جمعه, ۲ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Fri, 22 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

شناسایی کاربران تلفن همراه، تلفن ثابت و اینترنت یکی از طرح هایی است که طی یکی دو سال اخیر توجه زیادی به آنها شده و مسئولان ارتباطی در تلاشند هرچه زودتر این آرزو را برآورده کنند.

به تازگی وزیر ارتباطات کشورمان با توجه به اهمیت این موضوع گفت: «تمامی سیم کارت های موجود، هویت معلوم دارند و همچنین هویت تمام کسانی که تلفن ثابت و IP دارند معلوم است. بنابراین ما کمیته ای در سازمان تنظیم مقررات تشکیل و تذکرات لازم را دادیم و اپراتورها را مامور کردیم براساس این مصوبه، تمامی کسانی که از سیم کارت تلفن همراه، تلفن ثابت یا اینترنت استفاده می کنند، احراز هویت شوند.»

به نظر می رسد در بخش تلفن ثابت و همراه مشکل چندانی برای احراز هویت کاربران وجود نداشته باشد و به زودی شاهد به روزرسانی و برطرف کردن نقص اطلاعات کاربران در شرکت مخابرات و اپراتورهای تلفن همراه باشیم.

اما موضوع اصلی بر می گردد به بخش احراز هویت کاربران اینترنت که با تردیدها و البته نگرانی هایی همراه است. البته صحبت های اخیر وزیر ارتباطات درباره احراز هویت کاربران اینترنت تازگی ندارد و این مقام مسئول حدود دو سال پیش نیز از اجرای این طرح خبر داد.

اما شناسایی کاربران چقدر می تواند به نفع جامعه ما باشد و آیا می توانیم نگران رصد کاربران در فضای مجازی و شکستن حریم خصوصی آنها باشیم؟

ناصر ابریشمی، کارشناس شبکه های رایانه ای درپاسخ به این سوال به «فرصت امروز» گفت: دربسیاری از کشورهای توسعه یافته کاربران اینترنت احراز هویت می شوند و برای گشت و گذار در فضای مجازی با IP منحصر به فردی وارد می شوند که این موضوع می تواند جلوی بسیاری از بزهکاری ها را بگیرد.

وی افزود: بدون تردید با احراز هویت هر کاربر شاهد کاهش سوءاستفاده ها در اینترنت خواهیم بود و از سوی دیگر می توان اجرای این طرح را آغازی برای قانون کپی رایت نیز دانست.

این کارشناس در پاسخ به این سوال که این طرح به چه شکلی قابل اجرا است؟ گفت: برای استفاده از اینترنت هر کاربری باید با یک شناسه عددی یا همان IP وارد شود که این شناسه ها به دو دسته پایدار (Static) و پویا (Dynamic) تقسیم می شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر کاربران ایرانی با شناسه داینامیک وارد اینترنت می شوند که این شناسه ها ثبات ندارند و هربار عوض می شوند که برای احراز هویت در فضای مجازی باید این شناسه ها جای خود را به شناسه های استاتیک دهند.

ابریشمی افزود: با این کار هر کاربر شناسه مختص به خود را دارد و افراد بزهکار به راحتی نمی توانند اهداف شوم خود را به ثمر بنشانند.

این کارشناس شبکه در پاسخ به این سوال که با این کار کاربران چقدر باید نگران ازبین رفتن حریم خصوصی خود باشند؟ گفت: با احراز هویت کاربران تنها مقام های مسئول به رصد کاربران دسترسی دارند و عوام مردم نمی توانند به اطلاعات و نوع استفاده کاربران از اینترنت دسترسی داشته باشند.

وی افزود: به نظر می رسد این طرح به مرور زمان و با اجرایی شدن فازهای دیگر شبکه ملی اطلاعات به ثمر بنشیند و البته می توانیم با اجرای آن این امید را داشته باشیم که ایرانی ها هم به شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر دسترسی پیدا کنند.

ارتباط با نویسنده: m.momtazpour@forsatnet.ir

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Y6KkRLGl
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفره
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه