رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور با بیان اینکه زیرساختهای موجود کشور آمادگی ایجاد 800 هزارشغل را در سال ندارد، احیای شهرکهای صنعتی و جلوگیری از واردات بیرویه کالا را در ایجاد فرصتهای شغلی موثر دانست. فتح الله بیات، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: برابر آمارها بیش از 4 میلیون و 700 هزار دانشجوی آماده ورود به بازار کار داریم که ضمن داشتن تحصیلات بالا توقع کار دارند اما دولت هم در فشار است و توان مالی بالایی ندارد. وی درباره منابع پیشبینی شده در بودجه برای توسعه اشتغال گفت: این مبالغ به تنهایی پاسخگوی ایجاد شغل نیست بلکه بانکها هم باید به کمک بیایند و در بحث نقدینگی و تزریق وام به بخشهای صنعت و تولید پیشقدم شوند و بدهی کارفرمایان و بنگاهها را امهال کنند.
رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور ادامه داد: ایجاد 800 هزارشغل در سال به منزله آن است که به نیاز شغلی 800 هزار متقاضی کار در سال پاسخ داده شود ولی قبل از آن باید ساز و کار تحقق این هدف پیشبینی شود. بیات با اشاره به حجم بالای تقاضای کار در کشور تصریح کرد: در بحث ایجاد شغل، تنها وزارت کار مسئول نیست بلکه باید تمام وزارتخانهها و دستگاهها و سازمانها از بخش پتروشیمی و نفت و گاز گرفته تا صنعت، معدن و تجارت همه به کمک بیایند. وی گفت: در طول هشت سال گذشته کمتر از 500 هزار شغل به وجود آمد درحالیکه اگر وضعیت اشتغال به حد تعادل میرسید و دستکم سالی 200 هزار شغل ایجاد میشد میتوانستیم بیش از 2میلیون شغل به وجود آوریم و با افزایش روز افزون تعداد متقاضیان بازار کار مواجه نبودیم.رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور در عین حال با بیان اینکه واردات بیرویه کالا به اشتغال کشور لطمه میزند، تصریح کرد: گمرکات باید کنترل شوند و محصولاتی که از داخل امکان تامین و تهیه دارند، گسترش یابد.
بیات، احیای شهرکهای صنعتی را گام موثری در گسترش اشتغال دانست و گفت: امروز بیشتر صنایع و شهرکهای صنعتی دچار مشکل نقدینگی و گرانی مواد اولیه هستند و در حالت رکود و تعطیلی به سر میبرند، درصورتیکه اگر این موضوع از طریق بانکها حل شود به اشتغالزایی کشور کمک میکند.به گفته وی به دلیل عدم پرداخت یارانه تولید به بخشهای صنعتی و تعدیل نیروهای کار بیش از 60هزار کارگاه تعطیل شده و به سمت ورشکستگی رفتهاند. بیات متذکر شد: در حال حاضر بیشتر شهرکهای صنعتی تعطیل و فعالیت آنها راکد شده و آنهایی هم که کار میکنند با ظرفیت بیش از 40 درصد نیست، بنابراین اگر شهرکهای صنعتی تا 90 درصد فعال شوند و دو شیفت کار کنند حجم وسیعی از نیروهای کار را جذب و به توسعه اشتغال کشور کمک میکنند.