معاون بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ضابطهمند شدن قیمت خودروهای وارداتی از ابتدای اسفند ماه و جزییات واردات قانونی سیگار مارلبرو خبر داد. به گزارش «فرصت امروز»، مجتبی خسروتاج، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تجارت با بیان اینکه خودروهای وارداتی از اول اسفند ماه، قیمتگذاری میشوند، گفت: طبق ماده (4) قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان مصوب سال 1388 مجلس شورای اسلامی، کلیه عرضهکنندگان اعم از تولیدکنندگان و واردکنندگان کالاهای سرمایهای از جمله خودرو (سنگین یا سبک)، مـاشـیـنآلات صـنـعتی، کشاورزی، راهسازی، لوازم خانگی، مصنوعات الکترونیکی، صوتی، تصویری و وسایل ارتباطی مکلف به داشتن نمایندگی رسمی و تعمیرگاه مجاز تامین قطعات یدکی و ارائه سرویس و خدمات پس از فروش هستند. به موجب همین قانون وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که فقط واردات خودرو باید از طریق نمایندگیهای مجاز صورت بگیرد.
او ادامه داد: حتی این اجازه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت داده شده شرکتهایی که از طریق نمایندگی واسط، اخذ نمایندگی کردهاند نیز میتوانند خودرو وارد کنند زیرا خط ارتباط تامین قطعات و خدمات پس از فروش به این وسیله حفظ میشود. خسروتاج با اشاره به دستورالعمل قیمتگذاری برای خودروهای وارداتی، بیان کرد: سازمان حمایت ضوابطی را برای قیمتگذاری خودروهای وارداتی ابلاغ کرده که از ابتدای اسفند ماه براساس همین ضوابط قیمت خودروهای وارداتی تعیین میشود.
چه کسانی از قاچاق سیگار منتفع میشوند؟
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره آخرین وضعیت سیگار مارلبرو نیز توضیح داد: تلاش دولت این است که تجارتهای پنهانی را به تجارتهای آشکار تبدیل کنیم به همین دلیل قاچاق سیگار را که یکی از همین نمونههای تجارت پنهانی است، مورد توجه قرار دادیم. اکنون این وزارتخانه 10 قلم از کالاهایی را که از استانهای مرزی و بهصورت قاچاق وارد کشور میشوند را پیدا کرده و قصد دارد که تکتک آنها را ساماندهی کند.
او با بیان اینکه واردات قانونی سیگار مارلبرو حداقل 500 میلیارد تومان حقوق و عوارض گمرکی نصیب دولت میکند، تصریح کرد: از سوی دیگر مسائل بهداشتی و استاندارد آن در شکل رسمی قابل کنترل است اما اینکه همچنان عدهای چشم دیدن واردات قاچاق سیگار مارلبرو دارند اما با واردات قانونی آن مخالفت میکنند، جای سوال دارد.
خسروتاج با مطرح کردن این پرسش که چرا ما نمیتوانیم مشکل قاچاق را در کشور حل کنیم، تاکید کرد: در موضوع رسمی کردن واردات سیگار مارلبرو به کشور عدهای وزارت صنعت، معدن و تجارت را متهم کردند اما یکی از موضوعاتی که باید به آن پرداخته شود این است که چه دستهایی پشت پرده قاچاق است و چه کسانی از قاچاق سیگار منتفع میشوند که این چنین با قانونی کردن آن مخالفت میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه وزارت صنعت را متهم کردند که به شرکت صهیونیستی مجوز واردات سیگار مارلبرو داده است، توضیح داد: با توجه به اینکه مرجع اظهارنظر در این رابطه کمیتهای در وزارت امور خارجه است این نتیجه حاصل شد که مدرکی دال بر صهیونیستی بودن این شرکت وجود ندارد؛ بنابراین این شرکت صهیونیستی نیست و مشکلی در این رابطه وجود ندارد.
قانون اتاق نیازمند اصلاح است
او در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا شرط سنی برای اعضای اتاق بازرگانی وجود ندارد که یک سری عضو مادام العمر این اتاق نباشند، بیان کرد: قانون اتاق بازرگانی براساس شرایطی که در ابتدای انقلاب بوده تدوین شده و بدون شک نیازمند اصلاحاتی است که تا امروز به دلایلی انجام نشده و باید این قانون اصلاح شود. خسروتاج با اشاره به انتخابات اتاق افزود: در قانون محدودیتی برای حضور اشخاص حقیقی و حقوقی در اتاق بازرگانی وجود ندارد و روز انتخابات پیشبینی شده رایگیری بهصورت الکترونیکی انجام شود. همچنین در شورای عالی نظارت مقرر شد که هر رییس اتاق بازرگانی فقط میتواند در دو دوره بهعنوان رییس فعالیت کند.
***
جزییات کامل ضوابط جدید
قیمتگذاری خودروهای وارداتی
وزارت صنعت سرانجام ضوابط جدید قیمتگذاری خودروهای وارداتی را ابلاغ کرد که براساس آن، واردکنندگان خودرو از ابتدای اسفندماه ملزم به قیمتگذاری خودروهای وارداتی براساس این دستورالعمل ۱۴بندی شدند. به گزارش «پرشین خودرو»، وزارت صنعت، معدن و تجارت بالاخره به دعواهای قیمتگذاری خودروهای وارداتی خود با شورای رقابت پایان داد و ضوابط تعیین قیمت فروش خودروهای وارداتی را ابلاغ کرد. بر این اساس، از ابتدای اسفندماه تمامی نمایندگیها و واردکنندگان خودرو ملزم به رعایت آن هستند. یک مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت با تشریح جزییات ضوابط تعیین قیمت فروش خودروهای وارداتی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت ضوابط چهاردهگانهای را برای تعیین قیمت فروش خودروهای وارداتی تعیین و به نمایندگیها و واردکنندگان خودرو ابلاغ کرده است.
این دستورالعمل از اول اسفندماه جاری لازمالاجرا خواهد بود و قیمت خودروهای وارداتی بر مبنای آن تعیین میشود. به گفته این مقام مسئول در وزارت صنعت، ارزش CIS خودرو، حقوق ورودی شامل حقوق گمرکی و سود بازرگانی، هزینه بیمه شخص ثالث و هزینه بانکی شامل کارمزد بدون احتساب سود و خسارت تاخیر از جمله موارد لحاظ شده در تعیین قیمت تمام شده خودروهای وارداتی برای فروش به مردم است.
خبرگزاری مهر دستورالعمل کامل قیمت خودروهای وارداتی را به شرح زیر منتشر کرد:
در جهت اعمال وظایف سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و همچنین اعمال قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان مصوب ۱۳۸۸ بدین وسیله ضوابط تعیین قیمت فروش انواع خودروهای وارداتی جهت رعایت از اول اسفندماه سال ۱۳۹۳ توسط تمامی نمایندگیها، واردکنندگان و اطلاع عمومی به شرح زیر اعلام میشود.
قیمت تمام شده شامل:
۱- ارزش CIS خودرو
۲- حقوق ورودی شامل حقوق گمرکی و سود بازرگانی
۳- مابهالتفاوت مالیات بر ارزش افزوده دریافتی و پرداختی
۴- عوارض هلالاحمر
۵- عوارض مندرج در بودجه سنواتی
۶- هزینه انبارداری، تخلیه و بارگیری و عوارض بندری
۷- هزینه ثبت سفارش
۸- هزینه بازرسی فنی
۹- هزینه استاندارد
۱۰- عوارض وزارت راه و شهرسازی در صورت حمل با ناوگان خارجی
۱۱- کلیه مالیاتها و عوارض شمارهگذاری
۱۲- هزینه بیمه شخص ثالث
۱۳- هزینه اسقاط خودروهای فرسوده
۱۴-هزینه بانکی شامل کارمزد بدون احتساب سود و خسارت تاخیر تادیه دیون قیمت نهایی فروش نقدی به خریداران (بدون احتساب مبلغ ارزش افزوده دریافتی از خریدار) عبارت است از مبلغ قیمت تمام شده فوق به علاوه هفت درصد مبلغ قیمت تمام شده که شامل سایر هزینهها و سود نمایندگی و واردکننده و سه درصد ارزش CIS خودرو بابت گارانتی و ارائه خدمات پس از فروش است. بدیهی است در صورت پیش فروش یا فروش اقساطی مابهالتفاوت برابر دستورالعمل مصوب خواهد شد.
کمتر از یک ماه قبل، محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در دستورالعملی مجوز واردات خودرو را به ۳۵ نمایندگی رسمی فروش خودروهای وارداتی در ایران سپرد. براساس این دستورالعمل، تنها این نمایندگان رسمی اجازه ثبت سفارش و واردات خودرو را دارند.