سال آینده حوزه ICT می تواند بیش از 12 درصد در ایجاد اشتغال سهم داشته باشد. به گزارش «فرصت امروز»، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم افتتاح پروژه های اپراتور سوم گفت: حوزه ICT سال به سال جای خودش را در بازار باز می کند به طوری که برای سال آینده سهمی که برای آن در زمینه اشتغال کشور در نظر گرفته شده است بیش از 12 درصد است و همان طور که رئیس جمهوری بر آن تاکید دارند، می تواند این سهم تا 20 درصد نیز افزایش پیدا کند.
وی افزود: کسب و کارهای نو و الکترونیکی زمینه ها و قوانین جدیدی را می طلبد و در همین ارتباط کارگروهی میان وزارتخانه های ارتباطات و فناوری اطلاعات، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کشور تشکیل شده است تا موانع کسب و کار در فضای مجازی را بررسی و راه های رفع آن را شناسایی کنیم.
ربیعی ادامه داد: ICT حوزه ای است که می توان اخلاقی کردن جامعه را توسط آن دنبال کرد و باید بیشتر به فرصت های آن توجه کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: می توانیم استفاده اخلاقی را از فناوری داشته باشیم و ما بیشتر حوزه ICTرا از نگاه آسیب نگاه کردیم، اگرچه نگاه غلطی نیست اما فناوری می تواند اخلاقی کردن جامعه را نیز به دنبال داشته باشد و باید بیش از این به فرصت های ICT توجه کنیم.
وی اظهار کرد: ICT تغییر خود را بر زندگی مردم خواهد گذاشت و نمی توانیم آن را نادیده بگیریم که در حال حاضر دولت تدبیر و امید آن را نشانه گرفته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تحولی که آژانس های الکترونیکی در جامعه ایجاد کرده اند، خاطر نشان کرد: یک دیدگاه سه سال رایتل را به عقب انداخت که اگر می توانست طی سه سال گذشته از ارتباط تصویری استفاده کند خیلی از وضعیت فعلی جلوتر بود که متاسفانه این اتفاق نیفتاد.
حمایت بیشتر از کسب و کارهای نوین
در ادامه این مراسم محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز گفت: سه سال و نیم گذشته مکرر به من پیشنهاداتی می شد در این مورد که رایتل نتوانسته است از فرکانسی که در اختیارش بوده، استفاده کند و لذا آن را تعطیل کنیم.
وی درباره ظهور کسب و کارهای نوین و مشکلات آنها، گفت: حدود سه هفته قبل در حاشیه جلسه هیأت دولت با وزیر رفاه و وزیر کشور در این مورد صحبت کردم تا کسب و کارهای الکترونیکی را در کشور به رسمیت بشناسیم و مشوق آنها باشیم و اعتقاد نداریم که با راه اندازی این نوع از فعالیت ها، جلوی دیگر فعالیت ها گرفته می شود چراکه فعالیت کسب و کارهای نوین باعث بزرگ تر شدن بازار می شود و قرار شد این سه وزارتخانه مشوق باشند و در حوزه خود هر کاری بتوانیم انجام دهیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه دولت باید از کسب و کارهای ایجاد شده حمایت کند، اظهار کرد: این شرکت ها هر کدام چند هزار نفر شغل ایجاد کرده اند و دولت یکی از اولویت های جدی اش ایجاد اشتغال است که در هفته قبل شورای عالی اشتغال را داشتیم و تاکید زیادی وجود داشت مبنی بر اینکه همه دستگاه ها چگونه می توانند بخش خصوصی را فعال کنند تا شغل ایجاد شود و حالا که این شغل ایجاد شده را نمی توانیم تعطیل کنیم.
وی همچنین در مورد دغدغه حفظ امنیت مردم در مواجهه با کسب و کارهای نوین توضیح داد: آنچه از این کسب و کارها که مربوط به داخل کشور است همه امن است اما به سرعت در حال کار روی آن چیزی که برای نقشه استفاده می شود، هستیم تا همه مصرف کنندگان از نقشه داخلی استفاده کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه برخی از پروژه ها باعث قوام شبکه ملی اطلاعات است که اهمیت دارد، تصریح کرد: قرارداد رایتل با دارنده پنج پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه یکی از اقداماتی است که علاوه بر رونق کسب و کار باعث ایجاد کار در جامعه می شود.
وی با انتقاد از دیگر اپراتورهای تلفن همراه در عدم تفاهم با دارنده های پروانه اپراتور تلفن مجازی اظهار کرد: متاسفم که تاکنون هیچ اپراتور تلفن همراهی غیر از رایتل نتوانسته است که با اپراتورهای مجازی تلفن همراه به توافق برسد و این به خاطر نگاه تمامیت خواهی است که فکر می کنیم اگر همه سر یک سفره بنشینیم منافع کمتری می بینیم و باید همه چیز در اختیار و انحصار ما باشد.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به سرویس های ابری تصریح کرد: پارسال در دنیا درآمد شرکت ها از فناوری ابری 106 میلیارد دلار بوده است که اگر اجازه دهیم شرکت هایی همه اطلاعات را نگه دارند و سرویس های لازم را با هزینه ای پایین ارائه دهند، علاوه بر رونق کسب و کار باعث پایین آمدن هزینه و ارائه سرویس های متنوع مورد نیاز مردم می شوند.
واعظی رشد چند ده برابری رایتل در بخش های مختلف را نشانگر حرکت درست این اپراتور تلفن همراه طی سه سال و نیم گذشته دانست و گفت: امروزه بسیاری از فعالیت های تلفن همراه روی موبایل ارائه می شود و بر همین اساس تصمیم گرفتیم تا موازی با راه اندازی دولت الکترونیک بحث دولت همراه نیز داشته باشیم تا مردم بتوانند در هر نقطه ای و در هر زمان که نیاز داشتند خدمات مورد نظر خود را دریافت کنند و امیدواریم تا پایان این ماه، فاز نخست دولت همراه را راه اندازی کنیم و سیاست مان این است که هرآنچه داریم روی موبایل بیاوریم.
وی افزود: فعالیت های زیادی با موبایل می توانیم داشته باشیم و از اپراتورهای تلفن همراه می خواهم که با شرکت هایی که ارزش افزوده ایجاد می کنند، مشارکت کنند چراکه دنیا به سمت اینترنت همراه در حرکت است به طوری که پیش بینی شده است تا سال 2020 بیش از50 میلیارد شی، انسان و موجود زنده به اینترنت متصل شوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: همان طور که شبکه های مجازی زندگی مردم را دستخوش تغییرات کرده اند، اینترنت اشیا نیز باعث ایجاد تغییرات در زندگی مردم و جامعه می شود.
عضو دولت یازدهم با اشاره به اینکه حوزه ICT را حوزه کسب و کار و اشتغال می بینیم، اظهار کرد: وقتی این همه فارغ التحصیل جوان و با استعداد در کشور داریم چرا از آنها استفاده نکنیم و امیدوارم همان طور که بین سیاستمداران، دولت و مجلس نگاه به حوزه ICT بر همین مبنا تغییر پیدا کرده است، این تغییر در جامعه نیز رخ دهد و آن را شاهد باشیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تشکیل کارگروهی به همراه وزرای کشور و تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای رفع موانع و مشکلات کسب و کارهای الکترونیکی و نوین خبر داد.
لزوم افزایش سهم ایران در بازار جهانی
دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز با اشاره به اینکه ایران یک پنجم سهمی را که باید از بازار ICT دنیا داشته باشد هم اکنون در اختیار دارد، گفت: اگر اپراتورهای تلفن همراه با همین رشد کنونی ادامه دهند و در حوزه های دیگر ICT به همین اندازه کار صورت نگیرد شاهد عدم توازن در حوزه ICT هستیم که در چند سال آینده باعث نابسامانی هایی می شود.
ابوالحسن فیروزآبادی با اشاره به سهم 3850 میلیارد دلاری بازار ICT در دنیا گفت: از آنجایی که جمعیت ایران یک درصد جمعیت جهان می شود پس باید به اندازه حدود یک درصد از بازار جهانی ICT جهان یعنی حدود 40 میلیارد دلار را داشته باشیم که اینچنین نیست.
وی با اشاره به زیرساخت های فراهم شده در حوزه ICT طی سه سال و نیم گذشته افزود: هم اکنون متوسط پهنای باند کاربران از 128 کیلوبیت به 1.5 مگابیت رسیده است که امیدواریم این روند ادامه پیدا کند. ضمن اینکه در پروژه های اتصال روستاها به اینترنت پرسرعت بحث شکاف دیجیتالی نیز کاهش پیدا کرده است و ضمنا سواد دیجیتالی نیز در کشور بهتر شده که همه شاخص ها در این حوزه از بهبود حداقل سه تا چهار برابری خبر می دهد.
فیروز آبادی یکی از بحث های مهم کشور را بحث عدم توازن در حوزه ICT دانست و گفت: در حوزه ICT چهار لایه داریم که نخست تلکام و شرکت های تلکامی هستند، سپس لایه سرویس ها قرار دارند، در مرحله بعدی کلیه تجارت های مبتنی بر تراکنش و در آخر خریدوفروش محتواست که به جز در بخش تلکام در حوزه های دیگر به یک اندازه نتوانستیم کار کنیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: به دلیل اینکه نظام بانکی قوانین خوبی را نتوانسته متناسب با تلکام داشته باشد، توسعه نداشتیم که اگر رشد اپراتورهای تلفن همراه به همین صورت ادامه پیدا کند. قطعا در این حوزه دچار نابسامانی می شویم که امیدواریم دولت و بخش خصوصی به آن توجه کنند چراکه در دولت آینده از نظر پهنای باند و دسترسی مشکلی نخواهیم داشت.