استانداردهای سختگیرانه زیست محیطی در اروپا و تأکید مقامات اتحادیه اروپا بر کاهش قابل توجه آلایندگی خودروهای تولید شده در این قاره، کشورهای اروپایی را بر آن داشته است تا با اتخاذ سیاست های مناسب، به سوی تولید خودروهایی با میزان آلایندگی صفر حرکت کنند.
در همین راستا «فیلیپ هموند»، وزیر اقتصاد بریتانیا اعلام کرد که این کشور رقمی معادل 390 میلیون پوند روی تولید خودروهای برقی و خودران سرمایه گذاری خواهد کرد.
«فیلیپ هموند» که نخستین برنامه بودجه خود را به پارلمان این کشور تقدیم می کرد، از برنامه ریزی دولت محافظه کار بریتانیا برای تولید خودروهایی با میزان آلایندگی صفر خبر داد و اعلام کرد کشورش به زودی سرمایه گذاری در زمینه تأمین زیرساخت های مورد نیاز برای استفاده مردم از خودروهای برقی را فراهم خواهد کرد.
وی در همین راستا طی سخنانی اظهار داشت: «وجود یک شبکه حمل و نقل مطمئن از اهمیت بسیار زیادی برای رشد و توسعه برخوردار است.» وی ادامه داد: «سرمایه گذاری در حوزه تولید و استفاده از خودروهای خودران و برقی سبب با میزان آلایندگی صفر برتری بریتانیا بر رقبای خود خواهد شد.» آقای هموند همچنین استفاده از تکنولوژی های موجود برای طراحی و توسعه خودروهای هوشمند را از جمله اهداف دولت متبوعش ذکر کرد.
خبر سرمایه گذاری لندن روی خودروهای برقی و خودران در شرایطی منتشر می شود که در ماه گذشته شرکت خودروسازی «نیسان» ژاپن اعلام کرد که به رغم خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا این شرکت دو مدل جدید در سایت تولیدی خود واقع در «ساندرلند» را به تولید خواهد رساند که به عقیده بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی، بیانیه شرکت نیسان نخستین دستاورد مهم «ترزا می» نخست وزیر محافظه کار این کشور به شمار می رود.
در همین ارتباط سخنگوی شرکت خودروسازی نیسان اعلام کرد که مذاکرات میان این خودروساز ژاپنی و دولت بریتانیا در رابطه با برنامه های دولت این کشور برای تشویق مردم به خرید و استفاده از خودروهای برقی همچنان ادامه دارد. وی در انتها اظهار داشت که خودروهای برقی از اهمیت بسیار زیادی برای نیسان برخوردار بوده و این شرکت برنامه ریزی دقیقی برای حضور فعال در این بخش از بازار صورت داده است.
شایان ذکر است که در سال گذشته میلادی سهم خودروهای برقی و هیبریدی از بازار خودروی بریتانیا تنها 3درصد بوده است اما در سال جاری و با توجه به سرمایه گذاری های گسترده خودروسازان در این حوزه و همچنین حمایت های مالی دولت، سبب شده است این رقم در سال جاری به 23درصد برسد.
دولت بریتانیا مدتی است که با ارائه طرح های تشویقی شرکت های تکنولوژی و همچنین خودروسازان فعال در صنعت خودروی این کشور را تشویق می کند تا با همکاری یکدیگر زمینه را برای طراحی و توسعه خودروهای خودران و هوشمند فراهم کرده و از طریق افزایش ظرفیت تولید خود، بخش قابل توجهی از بازار این خودروها (که ارزش آن در حدود 900 میلیارد پوند تخمین زده شده است) را به خود اختصاص دهد.
کارشناسان و فعالان حوزه خودرو بر این باورند که در صورت تحقق برنامه ریزی های لندن برای تولید خودروهای هوشمند، بریتانیا قادر خواهد بود بخش قابل توجهی از نیاز بازارهای جهانی را تأمین کند.