عضو اتحادیه سراسری زنبورداران کشور گفت: با توجه به از بین رفتن 30 تا 50 درصد زنبورهای عسل در سال گذشته و کاهش تولید، خریداران عسل باید به اصل بودن آن توجه داشته باشند. عسل طبیعی به علت کمبود بسیار گران است و ارزان بودن میتواند دلیلی بر تقلبی بودن عسل باشد.
نازخند صبحی، از کاهش جمعیت کلونیهای زنبورعسل خبر داد و افزود: جمعیت زنبور عسل به دلیل وجود بیماری و ریزگردهایی با منش شیمیایی، تغییر کاربری باغها و همچنین داروهای چینی کاهش چشمگیری دارد. وی با اشاره به اینکه بالا رفتن قیمت عسل هشداری در راستای کاهش تولید عسل در کشور است، تصریح کرد: از آنجاکه زنبورداری صنعتی 100درصد وابسته به طبیعت و شرایط جوی است، این حرفه از ریسک بالایی برخوردار و با چالشهای متعددی همراه است.
این فعال حوزه کشاورزی با تاکید بر اینکه مسئولان بهویژه وزارت جهاد کشاورزی باید نگاه عمیقتری به بخش زنبورداری کشور داشته باشند، اظهار کرد: در این راستا مشکلات زنبورداران باید به جد دنبال شده و تقویت این مهم در بخشهای مختلف مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد تا شاهد افزایش تولید عسل در کشور باشیم. صبحی با اشاره به اینکه در سال گذشته شاهد تولید 74هزار تن عسل به ارزش 1146 میلیارد تومان و همچنین تولید 2043 تن موم به ارزش 43 میلیارد تومان در کشور بودیم، ادامه داد: تولید ملکههای مقاوم به بیماریها باید در اولویت کاری فعالان این صنعت قرار گیرد تا شاهد افزایش صادرات تولیدات زنبورعسل در کشور باشیم. به گزارش ایسنا، عضو شورای مرکزی خانه کشاورز زنجان با تاکید بر اینکه افزایش صادرات تولیدات زنبورعسل در شرایطی که زنبورداران در زمینه تولید عسل با مشکلات عدیدهای مواجهاند، شاید آرزویی دور از دسترس باشد، افزود: درحالیکه سایر عوامل از قبیل بارشهای خارج از فصل، گرمای بیش از حد در فصل تابستان و تغییر کاربریها برداشت عسل طبیعی را با کاهش 70 درصدی مواجه میکند، دغدغه بازارپسند نبودن بستهبندی عسلهای تولیدشده را نیز باید به این مشکلات اضافه کرد.