دوشنبه, ۳ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Mon, 23 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز
با وجود عرضه ارز در بازار

صرافی بانک‌ها از گرانی دلار کوتاه نیامدند

9 سال پیش ( 1394/8/27 )
 

با وجود اعلام عرضه گسترده‌تر ارز به بازار برای تعدیل نرخ‌های افزایش یافته در روزهای اخیر کاهش قابل ملاحظه و برگشت به قیمت‌های قبلی ثبت نشد، این در حالی است که عملکرد صرافی‌های بانک‌ها به عنوان توزیع‌کننده از سوی بانک مرکزی نشانی از فروش ارز با اختلاف قیمتی از بازار که بتواند نرخ را کاهش دهد، ندارد.به گزارش ایسنا، باز هم گرانی دلار در بازار آزاد در ماه‌های اخیر تکرار شد. بعد از اینکه در چند ماه ابتدایی سال جاری قیمت ارز در بازار آزاد نوسان خاصی نداشت و حدود 3200 تا 3300 تومان متغیر بود، در تابستان و بعد از توافق هسته‌ای وین چند دوره افزایشی را تجربه کرده است.

این در حالی است که در تیرماه و بعد از توافق هسته‌ای وین که قیمت دلار حدود 3200 تومان بود، برخلاف تصورات برای کاهش نرخ ارز، قیمت دلار در همان روز و حتی تا مدتی بعد در روند افزایشی قرار گرفت و تا حدود 60 تومان گران شد. نوسانی که از سوی بانک مرکزی نشات گرفته از هیجانات ناشی از توافق اعلام و عنوان شد که به‌طور یقین از میزان نوسانات بازار ارز کاسته می‌شود. چرا که عمده تحولات در بازار ارز و حتی طلا، ناشی از تصورات و انتظارات خاص برخی از عاملان اقتصادی است که به دلیل عدم حمایت از سوی متغیرهای بنیادین اقتصاد، در میان مدت پایدار نخواهد بود. این موج هیجانات خیلی سریع پایان می‌یابد و انتظار داریم ثبات و آرامش به سرعت به بازار ارز بازگردد. اما به فاصله‌ای حدود دو ماهه باز هم بازار ارز دستخوش تغییرات شد و قیمت دلار تا مرز 3500 تومان هم در شهریور ماه پیش رفت.

اما این بار رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه بازار ارز کشش افزایش قیمت ندارد، این گونه توضیح داد که «به دلیل تخلیه حباب‌های قبلی موجود در نرخ ارز، این بازار کشش افزایش نرخ را ندارد». ولی با وجود اینکه سیف بازار را بی‌کشش دانست، به هر حال قیمت دلار دیگر به مرز 3200 تا 3300 ابتدای تابستان بازنگشت و تا حدود 3450 تا 3470 تومان در نوسان ماند.

در ادامه بار دیگر به فاصله حدود دو ماه از تغییر قبلی، دلار گران و اخیرا به کانال 3600 تومان هم وارد شد. این بار هم بانک مرکزی توجیه‌های خاص خود را در این رابطه دارد. به طوری که اعلام کرد انتظارات، تصورات و الگوهای سرمایه‌گذاری عده‌ای افراد خاص موجبات این شرایط را فراهم آورده است. در عین حال که عنوان می‌شود در حال حاضر، به دلیل تقاضایی که برای خرید ارز از سوی مسافران اربعین به کشور عراق وجود دارد، تقاضا افزایش یافته و گرانی تا حدودی طبیعی است.

با این حال در شرایطی که عرضه ارز در روزهای اخیر از سوی بانک مرکزی در بازار افزایش یافته و به نظر می‌رسد که این روال برای تعدیل نرخ دلار انجام شده باشد. شواهد نشان می‌دهد که این تزریق تأثیری بر کاهش قیمت دلار و برگشت به نرخ قبلی ندارد و تنها پاسخگوی بخشی از تقاضا است. چراکه اکنون صرافی بانک‌ها که مدتی است با تمرکز بیشتری نسبت به قبل و همچنین به طور گسترده‌تر توزیع ارز را انجام می‌دهند قیمت را با فاصله قابل توجه و ارزان‌تری نسبت به بازار و حتی قیمت قبل از نوسان عرضه نمی‌کنند. این در حالی است که نرخ‌گذاری صرافی بانک‌ها بیانگر آن است که تفاوت قیمت‌گذاری آنها حدود 10 تا حداکثر 15 تومان متفاوت از بازار بوده و همان قیمت گران شده را دنبال می‌کند.

این موضوع مورد توجه فعالان بازار ارز نیز است و برخی صرافان عنوان می‌کنند که اگر قرار است صرافی بانک‌ها با توزیع ارز قیمت را تعدیل کنند، چرا برای مدتی هر چند کوتاه دلار را با فاصله قیمتی بیشتری عرضه نمی‌کنند که صراف هم با قیمت پایین خریداری کرده و به تبع آن با نرخ مناسبی به فروش برساند تا بر تعدیل قیمت‌ها اثر‌گذار باشد. چون عرضه با قیمت بازار اثری بر کاهش نرخ ندارد و تنها تقاضا را تا حدی پاسخگو خواهد بود.

به هر حال نوسان و گرانی دلار در ماه‌های اخیر در حالی رخ داده که پیشینه قبلی نشان می‌دهد، بعد از افزایش قیمت در دو تا سه دوره گذشته به ویژه در سال جاری کاهش قابل توجه و برگشت به نرخ گذشته را به همراه نخواهد داشت که البته افزایش حدود 400 تومانی قیمت دلار آزاد در سال جاری می‌تواند تأییدی بر این موضوع باشد.در عین حال که کارشناسان نیز بر این اعتقادند که اقتضائات بودجه‌ای دولت را به سمت تغییرات اخیر بازار ارز کشانده و با وجود اینکه امکان فروش ارز از سوی صرافی بانک‌ها با نرخ پایین‌تر برای ارزان شدن ارز وجود دارد، ولی بانک مرکزی فعلا چنین ترجیحی ندارد.

در همین رابطه محمد واعظ، کارشناس مسائل ارزی با اعلام اینکه گرچه بانک مرکزی می‌تواند با عرضه ارز از طریق صرافی‌های دولتی با نرخ پایین‌تر بازار را به تعدیل بکشاند، اما این کار را انجام نمی‌دهند، گفت: در حال حاضر ترجیح بانک مرکزی و سیاست‌گذار ارز این است که با توجه به اقتضائات بودجه‌ای دولت حتی توزیع ارز در بازار از سوی صرافان دولتی و بانک‌ها با کمترین فاصله با نرخ بازار انجام شود. وی همچنین اشاره‌ای به دلایل اعلامی بانک مرکزی برای افزایش نرخ ارز در روزهای اخیر داشت و افزود: به نظر می‌رسد، محور سیاست‌های اصلی این بانک همه نیازها و کسری‌های بودجه سال جاری بوده که معمولا در دوره‌های مختلف اتفاق افتاده است

این در حالی است که دولت از طریق فروش ارز با نرخی بالاتر از آنچه که در بودجه به‌عنوان مبنا قرار گرفته و در بازار وجود دارد این تأمین مالی را انجام خواهد داد.به گفته این تحلیلگر بازار ارز، اگر بانک مرکزی دلایلی مانند ایجاد انتظارات یا افزایش تقاضای ارز را به عنوان چرایی گرانی دلار در روزهای اخیر و حتی دوره‌های قبل اعلام کرده، به دلیل ملاحظه شرایط موجود و اثر‌گذاری آن بر اقتصاد است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/tEJ8B4rU
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپور
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه