سی و یکمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر حال وهوای متفاوتی را تجربه کرد. از رد شدن رکورد فروش بلیت 2میلیاردتومانی تا لغو اجرای برخی از کنسرتها. بلیت برخی از اجراها در روزهای اول فروش به اتمام رسید. به گزارش موسیقیما، تا روز 19 بهمن بلیتهای 12 برنامه به پایان رسیده است. اجراهای «کاوه یغمایی»، ارکستر سمفونیک تهران به رهبری «علی رهبری»، گروه «آوای موج»، گروه «چارتار»، گروه «کامنت و داماهی»، «بارتولومی بیتمن»، «دالیبور کاروای»، «احسان خواجهامیری»، «مسعود شعاری» و «کریستف رضاعی»، «کیوان ساکت» و «سالار عقیلی»، «انزو فاواتا»، «آنتونیو ری» و ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری «لوریس چکناواریان» نام این اجراهاست که بلیت آنها به اتمام رسید.
اتمام بلیت و البته فروش بیش از 2 میلیاردی جشنواره نشاندهنده توجه مردم به موسیقی است؛ نکتهای که برگزارکنندگان آن را خیلی شفاف اعلام کردند. اما اعتبار یک جشنواره به میزان فروش بلیت و رقم میلیاردی آن نیست. سیو یکمین جشنواره موسیقی فجر در یک روز با اعلام لغو سه کنسرت مواجه شد. کنسرتهای کاوه یغمایی، کنسرت شجاعت حسین خان و گروه موسیقی «تندر»، این سه کنسرت هستند که خبر لغو آن در روز چهارم جشنواره رسانهای شد.
همیشه سرمایههای یک جشنواره حضور هنرمندانی است که در آن شرکت میکنند. قطعاً حضور کاوه یغمایی و البته شجاعت حسین خان اعتبار جشنواره موسیقی فجر است. مهمترین اتفاق این دوره را باید حضور کاوه یغمایی دانست. هنرمندی که بعد از مدتها ممنوع الکاری مجوز حضورش با اجرای جشنواره موسیقی فجر همراه شد. گرچه خودش ترجیح داده که دلیل لغو اجرا را بیان نکند و به سکوت خود ادامه دهد. اجرای کنسرت «تندر» بنا به گفته ایسنا، بهدلیل مشکلات فنی بوده، هرچند با توجه به ژانر موسیقی این گروه که راک و تلفیقی است میتوان گمانههای زیادی را مطرح کرد.
شجاعت حسینخان هنرمندی هندی است که سابقه همکاری با هنرمندان ایرانی همچون کیهان کلهر و تهمورس پورناظری را دارد. سال 89 هم قرار بوده شجاعت حسینخان برای اجرای کنسرت «افسانه شو» به آهنگسازی تهمورس پورناظری به ایران بیاید که به دلیل بیماری این نوازنده مطرح هندی، لغو شد. اما اینبار دلیل دیگری غیر از بیماری مطرح است. آن طور که مطرح شده این هنرمند بینالمللی اصرار داشته که در گذرنامهاش نامی از سفر به ایران نباشد تا بتواند به آمریکا سفر کند. او درخواست سفر با روادید کاغذی را مطرح میکند.
با توجه به اینکه این امر محقق نشد، او از حضور در جشنواره سر باز زد. باید گفت شاید لغو شدن اجرای هنرمندان در جشنواره امری عادی باشد. بارها در جشنواره فیلم، فلان فیلم به دلیل مسائل فنی به جشنواره نرسیده است یا در جشنواره تئاتر فجر، فلان گروه تئاتری به دلیل در نیامدن کار از اجرای نمایش در جشنواره انصراف دادهاند.
اما در این دوره متأسفانه اطلاعرسانی درستی هم صورت نمیگیرد و همه چیز در گمانه و شک ادامه پیدا میکند. اعتبار جشنواره نه به لغو اجراهای جشنواره است و نه به میزان فروش بلیت آن. نکته مهم شفاف بودن مسائل جشنواره است که این بزرگترین سرمایه برای برگزارکنندگان جشنواره است.
روزنامه نگار هنری