در روزهای اخیر مسائل و حرفهای زیادی در مورد نان و قیمت نان گفته شده است. حتی محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رییسجمهور در روزهای گذشته به صراحت از تصمیم دولت برای اصلاح قیمت نان خبر داد و البته اعلام کرده است که افزایش قیمت نان بهصورت جزئی و بدون اینکه مردم تحت فشار قرار گیرند، صورت خواهد گرفت. او دلیل این تصمیم دولت را نیز بیکیفیت بودن نان، عدم رضایت نانوا و مردم از شیوه پخت نان و البته قیمت طرف عرضه عنوان کرد. میتوان به این مسئله خوشبین بود زیرا مسئولان دولتی نیز از وخامت حال نان خبر دارند و درصدد اصلاح اوضاع آن هستند. در این میان اقدامات زیادی میتوان انجام داد. مثلا تخصیص یارانه به نان و قرار دادن این یارانه در اختیار مردم میتواند راهکار موثری باشد. در ادامه این طرح، آزادسازی قیمت نان نیز میتواند راهکاری باشد برای اینکه هم مردم قدرت انتخاب داشته باشند و هم نانواییها دیگر مجبور نباشند برای بازگرداندن هزینههای تولید خود از کیفیت نان بکاهند، چون قیمت نان ثابت است. بیش از سه سال است که قیمت نان ثابت است ولی هزینههای تولید هر روز بیشتر میشود و همین امر موجب پایین آمدن کیفیت نان شده است. قیمت آرد و گندم هم باید اصلاح شود تا نانوا مجبور نباشد هزینههای اضافهای تحمل کند که در ادامه فشار خرید نان بر دوش مردم باشد. این مسائل در حالی است که نان میتواند یک وعده غذایی کامل باشد. اما نانهای ایرانی کیفیت لازم را ندارند و نمیتوان بهعنوان یک ماده غذایی مقوی روی آنها حسابی باز کرد. یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه ویژه داشته باشیم این است که در بازار نان رقابتی وجود ندارد و همین امر موجب میشود که هر چیزی تحت عنوان نان به خورد مردم داده شود.
ولی اگر ساختار تولید نان سنتی اصلاح و در کنار آن فرهنگ استفاده از نانهای حجیم نیز ترویج شود، میتوانیم شاهد حضور برندهای خارجی در بازار نیز باشیم که
خود به خود به ایجاد رقابت و بالا رفتن کیفیت نان منجر میشود. این اتفاق در ترکیه افتاد و الان بهعنوان یک تولیدکننده بزرگ نان شناخته میشود که نانهای باکیفیتی تولید و حتی صادر میکند.