سرمایهگذاری مشارکتی در حوزههای گردشگری میتواند یکی از سرمایهگذاریهای هدفمند با پشتوانه دولتی و موفق باشد. در این خصوص بسیاری افراد در بازسازی و بهرهگیری از بناهای تاریخی که سازمان گردشگری به بخش خصوصی واگذار میکند به صورت مشارکتی سرمایهگذاری میکنند که اغلب هم موجب رونق گردشگری منطقه و همچنین سودآوری میشود. در این خصوص بهتازگی خبری مبنی بر واگذاری بناهای تاریخی و فرهنگی با تصمیم هیاتمدیره صندوق احیا منتشر شده است، براساس این خبر 20 بنا از سوی این صندوق در مرحله دوم واگذاریها در 12 استان به مزایده گذاشته میشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا پیونده تصریح کرد: این صندوق، 20بنای یاد شده را از طریق مزایده عمومی دو مرحلهای به صورت قرارداد سرمایهگذاری در مرمت، احیا، نگهداری و واگذاری حق بهرهبرداری واگذار میکند. وی افزود: برآورد میزان سرمایهگذاری برای مرمت و احیای بناهای تاریخی یاد شده، 224 میلیارد ریال و میانگین مدت قراردادها 15 سال است، همچنین کاربریهای فرهنگی، اقامتی و پذیرایی به منظور بهرهبرداری برای 20بنای یاد شده تعیین شده است.
مدیرعامل صندوق احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی و فرهنگی، یادآور شد: اتاق آیینه، خانه حفیظیها، قلعه امیر مفخم (دزک) و بخش اندرونی و بهاربند قلعه چالشتر در استان چهارمحالوبختیاری، بناهای حمامخان و حمام عبدالخالق در استان کردستان، خانه صادقی و حمام پیرزرگر در استان اردبیل، گراندهتل و کاروانسرای آوج در استان قزوین، منزل و ساباط مستوفی و خانه شریف در استان خراسان جنوبی و کاروانسرای پیام و حمام کردشت در استان آذربایجان شرقی، خانه جعفرزاده در استان خراسان رضوی، خانه فیض مهدوی در استان کرمانشاه، مجموعه باقری در استان گلستان، حمام قلعه در استان همدان، مجموعه چرخاب اردکان در استان یزد و خانه امینیان در استان کرمان در مرحله دوم مزایدهها واگذار میشوند.