در ششمین همایش کانون تولیدکنندگان سیبزمینی بذری، بهرهگیری از بذور مناسب کمی و کیفی در تولید بهعنوان مهمترین راهکار افزایش عملکرد محصول آببر سیبزمینی مطرح شد. به گزارش ایانا، در ششمین همایش کانون تولیدکنندگان سیبزمینی بذری ایران که حدود 350 نفر از کارشناسان، محققان، تولیدکنندگان، صاحبان صنایع تبدیلی، مسئولان دولتی و بخش خصوصی ذیربط حضور داشتند و درباره شرایط افزایش تولید، کمی و کیفی این محصول با در نظر گرفتن وضعیت بحرانی کشور بخش آب، تبادل نظر کردند، محمدحسین شریعتمدار مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی، عباس کشاورز معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت و مدیران بخش خصوصی کانون انجمن تولیدکنندگان سیبزمینی بذری و انجمن ملی سیبزمینی ایران بهعنوان مسئولان ذیربط حضور یافتند.
مسئولانی که به تولید سیبزمینی بهعنوان یک محصول استراتژیک اهمیت ویژهای میدهند و با توجه به عدم امکان واردات سیبزمینی، تولید و قیمت این محصول در بازار به دقت مورد تاکید قرار گرفت و در این جلسه نیز بر این مهم تاکید شد.
در مجموع میتوان ماحصل این همایش را چنین جمعبندی کرد که سیبزمینی یکی از آببرترین محصولات کشاورزی کشور به حساب میآید که بهراحتی با اصلاح شیوههای آبیاری، بهرهگیری از سیستمهای نوین آبیاری و حتی آبیاری غرقابی با برنامه، میتوان از مصرف آب در تولید این محصول کاست.
گفتنی است، استفاده از بذور مناسب و مقاوم در برابر خشکسالی و کمآبی و همچنین زودبازده نقش مهمی در کاهش مصرف آب در این بخش دارد که در این همایش مورد بررسی قرار گرفت.
بنابر اعلام مجید سجادی، مدیرعامل این کانون، استفاده از بذور مناسب علاوه بر کاهش مصرف آب سالانه 640 تن از مصرف علفکشها و 40 هزار تن از مصرف کود اوره میکاهد.
شایان ذکر است، 180 هزار هکتار در کشور زیر کشت سیبزمینی قرار دارد که برای داشتن عملکردی اقتصادی نیازمند 500 تن بذر کمی و کیفی سیبزمینی هستیم.