فولاد مبارکه اصفهان برای دومین سال متوالی تندیس زرین جایزه ملی تعالی سازمانی را از آن خود کرد. در دوازدهمین همایش تعالی سازمانی که روز گذشته در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد، تندیس زرین این همایش در بخش ساخت و تولید و دربازه امتیازی 651 تا 700 به شرکت فولاد مبارکه اصفهان تعلق گرفت. همچنین تندیس سیمین این همایش در بازه امتیازی 601 تا 650 در بخش ساخت و تولید به شرکت فولاد خوزستان و در بازه امتیازی 551 تا 600 در بخش ساخت و تولید به شرکت تولیدی صنعتی فراسان و در بخش خدمات به بانک پاسارگاد تعلق گرفت.
تندیس بلورین این همایش در بازه امتیازی 451 تا 500 در بخش ساخت تولید، به شرکتهای ذوبآهن اصفهان، گروه مپنا، میکو و توگا و در بخش خدمات در همین بازه امتیازی به بانک مهر اقتصاد و شرکتهای سایپا یدک و گاز مازندران اهدا شد.
نهادهای دولتی باید به تعالی برسند
در این همایش محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تا زمانی که نتوانیم نهادهای دولتی خود را تعالی ببخشیم این نهادها نمیتوانند موجب تعالی بخشهای دیگر باشند. وی با بیان اینکه اکنون طرحهایی که در حال سکون بودند، در حال راه افتادن هستند، اظهار کرد: اگر تولیدکنندگان با نیت خدمت به مردم حرکت کنند و از تجربههای دیگران استفاده کنند، مردم به کمکشان میآیند. ما باید از تجارت انباشته میلیونها سال جهان استفاده کنیم نه تنها از تجربههای قرن گذشته. مرحوم آقای دکتر حبیبی، معاون اول وقت ریاست جمهوری را ایشان در یکی از مراسمهای روز جهانی استاندارد گفتند که ایران یک روز سرآمد صنعت جهان بوده است. اما متاسفانه ما از این سرآمدی جا ماندیم اما اگر باز اراده کنیم میتوانیم جزو سرآمدها باشیم.
او ادامه داد: چرا باید سیستم بانکداری ما بهگونهای باشد که همسایههایی که از ما خیلی عقبتر بودند، امروز بخواهند برای ما دورههای آموزشی بگذارند تا متن السی را درست بنویسیم؟ این موارد تکبهتک قابل اصلاح است فقط باید در جهت بهبود تصمیم بگیریم. نعمتزاده با تاکید براینکه ما باید اخلاق اسلامی در میان خودمان ایجاد کنیم، خطاب به جعفر توفیقی، سرپرست پیشین وزارت علوم که در این همایش حضور داشت، بیان کرد: افرادی نظیر آقای دکتر توفیقی در کشور ما هستند که ما باید از دانش آنها استفاده کنیم. استعدادهایی در کشور وجوددارد که باید از آنها بهرهبرداری کنیم نه اینکه آنها را سرکوب کنیم. این موارد جزو مشتقات تعالی سازمانی است که امروز از آن صحبت میکنیم.
وزیر صنعت با تاکید بر اینکه امید به آینده جزو واجبات است، گفت: کسانی که ما را نسبت به آینده مایوس میکنند، اگر آگاه نیستند انشالله آگاه شوند و اگر عامدانه این کار را میکنند، امیدواریم خداوند به آنها شعور دهد. ما باید کار تیمی کنیم، زیرا با کار تیمی قدرت و آگاهی پیدا میکنیم. او در ادامه افزود: ما باید به تفاهم سازمانی برسیم، این معنا ندارد که معاون وزیر یک نظری را میدهد و وزیر آن را رد میکند. اگر هر کسی حرف خودش را بزند مردم دچار سردرگمی میشوند و کار هم به نتیجه نمیرسد. چرا باید دستگاههای دولتی ما این چنین باشند؟ من از دوستانمان از سازمان مدیریت صنعتی خواهش میکنم که دستگاههای دولتی را بهعنوان یک سرفصل به این همایش اضافه کنند.
نعمتزاده با تاکید بر اینکه کارها باید به سرعت پیش رود، یادآور شد: باید تصمیمگیریهای ما آنلاین شود. مثلا اکنون ما ثبت سفارش را برای سه هزار و 500 قلم بهصورت آنلاین درآوردیم و به دنبال آن هستیم که بخشی دیگر از کالاها را که به مجوز از چند دستگاه نیاز دارند و این مجوزها بیمورد است نیز به همین صورت درآوریم. دستگاههای دولتی باید به یکدیگر اعتماد کنند تا این پروسه کوتاه شود. برای کنترل کیفی یک کارخانه موادغذایی، از دو دستگاه که معیارهایشان هم متفاوت است به بازرسی میروند. با این شرایط صاحب کارخانه نمیداند که به حرف کدام دستگاه باید گوش کند. مشخص است که این روند تعالی نیست، این چه بساطی است که ما برای خودمان درست کردهایم.
او با اشاره به روند اخذ مجوز تاکید کرد: چرا باید مجوز وجود داشته باشد، کسی که میتواند بدون مجوز دستگاه دولتی و با رعایت مقررات و بدون وام کار کند، باید جایزه تعالی بگیرد نه اینکه مدام برود نامه بدهد و خم و راست شود.
بهبود نظام مدیریت راهی برای رسیدن به رشد اقتصادی
همچنین در این همایش، مجتبی رجب بیگی، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی و دبیر جایزه ملی با اشاره به رشد اقتصادی گفت: بحث رشد اقتصادی در کشورها از طریق افزایش منابع و بهبود نظام مدیریت انجام میگیرد. با توجه به محدودیتهایی که در افزایش منابع وجوددارد، طبیعتا کشورها به دنبال بهبود مدیریت هستند و در بهبود نظام مدیریت، مدیریت بهینه منابع و بالندگی سرمایه انسانی مهمترین نقش را ایفا میکنند.
او با بیان اینکه جایزه ملی تعالی سازمانی حرکتی است در راستای بهبود نظام مدیریت، اظهار کرد: توسعه قابلیتهای سازمانی از اولویتهای این دوره از جایزه بود. توسعه قابلیتهای اقتصادی به رشد اقتصادی کشور منجر خواهد شد. از سال 82 با حمایت وزارت صنعت این جایزه به منظور ارتقای سطح مدیریت سازمانها به اجرا درآمد. رجب بیگی درباره اهداف این جایزه، بیان کرد: ایجاد فضای تازه رقابتی جهت تعالی سازمانها، تشویق سازمانها برای انجام عملیات خود ارزیابی و ایجاد فضای لازم برای تبادل تجربههای موفق از جمله اهداف این جایزه هستند.