«فرصت امروز»: با پایان سال 90 بود که اقتصاد ایران در شرایط رکود تورمی قرار گرفت. کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی معتقدند این بستر حاکی از آن بود که در تولید دیگر نمیتوان سرمایهگذاری کرد. تورم در همین سال 90 معادل 20درصد اعلام شد.
سال بعدش معادل 30 درصد و سال 92 معادل 40 درصد اعلام شد. درآمدهای نفتی خوب را بنگاههای اقتصادی تجربه کرده بودند و تاثیرات تحریمها مانند امروز نبود. در همین سالها، با توجه به همان درآمد نفتی سرشار دستگاه اقتصادی کشور بودجه را انبساطی تعریف کرده بود، همچنین حجم واردات افزایش یافته بود و به تبع آن وابستگی به بنگاههای خارج از کشور بیشتر شده بود. همین نشانه ای بود برای کاهش تولید در کشور که دیگر نمیتوان روی آن سرمایهگذاری کرد.
این شد که بسته خروج غیرتورمی از رکود، طرح جدید اقتصادی دولت تدبیر و امید شد؛ بستهای برای خروج غیرتورمی از رکود، آن هم در کوتاهمدت. بستهای که تلاش کرده است با در نظر گرفتن بخش عمده اختیارات دولت در عرصه اقتصاد و بهخصوص اعمال سیاستهای پولی، مالی و ارزی تازهتر، آسانسازی روندهای اداری و کاهش مالیاتها، به تحریک تقاضا کمک کند. همه اینها یک روی سکه است و روی دیگر آن بررسی بودجه سال 94 است که به تازگی البته سر موعد، از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شده؛ دولتی که بسته خروج غیرتورمی از رکود را ارائه میکند تا چه میزان سیاستهای اقتصادی خود را در بودجه در راستای این مسئله میبیند؟ آیا بودجه سال آینده با ویژگیهای بسته خروج غیرتورمی از رکود همراه است؟ به واقع پرسش اصلی امروز ما از کارشناسان و تحلیلگران و اقتصاددانان این است که «با توجه به وضعیت کنونی کشور و دست و پنجه نرم کردن با رکود، لایحه بودجه سال 94 را چطور ارزیابی میکنید؟» پاسخ به این پرسش را در صفحه «اقتصاد با مدیران» با توجه به این نکات بخوانید که بودجه سال آتی یک بودجه انقباضی است... زمانی که بسته خروج غیرتورمی از رکود ارائه شد با کاهش شدید قیمت نفت روبهرو نبودیم و درآمدهای دولت کاهش نیافته بود و...