یکشنبه, ۴ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sun, 24 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

مزپف، محصول جدید مزمز با استایلی شبیه به مزه چیپس و همان کیفیت و با نام‌هایی چون وافر، دینکی و...اخیرا وارد بازار شده است. پیش از این مزه چیپس با ورود به بازار چیپس ایران توانست مصرف‌کنندگان بسیاری را به سوی خود بکشاند. در آن بازه رقبای قدیمی و موجود نیز احساس خطرکرده و محصولاتی مانند کتل‌چیپس با همان سبک بسته‌بندی و کیفیت را عرضه کردند. تولیدکنندگان مزه چیپس اکنون همان استراتژی را در مورد محصول جدیدشان یعنی مزپف پیاده کرده‌اند. برای بررسی اینکه چقدر استراتژی این محصول جدید جواب داده و می‌تواند سهم بازار را در اختیار بگیرد با احسان قاسمی، دانشجوی دکترای کسب‌و‌کار و مولف و مشاور ارشد حوزه بازاریابی و رضا فلاح‌دار، مدیر فروش مزمز به گفت‌وگو پرداختیم.

به‌کارگیری استراتژی توسعه محصولات 

قاسمی گفت‌و‌گو را با پاسخ به این سوال آغاز می‌کند که با توجه به اینکه این محصول متکی به محصول جدیدی مانند مزه چیپس است، چقدر پیش‌بینی می‌کنید که سهم بازار را در اختیار بگیرد؟ و او عنوان می‌کند: این موضوع معایب و مزایایی دارد. مزایا ازجمله اینکه این اتکا به محصول قبلی می‌تواند حاشیه اطمینان را برای فروش محصول جدید ایجاد کند. ضمن اینکه این برند پیش از این از توسعه محصولات خود سود برده و در‌واقع استراتژی توسعه محصولات را برای دستیابی به بازار جدید به کار برده است تا سهمی قابل توجه در بازار محصولات پفک‌گونه به‌دست آورد.

علی‌الخصوص این محصول برای کودکان نسبت به چیپس دارای جذابیت بیشتری است و ورود مزمز به این بازار می‌تواند چشم‌انداز مناسبی برای آن داشته باشد اما باید توجه داشت در دنیای رقابتی امروز مزمز باید آمادگی هر رقابتی را داشته باشد زیرا همان‌طور که پیش‌تر نیز اتفاق افتاده است، شرکت‌های رقیب در برابر این استراتژی، استراتژی دیگری را نیز به کار خواهند برد.

بنابراین می‌توان به‌صورت موقت دستیابی به سهم بازار مناسب را منوط به انتخاب و رویکرد بازاریابی مناسب برای آن دانست. البته باید توجه داشت که صرفا محصول جدید نمی‌تواند سهم بازار را برای عرضه‌کننده به ارمغان آورد بلکه باید در کنار آن به انتخاب درست روش‌های تبلیغ و بازاریابی نیز توجه داشت که با توجه به آشنا بودن برند مزمز خیلی نمی‌توان مشکلی را برای آن متصور شد.

بسته‌بندی متفاوت‌تر تمایز اثربخش‌تر

او تمایز در بسته‌بندی را دارای اهمیت دانسته و بیان می‌کند: قطعا بسته‌بندی نقش بسزایی در فروش دارد.این بسته‌بندی متفاوت می‌تواند در تصویرپردازی ذهنی مخاطب نقش بسزایی داشته باشد ولی توصیه می‌شود مزمز از رنگ‌های متنوع دیگر برای محصول خود با توجه به جامعه هدف کودک و نوجوان و جوان استفاده کند، چراکه هرچه بسته‌بندی متفاوت‌تر باشد ایجاد تمایز اثربخش‌تر می‌شود.

تاکید بر مزیت رقابتی در تبلیغات

ایــن کارشــناس درباره مزیت رقابتی و جامعه هدف نسبت به محصولات موجود ادامه می‌دهد: به‌هرحال در این حوزه برندهای قدیمی‌تر و جا‌افتاده‌تر در بازار وجود دارند از برند مینو گرفته که مزیت آن نوستالژی بودن و طمع ماندگار آن است تا برندهای جدیدتر مانند چی‌توز که در این سال‌ها رقیب جدی مزمز بوده، بنابراین مزمز می‌تواند با مزیت‌های رقابتی مانند بسته‌بندی متفاوت، طعم‌های مختلف و باکیفیت وارد این عرصه رقابت شود و در تبلیغات خود بر مزیت رقابتی خویش تاکید کند.

اکثرا کودکان، نوجوانان و جوانان، غالب متغیر سنی برای انتخاب جامعه هدف این برند هستند و این محصول علاوه بر فروشگاه‌ها، مراکز تفریحی و ورزشی از طریق سایر کانال‌ها برای دیگر گروه‌ها نیز می‌تواند مورد مصرف قرار گیرد.

نامی که تداعی‌کننده مزمز است

او در خصوص نامگذاری و استقبال مخاطبان می‌افزاید: مطلقا نمی‌توان گفت نامگذاری خوب بوده است. از جهتی به دلیل تداعی کردن نام مزمز مناسب است اما استفاده از واژه پف می‌تواند یادآورنده پفک یا پف‌فیل یا پاپ‌کورن باشد. با این حال از زاویه‌ای دیگر هم‌ این ابهام می‌تواند جذاب باشد. در یک برایند کلی نام مناسبی است گرچه می‌توان اسامی زیباتری نیز انتخاب کرد.

ممکن است این محصول در ابتدا به‌صورت گسترده و موافق باشد اما رفته‌رفته دچار افت شود که این برند باید برای این دوره‌ گذار برنامه و استراتژی داشته باشد تا این نوآوری خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کند. درکل استقبال خوب ولی نسبتا کوتاه‌مدت را می‌توان برای این محصول پیش‌بینی کرد. اگرچه زمان همچنان برای ورود قوی‌تر برای این برند نام آشنا وجود دارد تا با بهترین سناریو و سناریوهای جایگزین وارد بازار شود.

ایجاد ارزش افزوده لازم برای مابه‌التفاوت قیمت

او درباره استراتژی قیمت‌گذاری آن و اینکه چه مزیت خاصی باید داشته باشد که مشتری را به خرید ترغیب کند، می‌گوید: قیمت‌گذاری باید منطقی و مناسب باشد نه لزوما پایین و ارزان. مشتری حاضر است برای تجربه طعم بهتر هزینه کند ولی به همان اندازه انتظارات مشتری بالاتر می‌رود.

عرضه‌کننده باید ارزش افزوده لازم را برای این مابه‌التفاوت قیمت برای مشتری ایجاد کند در غیر‌این‌صورت مشتری آن را نمی‌پذیرد.انتخاب قیمت گران‌تر می‌تواند این ریسک را داشته باشد که اگر از استراتژی قیمت‌گذاری پرمایه و گران استفاده شده باشد، قابل توجیه است که در آن محصول جدید با قیمت بالا در بازار عرضه می‌شود و کم‌کم با کاهش تقاضا افت می‌کند.

محصولی با شکل‌های مختلف

در ادامه رضا فلاح‌دار، مدیر فروش مزمز درباره این محصول جدید به «فرصت امروز» می‌گوید: این محصول جدید در پنج مدل و بسته‌بندی مختلف ارائه شده است. وافر در بسته‌بندی سفید که همان پفک‌های معمولی است (و با موتوری چی‌توز مقایسه می‌شود)، دینکی در بسته‌بندی زرد (پفک‌های ریز و نرم و ترد که با پفک جادویی چاکلز مقایسه می‌شود)، پیسنی با بسته‌بندی مشکی و طعم تند و فلفلی، هولاهوپ (با اشکال گرد و حلقه‌ای) و مزپف رول که شکلی توپی دارد توسط مزمز اخیرا به بازار عرضه شده است.

قیمت پایه را بالا نبردیم

او درخصوص ورود این محصول به بازار می‌گوید: ‌پیش از این نیز مزمز محصول پفک داشت اما این بار خواستیم با شکل‌های مختلف و بسته‌بندی‌هایی شبیه به مزه چیپس این محصول جدید را وارد بازار کنیم.چیپس مزمز به نام مزه چیپس هنگامی که وارد بازار شد مورد استقبال قرار گرفت و تقاضا برایش زیاد شد. از طرف رقیبان نیز کتل چی‌توز برای رقابت با ما وارد شد.

بنابراین ما به دو دلیل این بسته‌بندی‌ها را طراحی کردیم: به‌خاطر رقابت با رقیب خود کتل‌چیپس و همچنین به دلیل نوع بسته‌بندی و سه‌لایه بودن که سبب می‌شود بسته‌بندی چروک نشود و در کنارش سلفون‌های شیشه‌ای که میزان نگهداری را افزایش می‌دهد. در مورد قیمت‌گذاری نیز باید اضافه کنم که وزن و قیمت پایه این پفک‌ها با دیگر پفک‌های موجود یکی است و چون بحث رقابت در پیش است سعی کردیم قیمت پایه را بالا نبریم تا با نارضایتی فروشندگان روبه‌رو نشویم.

انگیزه‌بخشی به فروشندگان و نمایندگان فروش

این کارشناس در مورد کانال‌های ترفیع و میزان استقبال از محصول می‌گوید: مزمز همانند تمام برندها مشتریان خاص خود را دارد، اما برای اینکه بتوانیم به فروش بیشتر برسیم این محصول را تولید کردیم ولی نیازی به تبلیغات زیاد در مورد آن ندیدیم و تنها در مورد کانال تبلیغات تلویزیونی به‌عنوان یکی از کانال‌های تبلیغات برنامه‌ریزی شد. سیاست فروش ما بیشتر انگیزه دادن به فروشندگان و نمایندگان فروش بود.

برنامه‌ریزی ما، یک برنامه‌ریزی سه‌ماهه برای فروش است که طی آن بتوانیم 40 تا 45‌درصد سهم بازار را بگیریم. در ابتدای ورود هر محصول جدید، جا کردن آن در شلف مغازه‌ها سخت است و خرده‌فروشی‌ها به دلیل عدم اطمینان مقاومت می‌کنند، اما یک ماه بعد به تجربه خودشان سفارش می‌دهند.

همچنین ما محصولات جدیدی مانند استیک فلفل و پنیر در کنار استیک کچاپ و سس سفید تولید کرده‌ایم و سعی داریم با فرآیند‌های بازاریابی مناسب، سهم بیشتری از بازار و شلف مغازه‌ها بگیریم. در حال حاضر 60 تا 65درصد مشتریان را تحت پوشش داریم و 60درصد مغازه‌های سطح تهران این محصول را از ما خریده‌اند.

ارتباط با نویسنده: hoda.rezaeii@yahoo.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/krT9AoQj
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه