قائممقام کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس پیرامون موضوع متوقف شدن بیمه قالیبافان شناسهدار که بهعنوان دستور کار سوم این کار گروه مورد بحث و بررسی قرار گرفت، گفت: استان فارس 14 درصد از تولیدات و صادرات فرش کشور را به خود اختصاص داده و این در حالی است که در سطح کشور 600هزار نفر بیمه شدگان رشتههای مختلف صنایع دستی را داشتهایم که سهم استان فارس از بیمهشدگان 40 هزار نفر در تمام رشتههای صنایع دستی و در حوزه فرش 35 هزار نفر است.
خلیل رضائیان، با اشاره به اینکه تعداد 200 هزار صنعتگر صنایع دستی در فارس مشغول به فعالیت بوده که بخش عمدهای از آنها را بافندگان فرش تشکیل میدهند، گفت: سهم استان فارس در تعداد بیمهشدگان با توجه به دارا بودن پتانسیلهای خاص در حوزه صنایع دستی و نیزسهم 14 درصدی از تولیدات و صادرات فرش کشور حداقل دو برابر سهم اختصاص یافته است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری فارس، در پی صدور بخشنامهای از سوی سازمان تامین اجتماعی مبنی بر احتمال حذف 50 درصد بیمه شدگان فرش وصنعتگران رشتههای صنایع دستی شناسهدار فارس که دلیل آن را عدم اختصاص بودجه کافی در ردیف اعتبارات سازمان تامین اجتماعی اعلام کردهاند، گفت: سهم استان فارس در بیمه بافندگان فرش کشور رعایت نشده و خواستار پیگیری سریع مسئولان مربوط از طریق سازمان تامین اجتماعی کشور شد. وی گفت: باید تلاش شود تا ضمن ایجاد شرایط برای بیمه شدن تعداد بیشتری ازافراد شاغل در بخش صنایعدستی فارس در حمایت از این حوزه بکوشیم.
مهندس خلیل رضائیان، با بیان اینکه متاسفانه درحوزه اشتغال با مشکلات عدیدهای روبهرو هستیم، اظهار کرد: کارآفرینی و اشتغال در بسیاری از حوزههای صنعتی گرچه از نظر ارزش افزوده ممکن است توجیه داشته باشد. اما با سرمایهگذاریهای کلان و ارقام هنگفت صورت میپذیرد و این در حالی است که درحوزه صنایعدستی با کمترین سرمایهگذاری بیشترین شغل ایجاد میشود.
وی در ادامه به رشد نامتوازن جوامع برون شهری و درون شهری اشاره کرد و گفت: شیراز در سال 1355با حدود 420 هزار نفر جمعیت معادل 21 درصد کل جمعیت استان فارس را داشته، اما امروز با بیش از 1/5 میلیون نفر 35 درصد از جمعیت استان را به خود اختصاص داده و این درحالی است که دومین شهر استان که مرودشت است 140 هزار نفر جمعیت یعنی کمتر از 10 درصد جمعیت شیراز را داراست و این نشان از رشد نامتوازن جوامع برون شهری و درون شهری دارد.
وی دلیل این موضوع را عدم توجه کافی به مناطق کمتر توسعهیافته دانست و گفت: باوجود دادن امکانات به این مناطق به ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری در آن مناطق توجه نشده و به طور مثال، شیراز صاحب چندین هتل است، اما مرودشت یک هتل ندارد و چون سطح اشتغال در شهرستانها پایین است، شاهد افزایش جمعیت شهرنشینی هستیم و شیراز هر سال 15 هزار نفر رشد جمعیتی دارد که به همین نسبت آمار جرم و تخلفات هم بالاتر میرود. وی در پایان به تشکیل کارگروهی برای رسیدگی به موضوع بیمه بافندگان فرش فارس در استانداری تاکید کرد.