تحقیقی جدید نشان میدهد که 90درصد پرندههای دریایی مواد پلاستیکی تولید انسانها را بلعیدهاند و احتمالا تا سال 2050 در جسد هر پرندهای میتوان تکهای از زبالههای پلاستیکی را پیدا کرد. سالهاست كه محققان درباره تولید زبالههای پلاستیكی توسط مردم جهان هشدار میدهند و خیلیها تلاش میكنند كه دنیا را از این وضعیت نجات دهند. تحقیقی جدید اما نشان داده كه حالا انسانها با این زبالهها تبدیل به قاتل پرندهها و موجودات دریایی دیگر شدهاند. براساس یک تحقیق تازه تخمین زده شده که حدود ۹۰درصد پرندگان دریایی مواد پلاستیکی بلعیدهاند، به طوری که احتمالا حداقل بخشی از آن در بدن این حیوانات باقی مانده است.
در كنار پرندگان دریایی موجودات دیگری كه در دریا زندگی میكنند از جمله نهنگها، لاكپشتها و ماهیها هم از این مشكل در امان نیستند. اریک ون سبیل از مسئولان این تحقیق كه نتایج آن در نشریه پیانایاس چاپ شده میگوید اگر وضعیت تولید زبالههای پلاستیكی به همین صورت ادامه پیدا كند در سال 2050 در جسد هر پرندهای میتوان یك قطعه پلاستیكی پیدا كرد. جزیرههای زباله در اقیانوسها حالا تبدیل به یك مشكل جهانی شدهاند و حجم روزافزون تولید زبالههای پلاستیكی كه با جریان باد یا آب به دریاها میریزد زیستگاه آبزیان را در معرض خطر جدی قرار داده است. برای پرندههای دریایی كه دنبال غذا میگردند هر شیء براق در دریا مانند بطریهای پلاستیكی میتواند با ماهی اشتباه گرفته شود.
بلعیدن این زبالههای پلاستیكی مرگ پرندهها و موجودات دیگر را به دنبال دارد. سالانه حدود 8میلیون تن زباله به دریاها وارد میشود. در دهه 1960 در بدن كمتر از 5درصد پرندگان قطعات پلاستیكی پیدا میشد. محققان میگویند اگر بتوان جلوی جریان زباله پلاستیکی به اقیانوسها را گرفت، پرندگان دریایی ظرفیت بهبودی سریع را دارند.