رییس کل بانک مرکزی گفت: عدم پایبندی به نرخهای سود مورد توافق توسط برخی از بانکهای متخلف، علاوه بر ایجاد ریسک بالا، بهصورت مانعی در مسیر تعدیل نرخهای سود بانکی متناسب با تحولات نرخ تورم عمل میکند. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، ولیالله سیف، رییسکلبانک مرکزی و اعضای هیات عامل این بانک در نشستی با مدیران عامل و اعضای هیاتمدیره بانکها در هفته گذشته به مرور مباحث روز نظام بانکی پرداختند و خواستار انسجام و هماهنگی بیشتر میان بانکها و رعایت کامل مقررات و ضوابط نظارتی بانک مرکزی شدند.
در ابتدای جلسه، قائم مقام بانک مرکزی به مرور تحولات اقتصاد کلان و آخرین عملکرد متغیرهای اقتصادی پرداخت. وی حجم نقدینگی را در پایان دی ماه سالجاری بالغ بر 6878 هزار میلیارد ریال اعلام کرد که نسبت به دی ماه سال گذشته 22.7 درصد رشد را نشان میدهد. وی افزود: رشد نقدینگی در دی ماه سال 1392 نسبت به دی ماه سال قبل 27.9 درصد بوده است. در راستای مساعدت نظام بانکی به خروج غیرتورمی اقتصاد از رکود و فعالسازی ظرفیتهای بلااستفاده، در 10ماهه سالجاری 2702هزار میلیارد ریال تسهیلات به بخشهای مختلف پرداخت شده است.
کمیجانی با بیان اینکه سهم بخش کشاورزی از این تسهیلات 7.1 درصد، صنعت و معدن 31درصد، مسکن و ساختمان 12درصد و مابقی (49.9 درصد) به بخش خدمات، بازرگانی و تسهیلات متفرقه مربوط بوده است، گفت: 59.9 درصد از تسهیلات اعطایی به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اختصاص داشته است.سهم سرمایه در گردش از تسهیلات پرداختی به بخش صنعت و معدن بیشتر از متوسط تسهیلات پرداختی و حدود 80.7 درصد بوده است.
پیشبینی رشد 2.5 تا 3درصد اقتصاد در سال 93
با توجه به تحولات رشد اقتصادی در نیمه دوم سال، برآوردها نشان میدهد نرخ رشد اقتصادی کشور در سال 1393، بالغ بر 2.5 تا سه درصد خواهد بود. متناسب با اقتضائات فضای اقتصادی کشور، لایحه بودجه سال 1394 با رعایت اصول انضباطی تدوین شده و انقباضی نیست.به گفته قائم مقام بانک مرکزی لایحه بودجه تداوم و تثبیت اقدامات در دست انجام برای سرعت بخشیدن به روند خروج از رکود و تحکیم رشد اقتصادی را مدنظر داشته و در عین حال، مقابله با تورم نیز در آن دنبال شده است.
در ادامه جلسه، دبیرکل بانک مرکزی با اشاره به سهم قابل توجه بانکداری الکترونیک در توسعه نظامهای پرداخت گفت: تا پایان دیماه سالجاری 35میلیارد تراکنش بین بانکی و حدود 10میلیارد تراکنش درون بانکی در این حوزه مدیریت شده است. دبیرکل بانک مرکزی ضمن اشاره به هدف بانک مرکزی از توسعه بانکداری الکترونیک در کشور به منظور ارائه خدمت به مردم، حفاظت از منافع آنان، تامین امنیت بانکداری الکترونیک در جهت افزایش رضایت و اعتماد مشتریان و بهطورکلی افزایش رفاه عمومی از تهیه طرح جامع نظام کارمزد در بانک مرکزی به منظور دریافت هزینههای خدمت از دریافتکننده اصلی آن برای تامین برنامههای آتی بانکها در نظام بانکداری الکترونیکی برای تداوم و توسعه خدمت در حال و آینده، خبر داد.
یکی دیگر از محورهای مورد بحث در جلسه، تاکید بر ضرورت رعایت نرخهای سود مورد توافق از سوی تمام بانکها بود. سیف در همین زمینه اظهار کرد: عدم پایبندی به نرخهای سود مورد توافق توسط برخی از بانکهای متخلف، علاوه بر اینکه بانکها را در معرض اعطای تسهیلات به پروژههای دارای ریسک بالا و سودهای موهومی و غیرقابل تحقق قرار میدهد، بهصورت مانعی در مسیر تعدیل نرخهای سود بانکی متناسب با تحولات نرخ تورم نیز عمل میکند.با عنایت به راهبردهای بانک مرکزی، لازم است بانکها نسبت به رعایت توافقهای حاصله در زمینه نرخهای سود بانکی، کاملا پایبند باشند.