مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی خوزستان با بیان اینکه نمایشگاهها ویترینهای اقتصادی هر کشور هستند، اظهار کرد: نمایشگاه ظرفیتی است که موجب تبادل اطلاعات شده و آخرین دستاوردهای یک تولیدکننده یا منطقه را معرفی میکند. در خصوص بحث توسعه انرژی بادی و استفاده از ظرفیتهای مناطق بادخیز کشور پیش از این گزارشهایی ارائه شد. در کلاف امروز خبری در این حوزه منتشر شده که طبق این خبر همایش توسعه انرژی بادی با حضور اساتید دانشگاههای کشور، مدیران و کارشناسان ادارات و شرکتهای صنعت برق و دانشجویان در دانشگاه تبریز برگزار شده است.
رئیس هیأت مدیره انجمن علمی انرژی بادی ایران در این همایش به چرایی و چگونگی توسعه نیروگاههای بادی پرداخته و گفته است: انتخاب ظرفیت بهینه توربینهای بادی در ایران از نکات مهم در این مسئله است. هاشم اورعی همچنین به موانع و چالشها و فرصتهای فراروی سرمایهگذاری در صنعت بادی ایران پرداخت و متذکر شد: موارد قانونی اصلاح نشده، حل مسائل مربوط به زمین، عدم آشنایی کامل سرمایهگذار با مزیتهای این امر و عدم بلوغ کامل تکنولوژی توربینهای بادی ساخت داخل از جمله موانع و چالشهای فراروی این مقوله است.
سجاد توحیدی، دبیر این همایش نیز با اشاره به اینکه ظرفیت نصب نیروگاههای بادی در ایران حدود 100 هزار مگاوات است، گفت: این در حالیاست که امروز کمتر از یک درصد از ظرفیت ممکن نیروگاههای بادی در ایران بهرهبرداری میشود که به معنای لزوم سرمایهگذاریهای بیشتر در این حوزه است.
بر پایه همین گزارش، برگزاری نشست پرسش و پاسخ با حضور فعالان صنعت و اساتید دانشگاهها و دو کارگاه آموزشی اتصال نیروگاههای بادی به شبکه و اقتصاد نیروگاههای بادی در کشور برای دانشجویان و کارشناسان از دیگر برنامههای جنبی این همایش بود. ما هم در این کلاف یک بار دیگر پیشنهاد میدهیم برای شروع یک سرمایهگذاری بادی بیشتر تمرکز کنید و مناطق بادخیز مانند سیستان را از یاد نبرید. همچنین در این راستا میتوانید از حمایتهای انجمن علمی انرژی بادی ایران بهره بگیرید.