کتابخانه سازمان بورس اوراق بهادار فعالیت خود را از سال 1374 با هدف اطلاعرسانی و ارائه خدمات به دانشجویان، اساتید، سرمایهگذاران و سایر علاقه مندان به بازار سرمایه آغاز کرد و در بخشهای زیر به مراجعهکنندگان خدمات ارائه میدهد:
1- کتاب: در بخش کتاب فارسی در حال حاضر بالغ بر 2900 عنوان کتاب در کتابخانه موجود است که نسبت به سال 1388 (1985 عنوان) حدود هزار عنوان افزایش داشته است. تعداد کتابهای لاتین موجود در کتابخانه در حال حاضر حدود پنج هزار عنوان است که در مقایسه با سال 1388 (1700 عنوان) با رشدی معادل 3300 عنوان مواجه شده است.
2- پایاننامه: کتابخانه با هدف تعمیق پیوند میان دانشگاه و بازار سرمایه به جمعآوری پایاننامههای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا با موضوعیت بازار سرمایه اقدام کرد.
3- مقالات: گردآوری مقالات مرتبط با حوزه بازار سرمایه که از سال 1390 آغاز شد به تجمیع حدود 2500 عنوان مقاله در فهرست منابع کتابخانه منجر شده است.
4- نرمافزارها: خدمات کتابخانه (شامل جستوجو و دسترسی به منابع) از طریق پورتال کتابخانه به آدرس اینترنتی lib.seo.ir در همه ساعات روز امکانپذیر است. علاوه بر آن امکان استفاده از نرمافزارهای رهآوردنوین (پردازش اطلاعات مالی)، نمامتن و مگایران برای کاربران در محل فراهم است.
5- کتابخانه: در ایفای نقش خود بهعنوان منحصر به فردترین مرکز مورد مراجعه در بازار سرمایه به جمعآوری و مستندسازی هر آنچه مربوط به دورههای مختلف حیات بازار سرمایه در کشور بود، اقدام کرد.
6- بهرهجویی از مساعدت پیشکسوتان بازار سرمایه: تکمیل اطلاعات مرتبط با تاریخچه بورس سبب شد تا تکریم پیشکسوتان بازار سرمایه بهعنوان موضوعی بدیع از سوی کتابخانه در حاشیه برگزاری نمایشگاه بورس مطرح شود.
اهداف و برنامههای آتی
کتابخانه سازمان بورس اوراق بهادار طرحی برای برقراری ارتباط میان تمامی اجزا و زیرمجموعههای بازار سرمایه در حوزه منابع و مستندات در سر دارد. لازمه به اجرا در آوردن این طرح تامین نرمافزاری با قابلیتهای ویژه برای کتابخانه است که در حال حاضر بسترسازی سختافزاری و نرمافزاری آن در جریان است. با استقرار این نرمافزار آرزوی دیرینه کتابخانه برای تجمیع منابع که گاهی خاص و غیرقابل دسترس نیز هستند به واقعیت خواهد پیوست.
قابلیت اتصال همه اجزا در بازار سرمایه شامل بورسها، کانونها، نهادها، شرکتهای کارگزاری، شرکتهای سرمایهگذاری و... برای بارگذاری و اشتراک منابع با حفظ موجودیت، کتابخانه سازمان بورس را به دریایی از منابع در بازار سرمایه بدل خواهد کرد و در تعاملی نوین فرصت بهرهگیری و بهرهبرداری دو سویه برای کتابخانه و تمامی کاربران فراهم خواهد شد.