دبیر انجمن برنج کشور با بیان اینکه اختلاط برنجهای ایرانی و خارجی، کیفیت محصول با کیفیت داخلی را زیر سوال میبرد، گفت: سازمانهای نظارتی در خواب به سر میبرند و به این اتفاق واکنش نشان نمیدهند. جمیل علیزاده شایق در گفتوگو با مهر درباره بحث اختلاط برنجهای ایرانی با انواع خارجی آنها، اظهارداشت: آشکار شدن این موضوع به چند سال قبل که بحث آلودگی برنجهای با کیفیت ایرانی مطرح شد، برمیگردد. وی با بیان اینکه آن زمان، دو پیشنهاد برای حل این مسئله ارائه شد، اضافه کرد: نخستین پیشنهاد این بود که برنجهای وارداتی کنترل شوند و گواهی سلامت دریافت کنند تا شاهد واردات برنجهای ناسالم به کشور نباشیم.
دبیر انجمن برنج کشور اضافه کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این موضوع را عملیاتی کرد و در حال حاضر برنجهای وارداتی به کشور، گواهی سلامت و کد رهگیری دریافت میکنند. ضمن اینکه پیشنهاد دوم اعمال نظارت از سوی دستگاههای مسئول، بر بحث اختلاط برنجهای ایرانی و خارجی بود که متأسفانه عملیاتی نشد.
شایق، قیمت برنج باکیفیت ایرانی را حدود ۷۵۰۰ تا ۸۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: درحال حاضر نرخ جهانی برنج صادراتی کاهش یافته و بنابراین قیمت تمام شده برنج وارداتی زمانی که به تهران میرسد، حداکثر ۲۰۰۰ تومان است. وی افزود: برخی از افراد، حتی زمانی که این برنج را 3 تا 4 هزار تومان (دو برابر قیمت تمام شده آن) به مشتری میفروشند، قانع نیستند و این کالا را با برنج کیفی داخلی مخلوط و به قیمت هرکیلوگرم، ۱۰ هزار تومان عرضه میکنند.
شایق، اختلاط برنجهای ایرانی و خارجی را اقدامی دانست که اعتبار محصول باکیفیت داخلی را زیرسوال میبرد و ادامه داد: این اتفاقات بیشتر در تهران رخ میدهد، بدین ترتیب که تاجر بزرگی، از شمال برنجهای ایرانی را خریداری و آنها را با انواع محصول وارداتی، مخلوط میکند و سپس آن را به خردهفروشیها میدهد.