جمعه, ۲۹ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Fri, 19 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

حاکمیت روند صعودی در بورس در حالی از روز‌های پایانی آذر ماه سال جاری به دلایل مختلف و رخداد وقایع متعدد سیاسی و اقتصادی آغاز شد که در این بین افزایش ارزش سهام شرکت‌ها و صنایع ناشی از ورود نقدینگی جدید به بورس و رشد تقاضا برای خرید سهام رهاوردهای متعددی را برای بازار سرمایه و سهامداران به ارمغان آورد. به طوری‌که افزایش شاخص‌ها، نسبت‌ها و نماگرهای بازار سرمایه هر یک به نوعی بیانگر بهبود تدریجی وضعیت بورس و آزاد شدن پتانسیل‌های نهفته در آن بود. پتانسیل‌هایی که در تمام صنایع و شرکت‌های بورسی در دوره نزول دو ساله بورس نیز وجود داشت، اما به دلیل رکود اقتصادی و عدم وجود چشم‌انداز مناسب اقتصادی مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار نگرفت و اغلب سهامداران متاثر از شرایط به‌وجود آمده با وجود انتخاب سهام شرکت پرپتانسیل زیان‌های هنگفتی را متحمل شدند.

بر این اساس، نسبت P/E صنایع به‌عنوان یکی از متغیرهای مورد توجه سهامداران هنگام ارزش‌گذاری و بررسی پتانسیل‌های سهام یک شرکت جهت سرمایه‌گذاری در آن، تحت تاثیر روند مثبت و رو به رشد بورس طی چند وقت اخیر به‌ویژه بهمن ماه سال جاری قرار گرفت و این نسبت برای اکثر گروه‌ها متاثر از شرایط مناسب پیش‌آمده با افزایش همراه شد.

کارشناسان و تحلیلگران بازار سرمایه برداشت‌های متفاوتی از افزایش یا کاهش نسبت P/E صنایع و شرکت‌ها می‌کنند و برخی رشد این نسبت را نشان از توانایی و ظرفیت شرکت برای رشد سودآوری متناسب با افزایش قیمت سهام آن می‌دانند و برخی نیز افت نسبت مذکور را بیانگر پتانسیل‌های شرکت برای رشد ارزش سهام متناسب با وضعیت مناسب بنیادی آن می‌دانند.

براساس اطلاعات موجود، طی معاملات بهمن ماه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته در حالی نسبت P/E کل صنایع با رشد 41.5 درصدی از 5.07 مرتبه به 7.17 مرتبه رسیده که طی دوره مورد بررسی از میان 36 صنعت فعال در بورس نسبت P/E 29 صنعت افزایش یافته و علاوه بر آن، این نسبت برای پنج صنعت با کاهش همراه بوده و دو صنعت نیز تغییری در نسبت P/E آنها ایجاد نشده که از جمله آن می‌توان به گروه تامین برق، گاز، بخار و آب گرم با فعالیت «بمپنا» و شرکت تازه وارد بورس یعنی پتروشیمی فجر در نماد «بفجر» اشاره کرد، این نسبت برای گروه مذکور در پایان بهمن ماه امسال 4.5 مرتبه محاسبه می‌شود.

همچنین صنعت محصولات چوبی نیز در این جرگه قرار می‌گیرد. نکته دیگر اینکه نسبت P/E کل صنایع طی اسفند ماه سال 93 در مقایسه با بهمن ماه سال 94 حدود 32 درصد رشد داشته و 5.43 مرتبه به محدوده 7.17 مرتبه صعود کرده است. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که در محاسبات مربوط به بررسی نسبت P/E صنایع که توسط شرکت بورس انجام شده، 55 شرکت دارای سود برآوردی صفر یا منفی لحاظ نشده و در کنار آن به‌دلیل عدم الزام شرکت‌های سرمایه‌گذاری جهت ارائه پیش‌بینی درآمد صنعت مذکور شامل 16 شرکت در بررسی‌ها اعمال نشده است.

بر این اساس، نسبت P/E صنایع بر مبنای ارزش بازار 264 شرکت به مبلغ بیش از 317 هزار و 808میلیارد تومان و سود پیش‌بینی شده به ارزش بیش از 44 هزار و 316 میلیارد تومان مورد بررسی قرار گرفته است.براساس این گزارش، طی معاملات بهمن ماه امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته نسبت P/E صنعت استخراج زغال سنگ با یک شرکت فعال در آن با افزایش حدود 195 درصدی همراه شده از 8.16 مرتبه به 24.9 مرتبه رسیده است. بعد از آن، صنعت استخراج سایر معادن فعالیت تنها شرکت در آن یعنی تامین ماسه ریخته‌گری رشد 168.6 درصدی را تجربه کرده و از 7.18 مرتبه به 19.28 مرتبه صعود کرده است.

رتبه سوم جدول رتبه‌بندی صنایع از لحاظ افزایش P/E به صنعت خودرو و ساخت قطعات با افزایش حدود 159 درصدی نسبت P/E اعطا می‌شود و در حالی نسبت مذکور در پایان بهمن ماه سال 93، 10.52 مرتبه محاسبه می‌شود که این رقم در پایان معاملات بهمن ماه امسال به 27.26 مرتبه صعود می‌کند. علاوه بر این، طی دوره مورد بررسی صنایعی همچون قند و شکر، فلزات اساسی، استخراج نفت گاز و خدمات جنبی جز اکتشاف، محصولات کاغذی و نیز حمل‌و‌نقل با رشد بیش از 100 درصدی نسبت P/E مواجه شدند و در کنار آن در این رده‌بندی گروه‌هایی همانند فرآورده‌های نفتی، استخراج کانه‌های فلزی، محصولات غذایی به‌جز قند و شکر، کاشی و سرامیک، سیمان، لاستیک و پلاستیک، دباغی و پرداخت چرم، بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری، انتشار، چاپ و تکثیر و... قرار می‌گیرند.

این در حالی است، همان‌طور که عنوان شد تنها پنج صنعت کاهش نسبت P/E را تجربه کردند. به‌گونه‌ای که گروه وسایل اندازه‌گیری، پزشکی و اندازه‌گیری به دلیل توقف نماد معاملاتی تک سهم فعال در آن یعنی «آکنتور» بیشترین کاهش نسبت P/E را در میان 36 صنعت به ثبت رساند و نسبت P/E آن با افت 78.3 درصدی از 6.45 مرتبه به 1.4 مرتبه رسید. افزون بر آن، گروه منسوجات نیز با فعالیت تنها یک شرکت در آن با کاهش 71.5 درصدی همراه شد و نسبت مذکور برای این صنعت از 19.11 مرتبه به 5.45 مرتبه نزول یافت.

در جایگاه سوم نیز از این منظر گروه ساخت رادیو، تلویزیون و دستگاه‌ها و وسایل ارتباطی با تک نماد «لپارس» قرار گرفت. به‌گونه‌ای که این صنعت با کاهش 9.6 درصدی P/E از 32.15 مرتبه به 29.08 مرتبه رسید. همچنین طی دوره مذکور، گروه انبوه‌سازی املاک و مستغلات با 9 شرکت فعال در آن نزول حدود 8 درصدی نسبت P/E را تجربه کرد و از 6.49 مرتبه به 5.97 مرتبه سقوط کرد. در کنار آن صنعت بیمه و صندوق بازنشستگی به جز تامین اجتماعی با فعالیت شش شرکت با افت 7.7 درصدی مواجه شد و این نسبت برای صنعت مذکور از 7.54 مرتبه به 6.96 مرتبه کاهش یافت.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/ZAD8woyK
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه