ساعت، وسیلهای است که افراد شبانهروز با آن ارتباط دارند و ممکن است در طول روز دهها بار آن را نگاه کنند. اگرچه این روزها همه گوشیهای موبایل به ساعت مجهزند، اما شرکتهای تولید ساعت همچنان در حال گسترش و تولید هستند و درآمدهای میلیاردی دارند. یکی از بزرگترین و معتبرترین تولیدکنندگان پیشرو در صنعت ساعتسازی جهان «سیکو» است که ساخت ساعتهای دقیق اتوماتیک با دقت بالا از افتخارات بزرگ آن
به شمار میآید.
آغاز فعالیتهای این شرکت به سال 1881 و افتتاح فروشگاه ساعت و جواهر فروشی «کی. هاتوری» در ناحیه «گینزای» توکیو توسط «کینتارو هاتوری» باز میگردد. 11 سال بعد یعنی در سال 1892، هاتوری کارخانهای با 10 نفر کارگر تاسیس و تولید ساعت با برند «سیکوشا» را آغاز کرد.
در سال 1895، تولید ساعتهای جیبی این شرکت آغاز شد.
شرکت هاتوری تولید ساعتهای زنگدار را در سال 1899 آغاز کرد و پس از آن در سال 1902، ساعتهای رومیزی و موزیکال نیز وارد خط تولید این شرکت شدند. در سال 1912، هاتوری ایده تولید ساعتهای مچی ساخت ژاپن را در ذهن میپروراند و یک سال بعد نخستین ساعت مچی «لائورل» (Laurel) و البته نخستین ساعت مچی که در ژاپن تولید شده بود، روانه بازار شد.
پس از گذشت 43 سال از زمان آغاز فعالیتهای هاتوری، نخستین ساعت مچی سیکو تولید شد. سیکو در زبان ژاپنی به معنی «موفقیت» یا «نفیس» است که به طور رسمی در سال 1924 رونمایی و به بازار معرفی شد.
با گذشت این همه سال و به وجود آمدن برندهای مختلف در این حوزه، سیکو همچنان یکی از قدرتهای برتر در صنعت ساعتسازی جهان محسوب میشود.
در سال 1956، سیکو نخستین ساعت خودکوک ساخت ژاپن را معرفی کرد. سپس در سال 1964 نخستین کورنومتر کوارتز در جهان را معرفی کرد که به زمان سنج رسمی مسابقات المپیک تابستانی توکیو مبدل شد.
این عنوان نخستین برای سیکو همچنان ادامه داشت تا در سال 1968، سیکو نخستین ساعت دیواری کوارتز جهان را معرفی کرد.
یک سال بعد، نخستین ساعت مچی کوارتز نیز از سوی این شرکت عرضه شد. «آسترون»(Astron) ساخت سیکو در آن زمان قیمتی تقریبا یکسان با یک خودروی
نو داشت.
طی چند سال پس از آن نیز سیکو چندین عنوان نخستین دیگر را به خود اختصاص داد که از آن جمله میتوان به تولید نخستین ساعت دیجیتال چند منظوره، تولید نخستین ساعت LCD کوارتز با نمایشگر دیجیتالی شش رقمی و تولید نخستین ساعت تلویزیونی در سال 1982
اشاره کرد. در سال 1985، اورینت و سیکو کارخانهای را طی یک سرمایهگذاری مشترک راهاندازی کردند.
در هفتم اکتبر 2005، موتور ساعت «اسپرینگ درایو» از سوی سیکو عرضه شد که نیروی لازم برای 72 ساعت کار برای ساعتهای مکانیکی و سه سال برای ساعتهای باتریدار کوارتز را فراهم می کرد.
نوآوریهای سیکو همچنان ادامه داشته و در سال 2012، «سیکو آسترون»، نخستین ساعت خورشیدی GPSدار جهان روانه بازار شد. کمپانی سیکو که خود را همواره به آخرین تکنولوژیهای روز مجهز میکند، افتخارات خود را روزبهروز افزایش میدهد.
مثلا ساخت تمام زمانسنجها در المپیک توکیو و بارسلونا از افتخارات این کمپانی است.
بسیاری از ابداعات در عالم ساعتهای مچی محصول سیکو است. سری دیگر، سری تقویمی سیکو است، ساعتهایی که تاریخشان برای 100 سال آینده تنظیم شده و به هم نمیخورد.
به علاوه، میتوان به سری ساعتهای ورزشی، ساعتهایی با طراحی کلاسیک اروپایی و مجموعه جواهرات زنانه بهعنوان دیگر تولیدات سیکو اشاره کرد.