مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: در چند سال اخیر مشکل حوزه پرورش ماهی، مشکل اصلاحنژاد است، زیرا ماهیانی که پرورش داده میشوند اصلاح نژاد نشده بودند.
محمود صیادبورانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ماهیانی که اصلاح نژاد میشوند رشد بهتری نسبت به ماهیان معمولی دارند و از کمخونی آنها جلوگیری میشود. همچنین نسبت به شرایط نامطلوب مقاومترند و نیاز به فعالیت بیشتر آبزیپروران را کمتر میکنند. هماکنون از تخمهای چشمزده اصلاح نژاد شده استفاده میشود که زنجان در این امر جزو استانها پیشرو بوده است.
وی با بیان اینکه عمده واردات این تخمهای چشمزده از فرانسه صورت میگیرد، افزود: وزن این ماهیها بعد از رشد در طول شش ماه به 600 گرم میرسد ولی سایر آبزیان در حدود شش ماه به حدود 50 گرم میرسند. همچنین این ماهیان نسبت به اکسیژن کم تحمل بالایی دارند، در صورتی که ماهیهایی که قبلا پرورش داده میشدند، اکسیژن پایینتر از 5 درصد را تحمل نمیکردند. وی تصریح کرد: یکی از عمده مشکلاتی که در گذشته وجود داشت این بود که باید سه بار ماهیها رقمبندی میشدند، ولی اکنون در طول دوره رشد دیگر نیازی به رقمبندی نیست. مدیر امور شیلات سازمان جهادکشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: برای اینکه کشور از لحاظ تخم ماهی به بیگانه وابسته نباشد، طرحی در حال اجراست که طی آن از ماهیهای آزاد دریای خزر، گونهای که مقاوم و اصلاح نژاد شده است، انتخاب شود. اجرای این طرح به تخمکشی از ماهیهای نر و ماده منتج میشود. حدود 250 هزار قطعه تخم از این ماهیها، استخراج شده و در حال پرورش است تا طرحهای بعدی اجرا شود.