یکشنبه, ۴ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sun, 24 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

شـارژ کردن انواع دستگاه های قابل حمل یکی از مشکلاتی است که برای کاربران وجود دارد و تولیدکنندگان محصولات الکترونیکی سال هاست که برای برطرف کردن این معضل در تلاشند.

شارژ سریع(Quick Charge) فناوری است که اخیراً به برخی تلفن های هوشمند آمده و کاربران می توانند با استفاده از این فناوری دستگاه خود را با متصل کردن به برق شهری در زمان نسبتا کوتاهی شارژ کنند.

شرکت چینی هوآوی یکی از موفق ترین تولیدکنندگان محصولات الکترونیکی با فناوری شارژ سریع است که رکورددار به حداقل رساندن زمان اتصال دستگاه ها به برق شهری جهت شارژ باتری است.

هوآوی یک فناوری را عرضه کرده که کاربران با استفاده از آن می توانند تنها در دو دقیقه شارژ گوشی هوشمند خود را به 68 درصد برسانند. البته این عدد فعلاً روی باتری های 600 میلی آمپری پاسخگو است، اما می توان پیش بینی کرد که به زودی باتری های قدرتمند تر نیز به همین سرعت شارژ شوند.

اما فناوری شارژ سریع چگونه کار می کند و آیا به باتری ها آسیب می زند؟

محمد گلریزان، کارشناس ارشد برق درپاسخ به این سوال به  «فرصت امروز» گفت: این فناوری با استفاده از بالابردن سرعت جریان الکتریسیته یا همان آمپر امکان پذیر است.

وی افزود: در حال حاضر شارژر های استفاده شده برای این کار بزرگ تر از نمونه های دیگر هستند که این یکی از مشکلات آن است. البته بسیاری از شرکت ها مثل سامسونگ و شیائومی این مشکل را تا حد بسیار زیادی برطرف کرده اند و به نظر می رسد در سال های آینده شارژ  سریع روی همه دستگاه های قابل حمل به کار گرفته شود.

گلریزان اظهار کرد: بررسی ها نشان داده شارژ سریع آسیبی به باتری ها نمی زند و کاربران می توانند سال های زیادی بدون تعویض باتری از این فناوری بهره بگیرند.

این کارشناس با اشاره به اینکه برای استفاده از فناوری شارژ سریع باید از سیم های مخصوصی استفاده کرد، گفت: براساس اینکه فرآیند کارکرد یک باتری چگونه است، تکنولوژی شارژ سریع، سرعت بهینه را تشخیص می دهد. هنگامی که ولت های بیشتری به یک باتری خالی وارد شود، سرعت شارژ بیشتر خواهد شد، چون انرژی وارد شده به نخستین سلول ذخیره سازی باتری که برسد آنجا ذخیره می شود.

هنگامی که حدود ۶۰ درصد از ظرفیت باتری شارژ شود، به منظور یافت سلول های خالی برای ذخیره انرژی وارد شده، عملیات جست وجو انجام می شود که همین عامل باعث کاهش سرعت شارژ دستگاه در این حالت می شود.

وی در ادامه اظهار کرد: انتقال برق به باتری گرما تولید می کند و باتری های لیتیومی در صورتی که بیش از حد داغ شوند، ممکن است آسیب ببینند. به همین دلیل دستگاه هایی که از تکنولوژی شارژ سریع بهره می برند همگی مجهز به یک سنسور دما هستند.

اگر طی فرآیند شارژ شدن دستگاه، باتری بیش از حد مجاز گرم شود، حالت شارژ سریع غیرفعال شده و ولتاژ ورودی شارژر کاهش خواهد یافت. به طور کلی شارژ سریع هنگام خالی بودن باتری بسیار خوب کار می کند، اما هنگامی که میزان شارژ دستگاه به حدود ۶۰ درصد یا بیشتر برسد، سرعت شارژ شدن دستگاه نیز کاهش می یابد.

گلریزان گفت: در حال حاضر محققان در تلاشند تا فناوری با نام Quick Charge 3.0 را توسعه دهند و امیدوارند به زودی مشکلات استفاده از این فناوری را برطرف کنند.

ارتباط با نویسنده: m.momtazpour@forsatnet.ir

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/pNnOVHi3
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه