا در سال های آینده اهداف تعیین شده به ویژه در حوزه سرمایه گذاری در عرصه ساخت وساز در جهت ایجاد رونق در این بخش، حاصل شود.

لازم به ذکر است، احمد فرشچیان در سال های ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۴ به مدت ۱۶ سال مدیرعامل بانک مسکن بود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/xsIpQuoz
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچ
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه